Абе како му е денес на тие со 13-те ??
Баш ме интересира, дали осеќаат некоја сила од космосот над нив?
Денес : 13 Петок....

еве јас ке кажам...
Онак денес нема од кревет да мрдне, плус ако се погоди до вечер да опалиме до 13 та страна
мрдна онак и тоа како мрдна... поарно речено се мрдна...
се докажа уште еднаш дека 13-ти а поготово кога е петок ми е баксузен ден....
ќерка ми, постарата заврши во болница во тетово на инфузија... баксуз си е баксуз... петок 13-ти, во 7 сабајле, ја примија па уште и неможеа вена да и најдат од што беше уплашено детето... ја боде, ја врти со иглата лево десно, ја измачија...
а еве уште нешто за бројката:
Постои и стручен термин за овој ирационален страв - трискаидекафобија, што може да се опише како болен страв од бројот 13, а се подразбира избегнување на сè што има каква била врска со тој број.
Психолозите сметаат дека луѓето кои со петок 13-ти поврзуваат негативни чувства, мораат да научат како да се фокусираат на позитивни мисли, кои ќе предизвикаат пријатни чувства и ќе го намалат стравот.
кој страв бе пи*ка му матер, кои позитивни мисли...а што прајме со дешавките што се дешаваат? секој петок 13-ти ми се дешава нешто гадно... секоја втора година има по 2 вакви денови а секоја прва по 1...
инаку за темава... морам да спијам во мртва темница... со оглед дека легнувам касно и спијам макар до 9 насабајле ( а некогаш и повеке) МОРА да ми биде темно иначе ке се разбудам и неможам да заспиајам... а ако сум ненаспан, сите околу мене, тој ден го јаделе немиен... е овој петок многу го изедоа пошто не бев спиен цела ноќ...