Фрик страна?
1) Мразам мојот простор да ми го уредуваат. Го сакам растурен и сакам да работам во хаос. Кога просторот не е мој сакам да е среден или доколку некаде се пречекуваат муштерии сакам да е средено.
2) Ме нервираат замарања од типот зошто 2cm е ставено полево или по десно. Важно изгледа добро и на никому не смета.
3) Ме нервираат секакви светлечки дигитални сатови додека спијам, сијаличката од полначот на лаптопот.
4) Мразам денска светлина додека спијам, сакам да биде се темно додека спијам.
5) Ме нервира кога ми кажуваат приказни долго и нашироко - конкретно и јасно.
6) Ме нервираат луѓе кои се замараат со другите. Колку некој јади, пие, зборува, што конкретно и како зборува особено на софра и олабаено кога е.
7) Се нервирам што и 10 години ја возам колата секогаш кога враќам во рикверц имам чувство дека до некој ќе се залепам а уствари има место и мотор да помини.

Ме нервираат нерамни патишта...екстремно многу. Ме нервираат „шини“ и дожд.
9) Ме нервира возење навечер и кога врни дожд. Одсјај, слаба осветленост...
10) Ме нервираат несоодветно паркирани коли.
11) Ме нервираат луѓето кога ги лупат туѓите коли кога влегуваат во своите (колата ми е ренде заради такви дебили)
12) Ме нервираат луѓе кои викаат пред зграда (деца и возрасни)
13) Ме нервира кромид во шопска
14) Ме нервираат луѓе со претерано потенцирање на дијалект (без разлика дали битолски, скопски па дури и некој селски)
15) Ме нервираат луѓе кои возат премногу бавно во шпиц
16) Ме нервира големата разлика во потрошувачка меѓу 90 и 120

17) Не сакам колата да ми е валкана, собата може

18) Се што геј дури и геј бои ми одат на нерви.
19) Ме нервираат возачи на скутери кои ми се пикаат пред кола
20) Ме нервираат „умислени“ професори кои мислат дека ти го поседуваат животот
21) Секогаш на семафор колата ми е во лер, а ако е удолнина кревам рачна
22) Ако треба да чекам повеќе од 30 секунди на семафор ја гасам колата
23) Кога полагам испит секогаш го цртам Буда во лотос позиција и лотос (не сум промашил ова уште од средно)
24) Постојано нешто црткам додека некој ми зборува (состанок, муабет по телефон)
25) Многу работи почнувам и не ги завршувам и многу ме нервира тоа
26) НИКОГАШ не спијам со чорапи дури и на -28

27) Сакам пантолони со странични џебови бидејќи не сакам да носам „педерка“ бидејќи ми е геј ...горе кажав мразам се што е геј

28) Ако возам спортска кола ја возам машки и спортски, кога возам фамилијарна возам одговорно, кога возам олдтајмер возам бавно

29) Мразам кога ми ја оставаат капачката за плин откачена
30) Неможам да носам саат на десна рака а би сакал да можам
31) Се бричам точно на 7 дена...целосно, ни ден порано ни ден покасно
32) Неможам да слушам било каква музика
33) Морам да прошетам барем половина саат дневно дури и да ми паѓаат очите и да ме болат сите коски
34) МРАЗАМ да станувам рано, мразам да планирам утрински активности. Заради тоа нема цела ноќ да спијам.
Ќе ми истекнат и други работи...