Автор Тема: Мојата ФРИК страна од животот  (Прочитано 31595 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Мојата ФРИК страна од животот
« Одговори #60 на: 11 Јули 2012, 13:42:15 pm »
 Мислев дека немам некоја ваква осибина осим Алфизмот ама се сетив, кога идев на испит додека не ја научев цела книга ко песна не идев, е сега јебига ми требаше малце повеќе време од испит до испит во просек 300 страни не се меморираа многу брзо али што и да ме прашаа одговарав ко 64 битен њиндовс ултимејт со 16 гига на 1600 мхц и паднав само на еден, математика никако неможев да ги укапирам матриците, а ко шо глеам не ми ни притребале ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #61 на: 11 Јули 2012, 18:06:35 pm »
сега јебига ми требаше малце повеќе време од испит до испит во просек 300 страни не се меморираа многу брзо али што и да ме прашаа одговарав ко 64 битен њиндовс ултимејт со 16 гига на 1600 мхц
Тешко се учи факултет на памет, затоа е многу битно да се запишеш на факултет кој можеш да го разбереш и да ти стане подоцна професија во животот.

Цитат
паднав само на еден, математика
Тоа е наука која не се учи на памет, но се разбира и употребува како алатка за решавање на логички проблеми во сите науки.

За жал кај нас факултетот е толку девалвиран што се повеќе „студенти“ „студираат“ за „диплома“ и статус на академски граѓанин одошто за да стекнат основа и знаење за нивната идна професија.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #62 на: 11 Јули 2012, 18:18:27 pm »
- на маса се мора да биди под конец
- во возило морално е некој од прозорците да биди отворен
- парите(кои ретко ги имам во мене) средени според вредност и според страна(предна)
- неможам да возам бавно(некогаш пробувам ама после малку време пак си почнувам на старо)
- кога седам дома,до мене обавезно пепелник,цигарите,телефонот и чаша вода/сок

има уште многу работи,ама не ми текнуваат моментално... ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #63 на: 11 Јули 2012, 18:20:54 pm »
За жал кај нас факултетот е толку девалвиран што се повеќе „студенти“ „студираат“ за „диплома“ и статус на академски граѓанин одошто за да стекнат основа и знаење за нивната идна професија.

Многу точно. До сега имам слушнато 3-4ца (а сигурно има уште многу такви) како му викаат на асистентот .. "абе ајде стајте ми 6ка", а сиротиот два и два незнае колку се и си мисли дека таа мочана диплома на крај ќе му вреди, АБЕ АЈДЕ.

Имам 2-3 јаки врски што можат во секое време да ми го завршат факултетов, ама сакам сам. Ако треба ќе презапишам ама барем знам моја заслуга е и јас сум си го положил. Не мислам дека сум глупав да неможам нешто да научам, ама генерацииве како идат.. незнам ни зошто идат на факултет.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #64 на: 11 Јули 2012, 18:26:08 pm »
сега јебига ми требаше малце повеќе време од испит до испит во просек 300 страни не се меморираа многу брзо али што и да ме прашаа одговарав ко 64 битен њиндовс ултимејт со 16 гига на 1600 мхц
Тешко се учи факултет на памет, затоа е многу битно да се запишеш на факултет кој можеш да го разбереш и да ти стане подоцна професија во животот.

Цитат
паднав само на еден, математика
Тоа е наука која не се учи на памет, но се разбира и употребува како алатка за решавање на логички проблеми во сите науки.

Никад неможеш нешто да запамтиш додека не го разбереш. Можеби песна или евентуално лекција да, али 300, 400 или 500 страни тешко.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #65 на: 11 Јули 2012, 18:27:12 pm »
Откога некој ке ме претице обавезно гас по него да видам дали може да го пратам. Ова особено низ кривини

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #66 на: 11 Јули 2012, 18:31:30 pm »
- Постојано ги носам личната карта, возачката и клучот во лев џеб, а парите и мобилниот во десниот
- Кога возам со кола гледам постојано да ги фаќам семафорите на зелено, па така некогаш го бркам семафорот со 120, а некогаш возам 20 на саат и чекам да се упали
- Кога возам точак никогаш не пуштам да ме помине автобус
- Кога се враќам со кола накај дома, морам да влезам мушки на кривината кај семафорите кај Порта влае, таа после неа десно и кружниот тек
- Ме нервираат луѓе што возат со 40, а на семафорот пред нив е зелено

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #67 на: 11 Јули 2012, 18:33:28 pm »
Можеби песна или евентуално лекција да, али 300, 400 или 500 страни тешко.
Не зборам за учење лекции, зборам за сваќање и разбирање на логички работи.

Имаше еден виц. Во лудница им рекле на лудаците кој ќе напише најдолга книга ќе го пуштат на слобода. И се нашол некој луд јунак напишал 1000 страни книга „Патот на Крале Марко од Солун до Прилеп“. И отвараат докториве книгата да прочитаат што напишал и виделе:
- Ткт, ткт, ткт, ткт, ткт, ткт.........     .........ткт, ткт, ткт, ткт, ткт!
Од прва до последна страна напишан чекорите на коњот ткт, ткт, ткт...

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #68 на: 11 Јули 2012, 18:34:18 pm »
колата мора секогаш да биди чиста
во неа не возам појке луѓе од 4ца
нема пушење цугари во колата
мора да биди паркирана под конец .. :)

то беше околу колата сега за дома:

секое сабајле местење кревет, миење лице, заби, мачкање крем против акни, метење со правосмукалката ... без ова не се излегва од дома, потоа дневна рутина си играм со цревото низ двор, ке напрскам се да се лади, па кафенце мора не можи без него ... и така натаму ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #69 на: 11 Јули 2012, 18:40:37 pm »
Метење со правосмукалка, ти брат дефинитивно си ФРИК

Ние обичните метеме со метла

;D ;D ;D ;D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #70 на: 11 Јули 2012, 18:44:35 pm »
правосмукалката секој ден ... мора да биди чисто ;D

ако не брчам јас чичко ми, тој побудала е од мене  ;D ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #71 на: 11 Јули 2012, 22:52:44 pm »
Метење со правосмукалка, ти брат дефинитивно си ФРИК

Ние обичните метеме со метла

;D ;D ;D ;D

Moре, оти не го чактиса дека ти збора на Битолски???
Они метат со правосмукалки!!!
:D :D :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #72 на: 11 Јули 2012, 23:40:44 pm »
правосмукалката секој ден ... мора да биди чисто ;D

ако не брчам јас чичко ми, тој побудала е од мене  ;D ;D

папучари.  ;D ;D :D :D :D џст кидинг

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #73 на: 11 Јули 2012, 23:45:47 pm »
- Мрзам кога се работи нешто непедантно.
Примери:
чистење на кола - додека секој квадратен сантиметар не е чист, не завршувам.
косење трева - тука највеќе ме нервира татко ми, го мрзи да се замара толку колку мене.
- кога некој ќе ја спушти столицата на која седам додека сум на компјутер
- бирото СЕКОГАШ МОРА да биде чисто и на него да стојат маус, монитор, тастатура, рутер и звучници. Се друго оди во фиока.
- не можам да јадам ако некој ми седне на местото на трпезариска маса.
- распоредот на работите кои ги носам во џеб МОРА секогаш да биде ист: преден лев за телефонот, преден десен за клучевите и евентуално мастики, усб или нешто што морам да го земам, и заден лев за паричник.
- Можам да јадам ако некој ми седне на местото ама обично не јадам многу, па кога ке си отиде пак се местам на моето место и јадам ко што треба :D
-распоредот на работите во џебовите потполно ист... И више имам стекнато навика неколку години да ако ми фали нешто во некој џеб одма паничам... (зимно време новчаникот во внатрешниот џеб на јакната...)
- глупа навика при секое излегување од соба без разлика дали одам до WC или во кујна по кафе или нешто за пиење, со мене го зимам телефонот и клучевите од дома.. Порано и новчаникот го зимав ама сега се одвикнав...
- Достапен на телефон 24/7 и да ми се јави некој во 3-4 кога спијам ке му се јавам и ке си напраиме муабет :D (само немојте да ме тестирате :D)
- Лицето ми е цело со акни веќе некои си 8-9 години... Пројдов и сито и решето, незнам ни самиот колку пари фрлив ама тоа е нема лек... Па сега секој ден ги чепкам и најчесто цело лице ми е со крв...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #74 на: 12 Јули 2012, 00:20:22 am »
Moре, оти не го чактиса оти ти збора битолски???
Они метат со правосмукалки!!!
:D :D :D :D :D
Метат со правосмукалки, а летаат со метли.