Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2560125 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11700 на: 01 Февруари 2017, 16:55:01 pm »
Какви глупости. Технологијата се менува, трендовите се менуваат, желбите, потребите и навиките се менуваат. Тоа што вие го зборите денес, истото го збореле пред 20 години за колите од пред 40 години. Истата работа.

Да ве видам, вратете се во коли со технологија стара 30-40 години, со (компаративно) никаква рафинираност, никаква економичност, итн, па да праиме муабет. Тие коли што сега ги величате - можат да бидат само викенд коли за убаво време, и тоа е тоа. Не дека ги напаѓам, далеку од тоа - ама колите на сликите - све се тоа мејнстрим возила што ние ги сакаме и ги почитуваме и сме ги сонувале на времето, па и сега.

Ама дека сега сите коли што се прават се срање.. Да не се лажеме.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #11702 на: 01 Февруари 2017, 17:06:58 pm »
Само сакам коли со нормална предница не знам зошто мора да личат напред ко предаторот од Alien. И да фрлат барем по некој мануел, не мора многу да прават разбирам зошто се исклучува од употреба ама сигурен сум дека одма ќе ги шитнат ко лимитирана верзија на моделот. Затоа мустангот ми е омилена нова кола, кога american muscle ми изгледа најцивилизирано и нормално од се останато нешто навистина не е во ред.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11703 на: 01 Февруари 2017, 17:10:05 pm »
Свето да остане? Што подразбираш под тоа? Да нема наследник?
Подобро да нема наследник него да го прља името и репутацијата на стариот добар модел што не бил дизајниран од сатаната. Ако не знаеш што е свето за петросексуалецот не прашувај зашто душата ме боли те молам ;D
Што е тоа? S2000 ли е сликата? Дизел напраиле? :D :D :D :D Eдно 2.0 комон реилче како би и легнало со 200кс. :)

Aко веќе е викенд кола јас да сум Хонда би одел на 650кг шасија со пре-прекрасен изглед каков што они добро знаеја да направат. Спарен со 1000RR моторот со 154кс @ 12000рпм. Па после да видиме ние петролхеди што сакале!!!

« Последно менување: 01 Февруари 2017, 17:17:33 pm Deni »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #11704 на: 01 Февруари 2017, 17:11:09 pm »
S2000 ќе има турбочарџд мотор со преку 300кс. Ќе биде добро ауто.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11705 на: 01 Февруари 2017, 17:11:32 pm »
Дизајните на многу од новиве коли и мене не ми се допаѓаат - ама па дизајн е крајно сујбективна работа. Арно си викаат - beauty is in the eye of the beholder. Убавината е во очите на тој што гледа.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11706 на: 01 Февруари 2017, 17:27:47 pm »
Свето да остане? Што подразбираш под тоа? Да нема наследник?
Подобро да нема наследник него да го прља името и репутацијата на стариот добар модел што не бил дизајниран од сатаната. Ако не знаеш што е свето за петросексуалецот не прашувај зашто душата ме боли те молам ;D
Што е тоа? S2000 ли е сликата? Дизел напраиле? :D :D :D :D Eдно 2.0 комон реилче како би и легнало со 200кс. :)

Aко веќе е викенд кола јас да сум Хонда би одел на 650кг шасија со пре-прекрасен изглед каков што они добро знаеја да направат. Спарен со 1000RR моторот со 154кс @ 12000рпм. Па после да видиме ние петролхеди што сакале!!!

Чул те господ да направат нешто супер лесно, ама трендот е што подебели и безобразни да бидат, ко американци да станале.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11707 на: 01 Февруари 2017, 17:33:22 pm »
Едно време се тераше ептен во тежината, се согласувам, ама во последниве неколку години почнаа да посветуваат внимание на тоа да прават полесни количиња. Еве, твојата М5-ка тежи 1826 кила, тековната F10 М5-ка тежи 1945 кила. Скоро незначителна разлика, реално - а колку многу повеќе технологија има во колата, колку повеќе сила и колку е побезбедна?

Да, колите се тешки, ама се работи на случајот - еве ти пример Цитроенчево што го возиме - во основна бензинска варијанта тежи 980 кила, дизелчево мислам 1040 кила. :)

Али морам да се согласам со тебе за наметнувањето на автоматски менувач, и кај што треба, и кај што не треба.. Па уште ако е CVT..

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #11709 на: 02 Февруари 2017, 13:28:55 pm »
Мене она што ме нервира е што освен MX-5, нема веќе no-nonsense возила. Дури Lotus забегаа според мене.

Се е со премногу технологии, хибриди, електромотори, GPS мењачи, не знам масажери на подлактици ...

Значи се знае спортско возило што е. Купе/roadster со што помала тежина, добра шасија и што е можно повеќе моќ.

Да, се согласувам, модерно возило треба барем да има 3 работи

- Клима уред
- ABS
- Воздушни

Таа додатна тежина може денес да се балансира со модерните материјали, полесни мотори и менувачи итн.

Затоа мислам дека MX-5/Fiat 124, па тука е и GT86 т.е возила до максимум 1000-1100кг. има светла иднина како идни класици.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11710 на: 02 Февруари 2017, 15:46:17 pm »
Ма јок каква светла иднина. Светла иднина денес имаат само СУВ

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #11711 на: 02 Февруари 2017, 16:16:05 pm »
И то електрични ;D

Кога ќе одиш на планина (ако) да немаш кај да ги уштекаш ;D ;D

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11712 на: 02 Февруари 2017, 16:51:39 pm »
Ќе најдат начин да генерираат струја од глупост, така перпетуални машини ќе станат, фак ју закони на термодинамика ова е иднината!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #11713 на: 02 Февруари 2017, 17:18:35 pm »
Ќе најдат начин да генерираат струја од глупост, така перпетуални машини ќе станат, фак ју закони на термодинамика ова е иднината!

Ќе најдат некоја мечка да врти на стационарен точак да прави струја :D

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #11714 на: 02 Февруари 2017, 19:12:24 pm »
Новата Ибица донесена е во Скопје? Прееска видов Ибица со лепенки по неа “новата Сеат Ибица“.