Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2303668 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11070 на: 20 Октомври 2016, 13:31:50 pm »

http://www.carclub.mk/2016/10/20/noviot-brend-lynk-and-co-najavuva-ofanziva-i-celosno-nov-pristap-kon-imanjeto-avtomobil/

Ова е интересно, и храбро. Зад проектот стои Geely (кинезите што го купија Volvo и што му овозможија да пркне), моделите ќе делат многу од технологиите со Volvo, и целата идеја делува убаво размислена.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11071 на: 20 Октомври 2016, 13:40:53 pm »
Ај да видиме баш. Дизел нема, што е одлично, само да видиме што поскоро ибрид и Full electric. Кинезите барем литиум имаат во изобилство.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #11072 на: 20 Октомври 2016, 13:50:52 pm »

Предницава е како дотерано југо со одозгора залепена хауба и светла од Ferrari FF

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #11073 на: 21 Октомври 2016, 01:11:43 am »
Wireless phone charging и ставаат Ајфон кој што не подржува тоа. пахахха

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5057
  • The Spartan General
« Одговори #11074 на: 21 Октомври 2016, 08:01:54 am »

Кога ќе ја пуштат 5ката на продажба, најверојатно и најновиот ајфон ќе поддржува безжично полнење. :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #11075 на: 21 Октомври 2016, 11:32:20 am »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #11076 на: 21 Октомври 2016, 12:01:21 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2016/10/20/noviot-brend-lynk-and-co-najavuva-ofanziva-i-celosno-nov-pristap-kon-imanjeto-avtomobil/

Ова е интересно, и храбро. Зад проектот стои Geely (кинезите што го купија Volvo и што му овозможија да пркне), моделите ќе делат многу од технологиите со Volvo, и целата идеја делува убаво размислена.

Car sharing? Има веќе вакво нешто во USA. Добро развиен систем.  Апликации, NFC да ја отклучиш колата, пчкс матерне...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #11077 на: 21 Октомври 2016, 12:03:24 pm »

Кога ќе ја пуштат 5ката на продажба, најверојатно и најновиот ајфон ќе поддржува безжично полнење. :)

Ако тргнеме да кажуваме што се може да се случи далеку ќе стигнеме. Голем пропуст направиле во рекламава и тоа е тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #11078 на: 21 Октомври 2016, 12:37:21 pm »
Неможеш да рекламираш премиум момент со непремиум телефон. Затоа морало ајфон.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #11079 на: 21 Октомври 2016, 13:32:00 pm »
И јас сум разочаран од огромниот пропуст на БМВ. Токму поради овој пропуст и ме предомислија и нема да купам нова петка!!!1!1
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #11080 на: 21 Октомври 2016, 13:42:46 pm »
боље ајфон не купувај, поефтино ќе поминеш

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #11081 на: 21 Октомври 2016, 13:43:59 pm »
И јас сум разочаран од огромниот пропуст на БМВ. Токму поради овој пропуст и ме предомислија и нема да купам нова петка!!!1!1

Или пак направија пропуст и протекоа информации дека следниот ајфон ќе има безжично полнење....
Пред околу две години БМВ АГ и Епл потпишаа договор за соработка на тимовите за User Experience. Самиот ајДрајв систем е развиен во соработка со Епл експерти.

;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11082 на: 21 Октомври 2016, 13:46:04 pm »
Мене (субјективно) АјДрајв увек ми бил тотално неубав за користење, а глеам луѓе го фалат.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #11083 на: 21 Октомври 2016, 13:56:15 pm »
Мене (субјективно) АјДрајв увек ми бил тотално неубав за користење, а глеам луѓе го фалат.

ајДрајв е одличен кога возиш и по нешто чепкаш. Низ Македонија не знам колку прави смисла, ама да речеме бирање радио станици и музика, па префрлање на лајв трафик инфо, менување на рута заради сообраќај. Едноставно не ти го одвлекува вниманието на патот. А тркалцето за контролирање со хаптички фидбек е прва лига. Цел викенд поминав со него низ Дојчланд. Треба пола саат да му свикнеш и после сите одлуки и интеракции доаѓаат флуидно и логично.

Системите со екран на допир се многу лоша опција во возило од безбедносна и практична гледна точка. Хаптички моторен фидбек немаш никаков, положбата на самиот екран и прст има различен оффсет на нишанење на цел, отколку ако е хоризонтално наместена самата цел (копче) или дијагонално (многу е тешко да се погоди тој sweet spot) и најчесто производителите не го земаат во предвид контекстот на користење, големина на копчиња, и начинот на кој човечкото око спатијално го перцепира самото копче, и со кој дел од прстот го допира самиот екран.

Тесла конкретно имаше еден гаф, кадешто со еден апдејт сменија места на некои контроли... Па со следниот го вратија стариот интерфејс.

:)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11084 на: 21 Октомври 2016, 13:58:08 pm »
Апсолутно се согласувам дека тачскринови огромни се тотална глупост. Одвлекуваат внимание, треба да тргаш поглед од пат, итн. И ја си поштујам копчиња.

Ваљда моделите на BMW што сум ги возел немале некој напреден АјДрајв, па не сум го имал целото искуство. Од она што сум го видел, менијата ми се хаотични, ми се враќа на некое „дифолт“ мени на секое палење, итн.