Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Е арно де, Америте првпат ја претставија идејава со концептот Cadillac Sixteen, пред бог те пита колку години... Само што од концептот ништо не бидна.А и мене ми е чудно малце, да тураш ваква технологија на 4-цилиндраш... И колку „неприметно“ ќе биде целото палење/гасење на цилиндрите. Арно ама, ај ќе видиме
"1.4-литарскиот четирицилиндричен TSI бензинец Германците го опремиле со технологија за деактивација на непотребните цилиндари "..Smeski. Ne mi e jasno, koi se tie nepotrebni cilindri na 1.4 motor??Ovaa tehmologija (MDS mode) ja ima kaj Dodge Challnger/Charger koj ima 5.7 lit V8 HEMI automatic...The legendary 5.7-liter HEMI V-8 engine adds a new cold-air induction system for 375 track-tearing horsepower (with standard Tremec six-speed manual transmission) and 372 horsepower (with optional five-speed Auto Stick transmission). Fuel Saver technology on the automatic transmission seamlessly transitions to high-fuel-economy four-cylinder mode when less power is needed and V-8 mode when more power is in demand. This optimizes fuel economy when full V-8 power is not required, without sacrificing vehicle performance or capability.I posle amerite ne bile napredni....
Цитат: velestrumf на 06 Септември 2011, 22:52:15 pmЕ арно де, Америте првпат ја претставија идејава со концептот Cadillac Sixteen, пред бог те пита колку години... Само што од концептот ништо не бидна.А и мене ми е чудно малце, да тураш ваква технологија на 4-цилиндраш... И колку „неприметно“ ќе биде целото палење/гасење на цилиндрите. Арно ама, ај ќе видиме Da ne baram, no konceptot e star bar 2 decenii, i se upotrebuva kaj poveke marki, megu drugoto i kaj 750i.
Нема да смета да троши полкило помалце бензин.
Рено 4, се бара реинкарнација на легендата(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Рено започна наптревар Renault 4 ever, каде млади дизајнери треба да ги доставаат своите визии за наследникот на легендарнта Четворкаhttp://autoklub.jutarnji.hr/renault-4-ever-/970494/
Кадава е сега покомфорна и помускулеста, мене ми се бендисува, не е многу избегана од легендата а верувам и со помускулести мотрочиња ќе биде.И сигурно е променет шалтерот, нема да има вежбање карате..