Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2345606 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #7981 на: 29 Мај 2014, 07:51:25 am »
Нова HONDA HR-V во најава (стара е веста, сега ми текна да постирам):

http://topspeed.telegraf.rs/vesti/9059-povratak-hr-v-honda-planira-da-ozivi-popularni-krosover

До мене е, или стварно Honda се повеќе и повеќе се губи во својот дизајн, и станува се подосадна..

Стариот HR-V повеќе ми се свиѓа (ми има повеќе карактер, поиновативно кога е излезен, дури за 1999 многу свежо, пространоста и практичноста е плус..) Ова новово, ми личи .....
« Последно менување: 29 Мај 2014, 08:03:28 am krell »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #7982 на: 29 Мај 2014, 08:22:55 am »
Не да е стара вестта..

http://www.carclub.mk/2013/11/24/nov-krosover-od-honda-vo-tokio/

http://www.carclub.mk/2014/01/12/honda-vezel-dobi-estetski-tretman-od-mugen/

Нејсе, се слагам со тебе. Се губат во футуризмот. Кај некои модели им успева, кај некои модели не, али реално почнуваат колите да им личат на Хјундаи пред 5 години. Дефинитивно им треба малку шамарање по дизајнерите.

---

In other news, Volvo оди во интересна насока..

http://www.carclub.mk/2014/05/29/volvo-go-pretstavi-enterierot-na-noviot-xc90/

Импресивно. Од кога ги купија Кинезите, живнаа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7983 на: 29 Мај 2014, 08:42:43 am »
Со онаква централна конзола, никаде нема да стигнат. Полошо од имитацијата на кинески таблет во Мерцедес. Потсеќа на Хиундаи(никад не можам латинично да го погодам) i40

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #7984 на: 29 Мај 2014, 08:48:58 am »
Таблетот ни мене не ми се свиѓа, али ептен ми се свиѓа мат дрвото и алуминиумот. Многу достоинствено изгледа.

Огромните централни таблети се срање. Ни во Тесла не ми се свиѓа, али тоа е трендот.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #7985 на: 29 Мај 2014, 08:50:32 am »
Не дека и фали нешто, освен што е свртена накај возачот. Но, кај овие димензии на таблети во колите мислам дека треба веќе да се почне да се размислува со мозокот повеќе. Неможе да  е се плукни залепи. Преголем е за да стои празен! Значи секогаш кога ќе се отклучи колата, па се додека се заклучи - на таблетот треба да има нешто прикажано. Несмее да е црно. Потрошувачката и така е микронска, така да не е проблем. Само идејата е проблем. Зошто на сите слики од колата да биде црн, и кога ќе влезеш во кола да те чека црна плочка, наместо да си има како што треба нешто нацртано или некои основни параметри прикажани. Прогноза ли, надворешна и внатрешна температура и саат, притисок на воздух на пример, крај краева нека е едно мочано Велкм. Или според саатот нека избере Гуд Морнинг, деј или ивнинг...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #7987 на: 29 Мај 2014, 11:10:41 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2014/05/28/vi-treba-diskoteka-na-trkala-tuka-e-volkswagen-amarok-power/

Тупцс, тупцс.

Пошто никој не се потруди да одговори на прашањето во врска со електричното напојување на аудио опремата на фантастичниот најодличен и многу кул Амарок, се доаѓа до заклучокот дека овој Амарок служи само за пренос на материјални добра (како и секој друг пикап, или комбе, или кола, во зависност од габаритот на добрата), само што има 2-3 шарки барки и големи бандажи, пошто е најкул у свет (until proven otherwise). Ако треба да работи моторот за да генерира струја, не е ништо поразличен од било што друго со мотор со внатрешно согорување. Маркетинг одделот на ФВ кикс ес! Браво за нив.

Ова личи како нус производ од ватрена ноќ помеѓу Nissan Juke и Toyota RAV4. Very not good.

Импресивно! Ми лајк (осим таблетот, али јбг).

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7988 на: 29 Мај 2014, 12:56:35 pm »
Нова HONDA HR-V во најава (стара е веста, сега ми текна да постирам):

http://topspeed.telegraf.rs/vesti/9059-povratak-hr-v-honda-planira-da-ozivi-popularni-krosover

До мене е, или стварно Honda се повеќе и повеќе се губи во својот дизајн, и станува се подосадна..

Стариот HR-V повеќе ми се свиѓа (ми има повеќе карактер, поиновативно кога е излезен, дури за 1999 многу свежо, пространоста и практичноста е плус..) Ова новово, ми личи .....

И ова ќе изгледа свежо после 15 години..

Претходното HRV кога излезе беа потребни две три години за да легне дизајнот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #7990 на: 04 Јуни 2014, 13:43:29 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7991 на: 04 Јуни 2014, 13:47:22 pm »
псс, ни четврт плата за рата...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #7992 на: 05 Јуни 2014, 12:24:59 pm »
Medium Cooper

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #7993 на: 05 Јуни 2014, 13:09:34 pm »
^

http://www.carclub.mk/2014/06/05/za-prv-pat-vo-istorijata-mini-so-pet-vrati/

Очлигледно решиле дека не сакаат ни едно да продадат.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #7994 на: 05 Јуни 2014, 13:15:21 pm »
И така веќе моделот со три врати го уништија со новата фаца. Очајно изгледа во живо.