Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2566001 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #3540 на: 13 Декември 2012, 13:22:00 pm »
Жива истина... Али ако може да постои 5 GT, X6, X5 M, X6 M и остали говнарии, може и ова :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3541 на: 13 Декември 2012, 13:23:39 pm »
Богами Х5М и Х6М би ги возел секој втор ден,без проблем.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3542 на: 13 Декември 2012, 13:29:28 pm »
Со оглед на тоа што според мене, горенаведените се богохулија во автомобилскиот свет, ја не би :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3543 на: 13 Декември 2012, 14:03:41 pm »
A 6-кава е очајно ружна грда (извини Осмица, немој да ми се нервираш).
Сериозен си? Стварно ти е грда 6ката?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3544 на: 13 Декември 2012, 14:59:22 pm »
Многу, и на слики и во живо.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3545 на: 13 Декември 2012, 15:07:42 pm »
Ја заебаа работава.М5 ти е со 5 врати,што ти требаше истото да го направиш со м6??
Едо ја сфатил поентата.

Несакајќи ми се наметнува тролачки момент, Ауди никако да сфатеа. А и успешна тактика им е, па и баварциве ги следат...  (btw, и јас како и Едо и ти ги мразам овие „квази“ варијанти. За се` е Мерцедес крив) ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3546 на: 13 Декември 2012, 15:10:24 pm »
Со таа разлика што моделите на Ауди се колку-толку различни (мада, Ауди е, па и не се до толку), а кај БМВ само додале две врати на веќе непропорционална кола. Било кој ден би избрал Audi A7 или CLS Shooting Brake пред BMW-во.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3547 на: 13 Декември 2012, 15:13:18 pm »
A4 vs A5, A6 vs A7... naah... трендот е тој, кој од што има, манџа праи..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3548 на: 13 Декември 2012, 15:17:38 pm »
Ја би ова пред сите тие погоре наброени

People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3549 на: 13 Декември 2012, 15:27:55 pm »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3550 на: 13 Декември 2012, 20:31:20 pm »
Исто и со Мерцедес А новиот модел. Предницата сугерира на голема кола па после следи неочекувано пресекување.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3551 на: 13 Декември 2012, 20:56:29 pm »
Не баш... тоа е некој нормален тренд во тој семент (бмв 1 исто голема хауба, џулиета исто така итн..). Но не е тоа поентата, не е поентата ни тоа што го прати Едон, иако и јас(тата) би :)

Муабетот е дека на платформата на прописен седан се прави 4 вратно „купе“. WTF мислам.... Ако ти е за купе, имаш купе. Ако ти е за 4 врати, имаш седан. И едното и другото може да бидат брзи и динамични, и во изглед и во перформанси. Но тоа е тој тренд кој Ауди во моментов најмногу го „злоупотреби“ според мене, а BMW еве, пробуваат да ги стигнат, секако Мерцедес го измисли со CLS

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3552 на: 13 Декември 2012, 20:56:43 pm »
Ја би ова пред сите тие погоре наброени

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
I would rather be in this, than in Keira Knightley.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3553 на: 13 Декември 2012, 21:04:55 pm »
Не баш... тоа е некој нормален тренд во тој семент (бмв 1 исто голема хауба, џулиета исто така итн..). Но не е тоа поентата, не е поентата ни тоа што го прати Едон, иако и јас(тата) би :)

Муабетот е дека на платформата на прописен седан се прави 4 вратно „купе“. WTF мислам.... Ако ти е за купе, имаш купе. Ако ти е за 4 врати, имаш седан. И едното и другото може да бидат брзи и динамични, и во изглед и во перформанси. Но тоа е тој тренд кој Ауди во моментов најмногу го „злоупотреби“ според мене, а BMW еве, пробуваат да ги стигнат, секако Мерцедес го измисли со CLS
Znam deka nema smisla klasata, ali mora da priznaesh dobro izgleda.
I A7 cata, a da ne zborime za CLS-ot.

Samo sporedi gi CLS i CL, sto bi kupil ti?

Gledano od strana na ljubitel na kopuea ne go lici, ali gledano od strana na ljubitel na sedan vozila a vo isto vreme ljubitel na poatraktiven design, pravi smisla i toa kako.

Jas mislam deka e odlicna idea na Mercedes, a uste podobra sto planiraat i CLA i CLC verzija da izvadat.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3554 на: 13 Декември 2012, 21:13:57 pm »

Znam deka nema smisla klasata, ali mora da priznaesh dobro izgleda.
I A7 cata, a da ne zborime za CLS-ot.

Samo sporedi gi CLS i CL, sto bi kupil ti?

Gledano od strana na ljubitel na kopuea ne go lici, ali gledano od strana na ljubitel na sedan vozila a vo isto vreme ljubitel na poatraktiven design, pravi smisla i toa kako.

Jas mislam deka e odlicna idea na Mercedes, a uste podobra sto planiraat i CLA i CLC verzija da izvadat.
Не греши душа. CLS ти е поубаво од CL? Нешто си утнал. Со вакво имам искуство и не би го ни споредил со CLS.