Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2651009 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #3135 на: 25 Октомври 2012, 23:39:26 pm »
ауууууууууууууууу...да можам да земам уште една кола,сигурно ќе биде новиов сеед :P:P:P:P

Meh...

За тој вториот паршував и јас сретнав таква информација дека 1.5 литарскиот мотор е од Рено дЦи со 109 коња... Ништо чудно и во рено во некој нареден модел да се става Мерцедесов мотор.

Зошто? Рено да не нема добар дизел мотор?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30194
    • CARclub.mk
« Одговори #3136 на: 25 Октомври 2012, 23:42:16 pm »
Мене малку ми е бед филм моментот дека Мерцедес зема мотори од Рено. Nothing personal против Рено, ама мислам дека малку се „разводнува“ брендот и имиџот на Мерцедес. Во кратки црти, возиш Мерцедес со мотор од Меган, односно Дачиа Дастер.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55133
  • Махер
« Одговори #3137 на: 25 Октомври 2012, 23:45:19 pm »
Зошто мислам дека ќе биде многу порафиниран и постегнат моторот во Мерцедес?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3138 на: 25 Октомври 2012, 23:46:47 pm »
Можеби нема да биде порафиниран, колку што ќе биде подобра звучната изолација и ќе бидат намалени вибрациите што ќе се пренесуваат од моторот во рестото од колата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55133
  • Махер
« Одговори #3139 на: 25 Октомври 2012, 23:48:10 pm »
Очекувам Мечката да има далеку помал турбо лаг, за почеток. Како-зашто незнам.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3140 на: 25 Октомври 2012, 23:49:50 pm »
Искрено не ледам ништо лошо во тоа што Мерцедес нема време да се заебава и да троши пари да произведува мали мотори кои ќе ги вградува само во една класа на возило,кога може да купи нешто испробано од било кој конкурент.

Значи треба да е бедно што Ауди користи мотори од Фолксваген!

Претпоставувам дека нема да беше воопшто бедно ако мерцедесот имаше 1.6 тди мотор.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
« Одговори #3141 на: 26 Октомври 2012, 06:01:43 am »
Брат ми имаше можност да го вози А180 cdi AMG, не беше баш импресиониран, рече дека е доста тешка и не е баш тоој мотор за ауто со преку 1.3 тони и 18ки бандаши и спортско подвозје. Направи директна споредба со неговиот B180 бензинец, со 1.6 и 125кс, и рече дека е доста порафиниран развојот на снага во бензинецот и дека е „повозлив“. Инаку, тоа го покажуваат и перформансите, на пример, забрзувањето на бензинецот е за повеќе од 2 секунди подобро, што не е за занемарување. Нормално на страна на дизелот секогаш е потрошувачката. Да не заборавиме дека брат ми има Megane II GrandTour со 110-тина кс и истиот мотор. Рече само: „едно е рено, друго е мерцедес“.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3142 на: 26 Октомври 2012, 08:42:33 am »
@Бушав: Нема ништо лошо во тоа што Мерцедес решил да земе веќе проверени и докажани мотори. Едноставно (мене, субјективно) ми е малку „кршење филм“ што Мерцедес зема мотор од било кој друг производител, нема врска што е Рено. Истото чувство го имам кога Опел зема модели од Сузуки, Фиат, Исузу, итн. Објективно, имиџот на Мерцедес и Рено не може да се споредува, настапуваат во целосно различни ценовни сегменти, и мене ми е малку како да се разводнува брендот.

И сигурен сум дека не сум само јас - него дека така размислуваат и луѓето од Мерцедес. Зошто не ја истакнуваат повеќе соработката со Рено? Од друга страна, ова е само потврда за Рено дека произведува квалитетни и издржливи мотори. И во ниеден момент не го употребив зборот бедно, бидејќи не е. Ќе го имав истото чувство ако беше 1.6 TDI од VW. Тоа што Ауди користи мотори од Фолксваген и не е до толку чудно, бидејќи се работи за иста фирма.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3143 на: 26 Октомври 2012, 09:10:12 am »
Све си е тоа нормално. Наместо VW да се трка со bmw i mercedes во високата класа, тоа го прави преку Ауди. Наместо да се трка ауди со Опел, Рено, Пежо итн го користи VW. Е сега, во услови на заебана конкуренција и ризик по волуменот на продажбата на мерцедес А, сосем нормално е мерцедес да не фрли милиони на развој на мотори, мењачи, диференцијали, цели предници и слично само за еден модел со предно влечење туку сето тоа да го купи од Рено. Рено е фирма со капацитет за големи иновации, јас не гледам подобра фирма со која мерцедес би соработувал.
« Последно менување: 26 Октомври 2012, 10:34:23 am Falanga »

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3144 на: 26 Октомври 2012, 09:21:02 am »
Ete toa mi bese muabetot,nemav namera da go velicam Reno.
I te kako sum svesen deka Reno nema dopirni tocki so Mercedes.
Krizava vo avtomobilskata industrija go natera duri i Mercedes da probuva da zastedi.
Veruvam deka e mnogu poevtino da se kupi gotov motor otkolku da se sozdade.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #3145 на: 26 Октомври 2012, 14:33:05 pm »
Мерцедес мислам највеќе почна да соработува со Рено заради електро моторите тоест Renault Z.E.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3993
« Одговори #3146 на: 26 Октомври 2012, 15:00:04 pm »
Мерцедес највеќе соработува со Рено заради одличниот 1.5дци и 1.6дци на Рено. Мерцедес никогаш немале добар малолитражен дизел. А со новата А и Б класа и те како им требаше тоа. За електричните Мерцедес и Рено одат скроз по различна насока на развој.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #3148 на: 27 Октомври 2012, 12:50:39 pm »
Брат ми имаше можност да го вози А180 cdi AMG, не беше баш импресиониран, рече дека е доста тешка и не е баш тоој мотор за ауто со преку 1.3 тони и 18ки бандаши и спортско подвозје. Направи директна споредба со неговиот B180 бензинец, со 1.6 и 125кс, и рече дека е доста порафиниран развојот на снага во бензинецот и дека е „повозлив“. Инаку, тоа го покажуваат и перформансите, на пример, забрзувањето на бензинецот е за повеќе од 2 секунди подобро, што не е за занемарување. Нормално на страна на дизелот секогаш е потрошувачката. Да не заборавиме дека брат ми има Megane II GrandTour со 110-тина кс и истиот мотор. Рече само: „едно е рено, друго е мерцедес“.
И јас го возев црвеното, за тешка се осеќа дека е и за да одиш над 150 треба малце да ја помачиш, мене ми беше доста ок тој мотор за тоа возило, бензинецот нудел повеќе според вработените кои имале шанса да го тестираат.
Покрај толкава цена, сите модели што фабриката ги произведува за кај нас се продадени до Март, ќе имало неколку AMG Sport низ Скопје :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3149 на: 27 Октомври 2012, 13:41:51 pm »