Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2555813 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #2010 на: 04 Јули 2012, 18:55:37 pm »
Добро е Клиото,само кога ке ми текне дека треба да се искешираш околу 14-15К за да земеш исто како на сликите тогаш  ::) ::)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2011 на: 04 Јули 2012, 19:55:06 pm »
 Добро изгледа Клиото.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2012 на: 04 Јули 2012, 19:58:41 pm »
Ako ne ja spustat cenata nisto... Klioto e preceneto.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2013 на: 04 Јули 2012, 20:03:41 pm »
Централниот дел ич не ми прави кеф, али воланот одлично изгледа. Со мерак да го држиш  ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #2014 на: 04 Јули 2012, 21:54:23 pm »
У љубичасто-тиркизна боја ќе изгледа совршено! ;D

Шала на страна, за малку ќе беше супер. Задницата не ми прави мерак, да личеше повеќе на ибица ќе беше подобра!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2015 на: 04 Јули 2012, 23:36:05 pm »
Баш ме интересира како ќе функционира опцијата каде што може да го регулираш звукот на моторот ???

Како и на сите други,  со клапна во издувниот лонец ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2016 на: 05 Јули 2012, 02:22:57 am »
Not a valid youtube URL

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2017 на: 05 Јули 2012, 10:57:24 am »
Побрзо од очекуваното концернот Фолксваген ја купи втората половина од производителот на спортски автомобили Порше. Од зделката државата меѓутоа нема да добие ниту цент.
Автомобилскиот концерн Фолксваген од 1-ви август ќе ја преземе втората половина од производителот на спортски автомобили Порше и за тоа ќе плати 4,46 милијарди евра и една акција, соопштија производителите на автомобили во Волфсбург и Штутгарт.
„Единствената марка Порше ќе стане составен дел на концернот Фолксваген. Тоа е добро за Фолксваген, за Порше и за индустријата во Германија“, изјави претседателот на Управниот одбор на Фолксваген Мартин Винеркорн. Фолксваген и Порше „преку фузијата во иднина ќе ја зајакнат војата оперативност - финансиски и стратегиски“.

Мартин Винтеркорн
Двата концерни користат дупка во законот за даноци и на тој начин избегнуваат давачки за државата во износ од 1,5 милијарди евра. Фолксваген исто така презема 2,5 милијарди евра долгови на производителот на спортски автомобили. Од даночно-правен аспект не се работи за продажба, туку за интерно преструктуирање и затоа се користи едната акција. А, тоа е ослободено од данок.
Фолксваген очекува дека овој потег ќе му донесе добивка на концернот уште оваа година. Порше со добиените пари има намера да отплати банкарски долг од две милијарди евра. Првата половина од концернот Порше, Фолксваген ја купи пред повеќе години за 3,9 милијарди евра.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16073528,00.html?maca=maz-rss-maz-eco_timemk-4723-xml-mrss

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2019 на: 05 Јули 2012, 14:59:25 pm »
Ух, ама е ружно!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2020 на: 05 Јули 2012, 15:04:53 pm »
Добро бе бива ли 15.000 евра па нагоре?
Со србија да не имаме ние безцаринска трговија случајно?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2021 на: 05 Јули 2012, 17:00:17 pm »
Целата гама на Fiat ќе им биде со петстотки. Незнам што чекаат и логото да го сменат во 500.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2022 на: 05 Јули 2012, 17:31:08 pm »
Побрзо од очекуваното концернот Фолксваген ја купи втората половина од производителот на спортски автомобили Порше. Од зделката државата меѓутоа нема да добие ниту цент.
Автомобилскиот концерн Фолксваген од 1-ви август ќе ја преземе втората половина од производителот на спортски автомобили Порше и за тоа ќе плати 4,46 милијарди евра и една акција, соопштија производителите на автомобили во Волфсбург и Штутгарт.
„Единствената марка Порше ќе стане составен дел на концернот Фолксваген. Тоа е добро за Фолксваген, за Порше и за индустријата во Германија“, изјави претседателот на Управниот одбор на Фолксваген Мартин Винеркорн. Фолксваген и Порше „преку фузијата во иднина ќе ја зајакнат војата оперативност - финансиски и стратегиски“.

Мартин Винтеркорн
Двата концерни користат дупка во законот за даноци и на тој начин избегнуваат давачки за државата во износ од 1,5 милијарди евра. Фолксваген исто така презема 2,5 милијарди евра долгови на производителот на спортски автомобили. Од даночно-правен аспект не се работи за продажба, туку за интерно преструктуирање и затоа се користи едната акција. А, тоа е ослободено од данок.
Фолксваген очекува дека овој потег ќе му донесе добивка на концернот уште оваа година. Порше со добиените пари има намера да отплати банкарски долг од две милијарди евра. Првата половина од концернот Порше, Фолксваген ја купи пред повеќе години за 3,9 милијарди евра.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16073528,00.html?maca=maz-rss-maz-eco_timemk-4723-xml-mrss
Со овој дил Порше Македонија станува единствено преставништво во Македонија кое е во сопственост на марката на возила кои ги продава во случајов Фолксваген ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2023 на: 06 Јули 2012, 12:13:35 pm »
ОМФГ (Opel Adam)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2024 на: 06 Јули 2012, 12:37:14 pm »
Леле каков идиотизааааам.... Join the VW/Seat club со новиве модели на супер-мини срања.