Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2948667 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #16110 на: 03 Јануари 2020, 20:37:42 pm »
Не знам дали е за тука, ама

https://www.facebook.com/hyundaimakedonija/

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #16111 на: 03 Јануари 2020, 20:42:35 pm »
....

Официјален BMW рендер НИКОГАШ нема да има таблица од друга покраина освен Баварија или друг град освен Минхен.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #16112 на: 03 Јануари 2020, 20:44:27 pm »

За многу години да е Хјундаи! Конечно дојдоа во Македонија.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #16113 на: 03 Јануари 2020, 20:49:41 pm »
A иначе, PSA веќе има најавени плаг-ин хибриди.

Тоа е целта, а не economy of scale. Да не се лажеме, economy of scale е лесно да се постигне. Scale штотуку си добија онака, да не се замараат премногу, плати си -  доби си, како и цел сет на нова технологија за нив, технологија веќе 10 години стара и размислувана.

За да се постигне Economy of Scale во автомобилска индустрија, треба да се постигне што е можно поголема продажба. PSA сами по себе го достигнаа максимумот кој можеа да го постигнат, и им требаше да купат уште брендови за да можат да ја зголемат продажбата. Затоа го купија Опел. Затоа се спојуваат со FCA.

PSA не „доби“ никаква технологија од Opel. Всушност, PSA гледа колку што е можно побрзо да ја исфрли технологијата од Opel, од повеќе причини - прво, за да не плаќа лиценци кон GM, и второ, заради тоа што технологиите на Opel немаше да ги исполнат еко стандардите кои се наметнуваат од 2020-некоја. Затоа и го убрзаа префрлањето од GM на PSA платформи, со PSA мотори, менувачи и хибридни технологии.

Да не праиме муабет дека GM фино лепо го исполажа PSA за еко-прифатливоста на нивните технологии. PSA дури бараше пари назад, не знам што се деси со тоа, не сум 100% во тек.

Economy of Scale. Ништо повеќе.
Shift+Delete a?
Какви лиценци побогу кога ПСА ја купи фирмата?

Дај некој од твоите извори дека ПСА ќе фукнат Shift + Delete на Опел. ;)

Не ми е јасно ова со Shift + Delete. PSA не сака да користи никакви технологии од Opel, поточно од GM. Си има причини за тоа. Opel продолжува да биде Opel, само сега е директно интегриран во целата структура на PSA. Исто како што Skoda е интегрирана во VAG, да речеме. Никој не рече дека Opel престанува да постои.

Да, PSA ja „купи фирмата“, меѓутоа во согласност со договорот, PSA му плаќа соодветни лиценци на GM сè додека користи негови технологии (што е сосем нормално). Со цел да ги намали трошоците, PSA ги отфрла платформите и технологиите од GM со забрзано темпо. Веќе ги исфрлија моторите на GM од Astra и Insignia, новата Corsa е на платформа на PSA (и сè што доаѓа со тоа, итн).

Повели, читај - https://europe.autonews.com/automakers/how-opel-will-overcome-outdated-platforms-reach-ambitious-emissions-goal

Не ми е јасен инатот.

Едит:

At the same time, payments to Opel's former owner, GM, for rights and patents are a key issue. "We want to dispense with any payments for licensing fees as quickly as possible." - PSA development chief Gilles Le Borgne

https://europe.autonews.com/article/20170929/ANE/170929922/opel-will-switch-to-psa-engines-putting-jobs-at-risk

Ама не, ја од рукав тресам, онака...
« Последно менување: 03 Јануари 2020, 20:56:02 pm zeroSignal »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #16114 на: 03 Јануари 2020, 21:03:48 pm »

Јас немам причина да се радувам :'(

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #16115 на: 03 Јануари 2020, 21:22:28 pm »

Не дека имав искуство со Кореа Аутотрејд ама ми се чинеше дека добро си тераат. ЧАк пред некоја година ги прогласија за најдобар дилер во (или одреден регион) Европа

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #16116 на: 03 Јануари 2020, 22:29:03 pm »
Ок си беа. Немаше гужва, договараш термин и брзо завршуваш работа. Фини момци во сервисот. Совети на место, ако се пожалиш на нешто со колата убаво гледаа. Се на се позитивно искуство.

Другиот дел им беше тиња, никаква промоција на возила, се крстеа на продажба на туксон само. Новата и30 со 1.4 мпи ја нудеа само, и20 незнам кога решија да не го носат итн итн итн. Ептен беа слаби во тој дел.

Чисто за споредба колку модели нуди Киа во МК а колку Хјундаи барем до сега.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #16117 на: 03 Јануари 2020, 22:55:10 pm »
Плус стекнав доверба во сервисот што не е мала работа.

За другото, малку е позамрсена прикаската, не се потрудив да ја разберам подетално.
Го држеа Косово и мислам дека ја добија и Албанија пред скоро време.
Ок си беа. Немаше гужва, договараш термин и брзо завршуваш работа. Фини момци во сервисот. Совети на место, ако се пожалиш на нешто со колата убаво гледаа. Се на се позитивно искуство.

Другиот дел им беше тиња, никаква промоција на возила, се крстеа на продажба на туксон само. Новата и30 со 1.4 мпи ја нудеа само, и20 незнам кога решија да не го носат итн итн итн. Ептен беа слаби во тој дел.

Чисто за споредба колку модели нуди Киа во МК а колку Хјундаи барем до сега.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #16118 на: 03 Јануари 2020, 22:59:04 pm »
Затоа пишав, сервисот им беше многу на место. Сеа ќе видиме со Мида

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16119 на: 04 Јануари 2020, 09:45:33 am »
A иначе, PSA веќе има најавени плаг-ин хибриди.

Тоа е целта, а не economy of scale. Да не се лажеме, economy of scale е лесно да се постигне. Scale штотуку си добија онака, да не се замараат премногу, плати си -  доби си, како и цел сет на нова технологија за нив, технологија веќе 10 години стара и размислувана.

За да се постигне Economy of Scale во автомобилска индустрија, треба да се постигне што е можно поголема продажба. PSA сами по себе го достигнаа максимумот кој можеа да го постигнат, и им требаше да купат уште брендови за да можат да ја зголемат продажбата. Затоа го купија Опел. Затоа се спојуваат со FCA.

PSA не „доби“ никаква технологија од Opel. Всушност, PSA гледа колку што е можно побрзо да ја исфрли технологијата од Opel, од повеќе причини - прво, за да не плаќа лиценци кон GM, и второ, заради тоа што технологиите на Opel немаше да ги исполнат еко стандардите кои се наметнуваат од 2020-некоја. Затоа и го убрзаа префрлањето од GM на PSA платформи, со PSA мотори, менувачи и хибридни технологии.

Да не праиме муабет дека GM фино лепо го исполажа PSA за еко-прифатливоста на нивните технологии. PSA дури бараше пари назад, не знам што се деси со тоа, не сум 100% во тек.

Economy of Scale. Ништо повеќе.
Shift+Delete a?
Какви лиценци побогу кога ПСА ја купи фирмата?

Дај некој од твоите извори дека ПСА ќе фукнат Shift + Delete на Опел. ;)

Не ми е јасно ова со Shift + Delete. PSA не сака да користи никакви технологии од Opel, поточно од GM. Си има причини за тоа. Opel продолжува да биде Opel, само сега е директно интегриран во целата структура на PSA. Исто како што Skoda е интегрирана во VAG, да речеме. Никој не рече дека Opel престанува да постои.

Да, PSA ja „купи фирмата“, меѓутоа во согласност со договорот, PSA му плаќа соодветни лиценци на GM сè додека користи негови технологии (што е сосем нормално). Со цел да ги намали трошоците, PSA ги отфрла платформите и технологиите од GM со забрзано темпо. Веќе ги исфрлија моторите на GM од Astra и Insignia, новата Corsa е на платформа на PSA (и сè што доаѓа со тоа, итн).

Повели, читај - https://europe.autonews.com/automakers/how-opel-will-overcome-outdated-platforms-reach-ambitious-emissions-goal

Не ми е јасен инатот.

Едит:

At the same time, payments to Opel's former owner, GM, for rights and patents are a key issue. "We want to dispense with any payments for licensing fees as quickly as possible." - PSA development chief Gilles Le Borgne

https://europe.autonews.com/article/20170929/ANE/170929922/opel-will-switch-to-psa-engines-putting-jobs-at-risk

Ама не, ја од рукав тресам, онака...
Не знам за каков инат зборуваш и од каде butt hurt симптомите кај тебе. Фино убаво те замолив, ако имаш таква информација каква што пиша, да ја пишеш, сепак ти имаш повеќе извори него јас.

Тоа што ми одговори, тоа те прашав, ти благодарам.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #16120 на: 04 Јануари 2020, 14:20:05 pm »

P.S. Пред малку поминав поред МИДА Гранд Моторс. Покрај жица имаат и нови Елантри а и нови редизајнирани Тусони

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #16122 на: 06 Јануари 2020, 19:46:20 pm »
Убав вака на цртеж...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #16123 на: 06 Јануари 2020, 19:47:22 pm »
Си има и обични фотографии во објавата. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #16124 на: 06 Јануари 2020, 19:50:48 pm »
Си има и обични фотографии во објавата. :)
Disagre :) Небитно, убав си е Урикан-от. Паметно што е атмо и што е рвд.

Едит: Сеа ги видов оние дветe „у природа“. Ок :) Има „обични“.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.