Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2274185 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #15495 на: 02 Октомври 2019, 13:30:34 pm »
Пример јас никогаш џип не би возел, едноставно го неќам чувството како вкомбе да седам.

Си седнал во ново X5 или Cayenne? Далеку од седење во комбе.

Иначе БМВ M8 гран купе (не знам дали е уште излезено М8) е побрзо и поудобно од X5M, единствено кај X5 е предноста дека можеш полесно да го качуваш на тротоар и да го возиш на лоши улици, како и дека има гепек како во караван.

Јас не мразам СУВ, али би избрал лимузина/караван пред СУВ.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15496 на: 02 Октомври 2019, 13:51:49 pm »
Не, најверојатно нема ни да седнам, толку богат не сум. Едноставно за било која пара би одбрал нормална кола.

Луѓето што сакаат нека си купуваат, ама реално џиповите пречат, пред тебе ништо не гледаш, не можиш да се разминиш, фатил паркинг за 2 коли итн...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #15497 на: 02 Октомври 2019, 14:30:58 pm »
X5m и сите тие џипови се купуваат затоа што имаат перфоманси скоро како спортска кола, а се големи и удобни. Штета не можам да го најдам видеото од мотор тренд од пред неколку години што го покажува тоа. Смешен е овој хејт на СУВови, а нема некој што не би возел Г класа на пример.

Еве јас не би возел Г класа.
Ако некој ми поклони, ќе ја сменам за кола.

Најозбилно.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #15498 на: 02 Октомври 2019, 14:42:57 pm »
По некоја логика тие што купуваат Х5м би имале пари и за мало гратско возило. На кое што намента му е баш во град. Е сега ако му ја дадеш Х5ката на жената за да оди до продавница, тоа е друг проблем, пошто така гледаат дека прават на турските серии. Иако реално немаат потреба од толкава кола
 Друг проблем е што тие што стварно имаат потреба од толкав џип, и возат многу, немаат пари па купуваат стар хечбек и си шибаат на автопат секој ден...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #15499 на: 02 Октомври 2019, 14:49:56 pm »
Не, најверојатно нема ни да седнам, толку богат не сум. Едноставно за било која пара би одбрал нормална кола.

Луѓето што сакаат нека си купуваат, ама реално џиповите пречат, пред тебе ништо не гледаш, не можиш да се разминиш, фатил паркинг за 2 коли итн...

Не си седнал, а викаш дека не сакаш затоа што има седење како во комбе :)

Не си седнал, а знаеш дека би одбрал нешто друго. Не викам дека ако седнеш ќе се заљубиш, ама убаво би било прво барем да седнеш, па после да ги судиш тие што избрале СУВ пред нормална кола. И не мора да си богат за да седнеш во нов голем СУВ :)

По некоја логика тие што купуваат Х5м би имале пари и за мало гратско возило. На кое што намента му е баш во град. Е сега ако му ја дадеш Х5ката на жената за да оди до продавница, тоа е друг проблем, пошто така гледаат дека прават на турските серии. Иако реално немаат потреба од толкава кола
Друг проблем е што тие што стварно имаат потреба од толкав џип, и возат многу, немаат пари па купуваат стар хечбек и си шибаат на автопат секој ден...

Познавам еден куп луѓе што имаат пари, имаат потреба и возат голем џип. Не е дека сите што имаат пари немаат потреба од џип, а сите што имаат потреба немаат пари.

И зошто некој би купил мала, нелуксузна, многу понеудобна кола од таа што може да си ја дозволи?
Замисли сценарио: Дома имаш гаража, на работа нели директор си, главен имаш загарантирано паркинг место. Во Веро тафталиџе кога ќе отидеш имаш платен паркинг и ќе си го паркираш џипот или БМВ 8ца гран купе да речеме :)

Зошто би се возел во пластична Фиеста или полупластично Мини ако можеш да се возиш во целосна тишина, со кожа од некое рачно бирано теле, со масажери, со петсо пичке мајчине?

Или ако имаш С класа и шофер, зошто да се малтретирам и сам да возам?

Јас лично имам мерак на мали коли и немам пари за X5M, па најверојатно би возел и мала кола кога би имал пари за X5M. Али не мора да значи дека тие што не возат прават нешто нелогично.
« Последно менување: 02 Октомври 2019, 14:57:11 pm Banzai »
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #15500 на: 02 Октомври 2019, 15:00:24 pm »
Да бидеме искрени такви возила се купуваат за чалам и покажување статус, позирање. Тој што ќе го купи ниту го интересира колку тежи ниту колку загадува, едноставно има пари и сака да го покаже тоа.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #15501 на: 02 Октомври 2019, 15:33:15 pm »
@Banzai Ако имам пари и можам да си дозволам ќе купам 2 коли, една пластична и мала (што патем е идеална за хаосот во Скопје) или ако немам за 2  ќе си купам еднен голем луксузен седан или можеби џип.
НО не секогаш ќе го користам да одам на работа или да завршам 10 работи низ град со него.

За жал на повеќето директори, им е понижение да одат на работа со мала кола или гратски превоз или точак (пупу скраја да е)
И на крај, најчесто истите директори наместо да одат во паркингот на веро и да губат време, паркираат на тротоар. Одма пред влез.

П.с. сум се возел во повеќе СУВои, скоро сите имаат чувство како во комбе. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #15502 на: 02 Октомври 2019, 17:18:36 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15503 на: 03 Октомври 2019, 07:28:47 am »
Не си седнал, а викаш дека не сакаш затоа што има седење како во комбе :)
Aj да не биди така, не ме бендисува седење на високо.

Ама затоа ме бендисува двокракиот волан на октавијата

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15504 на: 03 Октомври 2019, 11:38:48 am »
Јас пак не сум седнал пониско и полошо од X6.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #15505 на: 03 Октомври 2019, 13:20:47 pm »
Абе новиов Голф поружен и од новата Астра.

Oчекување..

Реалност...

Последица...

« Последно менување: 03 Октомври 2019, 13:27:09 pm Stratro »

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #15506 на: 03 Октомври 2019, 13:26:49 pm »
Абе новиов Голф поружен и од новата Астра.

Oчекување..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Реалност...

Последица...

Ова ко последниот Аурис. ВВ крадат ружен дизајн

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #15507 на: 03 Октомври 2019, 13:32:01 pm »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15508 на: 03 Октомври 2019, 14:23:31 pm »

Ама затоа ме бендисува двокракиот волан на октавијата

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Аууу старт стоп дугме Југо едишн дју ту да позишн...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #15509 на: 04 Октомври 2019, 11:45:32 am »

Ова беше колата со лош и ефтин ентериер или грешка сум?