Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2275932 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3844
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #15045 на: 24 Јуни 2019, 20:23:09 pm »
Абе не се потресувам гајле ми е. Немам акции во ауди :D Ама а се спомне било што од VAG во било која смисла многу ги тролаш :)

Оф Топик за твојата фаве марка: Вчера правам муабет со еден член на форумов и ми вика абе зошто ги мразат луѓево толку Опел се запрашувал и он често и со еден колега разговарал и му дал доста логично објаснување. Ако сакаш нешто поскапо од обичното и со повеќе гаџети, опрема и тишина земаш VW, ако сакаш плуксузно со повеќе опрема и голем избор на јаки мотори зимаш нешто од премиум германциве. Ако сакаш нешто спортско, одиш на BMW, ако сакаш квалитет и да не се замараш зимаш јапонец и по ново кореец. Ако сакаш бест бај пак зимаш нешто од кореја (Хјундаи и Киа) или Шкода. Ако сакаш највеќе лим и простор за парите зимаш Шкода. Ако сакаш специфичен дизајн кој ќе одскокнува од останатото зимаш нешто од ПСА И тука се поставува прашањето.... Кога зимаш Опел ? Зошто би купил Опел ? :)
Освен еве новава Инсигнија која е стварно со добра цена и изглед и мислам дека е стварно добра кола i e прва добра кола на Опел во последнава деценија. Ама пред неа едно добри 10-15 години ептен безвезална марка беја која што не се знаеше зошто постои :D Како VAG ама секогаш 2 чекори наназад.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #15046 на: 24 Јуни 2019, 20:35:36 pm »
Каде се Италијанците во муабетот?

Ми текна, ако сакаш да се дружиш зимаш Италијанец ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15047 на: 24 Јуни 2019, 20:39:06 pm »
Абе не се потресувам гајле ми е. Немам акции во ауди :D Ама а се спомне било што од VAG во било која смисла многу ги тролаш :)

Оф Топик за твојата фаве марка: Вчера правам муабет со еден член на форумов и ми вика абе зошто ги мразат луѓево толку Опел се запрашувал и он често и со еден колега разговарал и му дал доста логично објаснување. Ако сакаш нешто поскапо од обичното и со повеќе гаџети, опрема и тишина земаш VW, ако сакаш плуксузно со повеќе опрема и голем избор на јаки мотори зимаш нешто од премиум германциве. Ако сакаш нешто спортско, одиш на BMW, ако сакаш квалитет и да не се замараш зимаш јапонец и по ново кореец. Ако сакаш бест бај пак зимаш нешто од кореја (Хјундаи и Киа) или Шкода. Ако сакаш највеќе лим и простор за парите зимаш Шкода. Ако сакаш специфичен дизајн кој ќе одскокнува од останатото зимаш нешто од ПСА И тука се поставува прашањето.... Кога зимаш Опел ? Зошто би купил Опел ? :)
Освен еве новава Инсигнија која е стварно со добра цена и изглед и мислам дека е стварно добра кола i e прва добра кола на Опел во последнава деценија. Ама пред неа едно добри 10-15 години ептен безвезална марка беја која што не се знаеше зошто постои :D Како VAG ама секогаш 2 чекори наназад.

Од каде сега Опел во муабетов, значи ко девојче некое си. Сеа јас сум ги ко божемски тролал Ауди, а ти Опел во муабетов го ставаш.

Па види го Аудино, личи на пежо со украдената црна линија позади од Пежо. Тоа е тоа, не ми врти сеа муабети тука, јапанци, спортски коли, специфичен дизајн ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3844
« Одговори #15048 на: 24 Јуни 2019, 20:47:01 pm »
Муабет за новитети бе Миле :D Како што сум запознаен ни ти имаш aкции во Опел ни јас во Ауди :D Дај боже и двајцава некоаш да иаме па да се караме за тоа. Мене Q8 цава нова ми изгледа убаво. А4 не ми изгледа, А6 незз дали ми изгледа убаво, А7 ми е убаво, Q5 е арно, Q7 е локомотива и така.... Сите се прескапи и сметам дека моментално не вредат за парите и тоа е.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
« Одговори #15049 на: 24 Јуни 2019, 20:50:06 pm »
Муабет за новитети бе Миле :D Како што сум запознаен ни ти имаш aкции во Опел ни јас во Ауди :D Дај боже и двајцава некоаш да иаме па да се караме за тоа. Мене Q8 цава нова ми изгледа убаво. А4 не ми изгледа, А6 незз дали ми изгледа убаво, А7 ми е убаво, Q5 е арно, Q7 е локомотива и така.... Сите се прескапи и сметам дека моментално не вредат за парите и тоа е.
Ако Q7 е локомотива, Х7 мора да е цела композиција :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15050 на: 24 Јуни 2019, 21:15:46 pm »

И мене ми се свиѓа де, не реков дека не ми се допаѓа, само искоментирав дека некни кога го видов на улица апла помислив дека е 5008 видено од позади.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #15051 на: 24 Јуни 2019, 21:56:36 pm »
SK 5008 GT?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #15052 на: 24 Јуни 2019, 22:01:27 pm »
Сличноста е очигледна.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #15053 на: 24 Јуни 2019, 22:49:48 pm »
А бе 900нм на 1000рпм је*еш ти како изглеа... 126hp  „у лер“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #15054 на: 25 Јуни 2019, 02:30:28 am »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #15055 на: 25 Јуни 2019, 07:24:18 am »
Слична боја се двеве...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #15056 на: 25 Јуни 2019, 07:33:20 am »
Муабет на автомобилски форум за сличност на авомобили од две различни класи и уште посмешно едниот крадел од другиот :D

иначе во живо имав можност убаво да го разгледам Пежо 508 караван гт лајн....лелеее колата изгледа многу первезно веројатно еден од трите најекси каравани што постојав во моментов!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #15058 на: 26 Јуни 2019, 12:14:16 pm »