Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2358740 пати)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #9765 на: 06 Јули 2015, 16:17:06 pm »

Еве ги моделите на FIAT:

http://www.fiat.it/it/modelli

Модели на „залез“ за кои би требало добро да може да се исценкаш во салон: http://www.fiat.it/it/auto-fine-serie

Ете видиш Доблото сум го забораил. Фримонт, озбилно?

Леле вака на прва ќе си речеш 30 модели имаат, а они секое ниво на опрема како различен модел го прикажуваат ;D

Во секој случај Пандата и 500 ми се супер аутца, ми е гајле дали имаат уште 30 или уште 2 модели.

Повеќе од супер се, никој не го оспорува тоа.

Арно ама, немаат конкурентен семеен хеч (Бравото е антика), компактен хеч (Пунтото веќе јадеше 2 фејслифта ако не се лажам, а и да се лажам не е битно пошо не е конкурентно), немаат семејна лимузина...

Стварно не ми се јасни... Се' им е базирано на продажба на верзии од Фиат 500 и Панда. 
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29801
    • CARclub.mk
« Одговори #9766 на: 06 Јули 2015, 16:24:09 pm »
Ајде Зеро, касниме. :)

Па и ја да одморам малку, и ја сум човек.. :)

http://www.carclub.mk/2015/07/06/renault-se-vrakja-vo-borbata-pretstaven-noviot-talisman/

Многу интересно изгледа, ми се свиѓа дури - всушност, од тековната понуда на Renault, само Каптур ми изгледа ко папагал, другите коли ми се убави.

Ова е стварно интересно, само тие „курињата“ на задните светла не ми се свиѓаат. Иначе, многу интересно и храбро. Браво за Рено!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #9767 на: 06 Јули 2015, 16:29:37 pm »
Мора нешто да направат со таа грозоморна решетка напред.... Ајде, фејслифтот ќе го среди тоа....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9768 на: 06 Јули 2015, 16:32:51 pm »
Браво за Рено, што со 1.6 дизел си умислиле дека ќе конкурираат на германците!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #9769 на: 06 Јули 2015, 16:34:44 pm »
Браво за Рено, што со 1.6 дизел си умислиле дека ќе конкурираат на германците!
Па ќе конурира на Пасати и А4-ки со 1.6 дизели, зошто да не?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9110
« Одговори #9770 на: 06 Јули 2015, 16:41:15 pm »
па А4 со 1.6 дизел незнам ни дали се продава, иако на рено мислам дека А4 не му е целната група на купувачи, ама имево мора да го сменат..

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14190
« Одговори #9771 на: 06 Јули 2015, 16:50:18 pm »
Тоа ти е. Сеа главната продажба на Фиат е евтини возила на што е можно повеќе континенти. Притоа се ориентираа на комбенца, комбиња итн. Останаа со два три модела кои се 10 години стари.

Го направија 500L. ОД 2012 до сеа продадоа нешто над 170 000 парчиња.

Фиат ја заврши 2014 со најниска продажба во последните 20 години од само 583.000 единици.
За споредба 1997 има 1.272.570

2015 споредбено со лани не е ништо подобра.

180 000 примероци се на Фиат 500 лани. Што како куриозитет е најдобра година за 500 до сеа :)

За разлика од 500...Доблото во 2014 има невидено страшна година. Пред се според мене се должи на лошиот дизајн ништо повеќе.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #9772 на: 06 Јули 2015, 16:53:09 pm »
500Л е базирано на Британско Такси.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #9774 на: 06 Јули 2015, 23:40:42 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2015/07/06/renault-se-vrakja-vo-borbata-pretstaven-noviot-talisman/

Многу интересно изгледа, ми се свиѓа дури - всушност, од тековната понуда на Renault, само Каптур ми изгледа ко папагал, другите коли ми се убави.

Ова е стварно интересно, само тие „курињата“ на задните светла не ми се свиѓаат. Иначе, многу интересно и храбро. Браво за Рено!
Стварно е срамота у денешно време да се вадат коли со над 10сек до 100ка(од Ц сегмент па нагоре). Срамота и греота е ова што им го праат особено на лимузиниве со смешни 1.6 моторчиња што испорачуваат ~110 коња.

Иначе, фино е реново, курињата на задните светла и мене ми се дискутабилни, ама ако ги нема, мислам дека премногу ќе потсеќа на оптима.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9775 на: 06 Јули 2015, 23:42:28 pm »
Зошто срамота?
Сосем доволно е тоа. Јас би забранил поголеми мотори од 1.6, нека си одат со авион ако сакаат побрзо да стигнат. Кола е за возење не за летање.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #9776 на: 06 Јули 2015, 23:48:46 pm »
Ај бе правете го тестот со Симо. Не мора да е на 150, еве на 130 нека биде... Да ни се докаже и на нас еднаш засекогаш дека мал мотор е најдобро нешто во интер-галактички простор.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9777 на: 06 Јули 2015, 23:51:30 pm »
Доста подсеруваш па и ти чат-пат. Те нема те нема па ќе се изгубиш. Ела ваму кажи нешто што мислиш, доста коментираш само другите што мислат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #9778 на: 07 Јули 2015, 00:38:21 am »
Тоа си мислам и ја. Дека во кола од 5 метра нема што да бара мотор со 1.6 литри зафатнина, бидејќи тој мотор е исфорсиран со неговите 160 дизелски коњи и неговите два турбо-полначи.
И апсурдно е кога ти си директор на фирма, викаш "сакам Рено Индискипазар, бизнис едишн со кожа од пичкематерине и најјакиот мотор" и ти носат кола што кошта 50.000 евра и под хауба има мотор што се става во 3 класи помала кола. Едноставно апсурдно е, Пасат има исто битурбо мотор ама 2.0 е.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #9779 на: 07 Јули 2015, 11:33:33 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Стварно е срамота у денешно време да се вадат коли со над 10сек до 100ка(од Ц сегмент па нагоре). Срамота и греота е ова што им го праат особено на лимузиниве со смешни 1.6 моторчиња што испорачуваат ~110 коња.

Иначе, фино е реново, курињата на задните светла и мене ми се дискутабилни, ама ако ги нема, мислам дека премногу ќе потсеќа на оптима.

Се тоа се прави за да се задоволат се построгите еко норми по ЕУ државите, посебно во големите градови.