Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2302695 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #19725 на: 03 Декември 2024, 11:47:43 am »

https://www.carclub.mk/2024/12/03/jaguar-ja-najavuva-svojata-idnina-so-kontroverzniot-i-spektakularen-koncept-type-00/

Се изедоа го*на, се изедоа го*на. И концептот е прекрасен. Браво. Си ја сфатиле сериозно работата и ја искористиле слободата што доаѓа со премин кон целосно-електрични возила. Секако, концептот е поларизирачки и нема да им се допаѓа на сите. И така треба да биде. Едвај чекам да видам што ќе произлезе од ова.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5954
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #19726 на: 03 Декември 2024, 13:19:39 pm »
Забегале од струјата сигурно.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
  • The best or nothing.
« Одговори #19727 на: 03 Декември 2024, 13:34:06 pm »
@zeroSignal би ја купил оваа кола, со ваква пембе боја?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #19728 на: 03 Декември 2024, 13:48:42 pm »
Во оваа боја најверојатно не. Ама и бојата е наменски избрана, да биде контроверзна.

Ама како и да е, вакви бои се убава работа. Matt Farah купи Boxster Spyder во многу несекојдневна боја.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2227
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #19729 на: 03 Декември 2024, 14:30:11 pm »
Мало је педерски ал нема везе 😂😂😂😂

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2781
  • Слобода или смрт
« Одговори #19730 на: 03 Декември 2024, 14:34:48 pm »
За педерски изглед остај тоа најмалку важно е но што ако некој што е на спектрум или диверсити лгбт и требало да пресмета издржливоста на некој елемент тој ден бил дефокусиран бидејќи старбакс кафето му било со помалку шеќер? А нели не смее да биде казнет зошто тој придонесува за cultural enrichment на компанијата..

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #19731 на: 03 Декември 2024, 14:35:46 pm »
Во оваа боја најверојатно не. Ама и бојата е наменски избрана, да биде контроверзна.

Ама како и да е, вакви бои се убава работа. Matt Farah купи Boxster Spyder во многу несекојдневна боја.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас сум речиси сигурен дека Јагуар најверојатно ќе пропадне во наредните 15 години.

Интересно им е на квирското маркетинг лоби да си прават вакви глупости со марките но од пари се живее а не од контроверзност.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1103
« Одговори #19732 на: 03 Декември 2024, 15:09:55 pm »

https://www.carclub.mk/2024/12/03/jaguar-ja-najavuva-svojata-idnina-so-kontroverzniot-i-spektakularen-koncept-type-00/

Се изедоа го*на, се изедоа го*на. И концептот е прекрасен. Браво. Си ја сфатиле сериозно работата и ја искористиле слободата што доаѓа со премин кон целосно-електрични возила. Секако, концептот е поларизирачки и нема да им се допаѓа на сите. И така треба да биде. Едвај чекам да видам што ќе произлезе од ова.

Ужасно изгледа, без разлика на која и да е боја. Изедените го*на беа на место, би рекол.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 313
« Одговори #19733 на: 03 Декември 2024, 16:53:33 pm »
Go woke go broke. RIP Jaguar

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #19734 на: 03 Декември 2024, 17:44:19 pm »

Јас сум речиси сигурен дека Јагуар најверојатно ќе пропадне во наредните 15 години.

Интересно им е на квирското маркетинг лоби да си прават вакви глупости со марките но од пари се живее а не од контроверзност.

Било кој кинески бренд може да го нацрта истово. Само кинезот може и да го направи за 30-40.000 еур, а Јагуаров ќе кошта 150.000 и ќе продатат 15 комада.

Иначе изгледа одлично.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
« Одговори #19735 на: 03 Декември 2024, 19:34:40 pm »

Холд мај ворм биер:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #19736 на: 03 Декември 2024, 20:39:08 pm »
Последново не ти требаше. Иначе дизајн на јагуар не му фалеше до сега.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
« Одговори #19737 на: 03 Декември 2024, 21:01:54 pm »
Последново као не е кул?! Мене ми е ултракул, ама ете, и тоа ако не ти се свиѓа, спрема идниот ибрахим ругоба дизајн не се споредува колку е подобро.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
« Одговори #19738 на: 03 Декември 2024, 21:27:07 pm »
Си има Јагуар таргет група, за која е насочена кампања, дизајн, лого, боја.

Ги заболе стапот какво мислење имаат љубители на дизел и половни возила на форум.

Ако таргет клиенти им се квирови и педери што имаат 3 стана у Монако, или живеат у Менхетен, Дубаи, ќе вадат продукт за нив.

И да, 15 комада ќе продадат, дебело ќе го наплатат, зашто тоа им е целта и тие им се клиенти.

Колку пари е штопната у Порше?

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1103
« Одговори #19739 на: 03 Декември 2024, 22:30:42 pm »
Си има Јагуар таргет група, за која е насочена кампања, дизајн, лого, боја.

Ги заболе стапот какво мислење имаат љубители на дизел и половни возила на форум.

Ако таргет клиенти им се квирови и педери што имаат 3 стана у Монако, или живеат у Менхетен, Дубаи, ќе вадат продукт за нив.

И да, 15 комада ќе продадат, дебело ќе го наплатат, зашто тоа им е целта и тие им се клиенти.

Колку пари е штопната у Порше?

Јас па мислев целта им е да преживеат ко бренд. Пошто за продавање по 15 коли и досега го правеа тоа. Сакаат да се конкурентни во ултра луксузниот сегмент со Ролс Ројс и Бентли а имаа проблем да продадат повеќе коли од Масерати на кои исто така ужасно им оди.