Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2354454 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #10170 на: 02 Ноември 2015, 18:54:58 pm »
Јас имам автоматска нивелација, така да си возам само ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #10171 на: 02 Ноември 2015, 19:04:50 pm »
Исто ко на 1 да си ги стаил.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #10172 на: 02 Ноември 2015, 20:09:50 pm »
Море законски треба да се воведи во сите Спарк и Матиз возила.
Очи вадат на семафор.

Не, не, треба да им се врзе по една на нивните таканаречени возачи и да имсе објасни дека светлата треба да се возат на позиција 1 а не на позиција 0

Шо ми е гаље ти напред на која позиција си ги ставил светлата, кога мене очи ми вадат задните на семафор кога седам.
Не дај боже па жмигавец да има дадено тој со спаркот........... трауми имам после..........навечер кога си легнувам уште мислам дека ми трепка.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8781
  • Пичлеме
« Одговори #10173 на: 02 Ноември 2015, 20:14:35 pm »
Јас па си створив една навика, рачна кревам на семафор, особено ноќе... само заради да не ги ослепувам тие зад мене.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #10174 на: 02 Ноември 2015, 20:15:32 pm »
Фина навика е тоа, културна.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #10175 на: 02 Ноември 2015, 20:17:35 pm »
Јас па си створив една навика, рачна кревам на семафор, особено ноќе... само заради да не ги ослепувам тие зад мене.
И јас обично ако има некој зад мене. Колку можам да го смалам просечниот крвен притисок на возачите. Кога се може.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #10176 на: 02 Ноември 2015, 22:07:35 pm »
Фина навика е тоа, културна.
Па да ти промрсни некоја од заднате шепи кај што влегува тоа вратилцето од рачната, 150 евра е нова ;D

Инаку убаво им текнало на овие од мерцедес, бидејќи новиве возила имам приметено многу јаки стоп светла и трепкачи имаат...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #10177 на: 02 Ноември 2015, 23:53:56 pm »
^^ Уште од копиљ си иам запамтено дека моите коа кревале рачна дур стојат на семафор и коа ќе сум ги прашал зашто, ми викале дека не е убаво да му светиш на тој позади и дека поубаво е и за тебе да си лабавиш нозете доле. Така што, тоа ми е навика, а и стварно е поубаво и за тебе и за тој позади тебе, плус и доволно е на втор забец да ја кренеш рачната(за што ти е потребен еден прст) за да ти стои мирна на семафор.

Ако видам дека семафорот ќе отвори у наредните 5-10 секунди, тогаш не кревам.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
« Одговори #10178 на: 03 Ноември 2015, 07:37:02 am »
Зошто би го правел тоа? Зошто би си одзел цел feature? :) И онака возам на 1, а имам уште 4 позиции на располагање и никој не ми бленда и немам никаков проблем. Светлата не се раштелувани. Така е кај сите спаркови само кому да му текне. Исто беше и со Пежото пред спаркот и со Твингото.
На пример, имав проблем со Полото што немав таква „нулта“ позиција, многу лошо осветлување имаше.

Затоа што во нормални земји, со нормални технички прегледи ќе те вратат од технички. Светлата мора да бидат со потенциометарот на 0 и да не пречат на собраќајот од спротивна страна. Позициите 1, 2, итн се користат во ситуации кога си товарен, мислам дека тоа и ти го пишува во упатството на конзервата - ако има такво.

Урбани легенди од типот „мене супер ми се глеа“ е главниот проблем и со афтермаркет ксенони и со раштелувани светла и со миљон други работи со нашата култура во сообаќајот. И на пежото ти биле раштелувани светлата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #10180 на: 05 Ноември 2015, 16:22:30 pm »
Убав Леџендот нов.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #10181 на: 05 Ноември 2015, 21:39:58 pm »
Деновиве го приметив ова чудо.

Не оставаат впечаток вакви коли, ама ова ем пуно со опрема, ем не е лошо на изглед.

Можда може и на тест да го земе Зеро, го вози едниот од браќата што му е во близина. :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #10182 на: 06 Ноември 2015, 00:27:01 am »
И мене ми изгледа одлично, ама многу тешко иде договарањето за Аутомотив Груп. Многу се тешки.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10183 на: 06 Ноември 2015, 00:31:58 am »
мислам дека тоа и ти го пишува во упатството на конзервата - ако има такво.

Чиво упатство? Ако има што?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
« Одговори #10184 на: 06 Ноември 2015, 00:48:19 am »
Само провери си дали имаш упатство и дали пишува таму за позициите на копчето за штелување на висината на снопот. Без мудрување. :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.