Автор Тема: Тенис  (Прочитано 38858 пати)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Одг: Тенис
« Одговори #60 на: 18 Октомври 2012, 18:07:35 pm »
Ноле је краљ :)
Морам да истакнам дека многу е јак психолошки, али коа ке му тргне лошо, игра како да е почетник а не професионалец...Едноставно не му е денот...
И во денешниот натпревар некако лошо почна, но во вториот сет со пресвртот и во третиот што му зема сервис на мареј, го реши у појам...
Како и да е, сите овие тенисери се профи, свака им част...
Тоа е адутот што му помага кога игра против Федерер,кој е тотална спортивност и кога ќе падне во психолошка криза знаеш дека мечот е изгубен бидејќи нема шанси да се врати.Додека против Надал е подобрата физичка подготвеност која многу добро ја користи знаејќи во каква форма е Надал последниве 2 години(зборам физичка).
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6667
« Одговори #61 на: 18 Октомври 2012, 20:04:42 pm »
Баш Федерер е тој кој има најдобра психолошка стабилност, туку проблемот кај него е што веке годините го јадат  ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #62 на: 18 Октомври 2012, 20:12:20 pm »
А и изгледа слабо мотивиран.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #63 на: 26 Октомври 2012, 23:00:51 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #64 на: 05 Ноември 2012, 22:06:22 pm »
Денеска почна завршниот мастерс турнир во Лондон, каде што настапуваат 8те најдобро рангирани на АТП листата. Директни преноси има на Телма и СпортКлуб.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #65 на: 07 Ноември 2012, 04:12:56 am »
Federer има многу тешка група се мислам дали ќе помине ;).Ќе видиме како ќе се однесува Ноле после тешката дијагноза што ја доби татко му.На предходниот турнир во Париз изгуби уште во второ коло,вчера со мачење победи и денес е правиот тест против Мареј.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43920
  • Il Moderatore
« Одговори #66 на: 07 Ноември 2012, 07:05:58 am »
Па и не е дијагнозата толку страшна, колку некои медиуми што сакаат да ја напраат бомбастична и опасна веста:

http://www.mondo.rs/s265128/Zabava/Zabava/Zvezde_i_tracevi/MONDO-_Srdjan_Djokovic_stabilno.html

Цитат
Iz Kliničkog centra za MONDO demantuju medijske napise da Srđan ima sepsu, i da mu je život ugrožen.

"Gospodin Đoković je doveden zbog bolova u leđima i nogama. Po završenoj dijagnostici određena je terapija, on se mnogo bolje oseća i lekari su zadovoljni tokom lečenja i njegovim oporavkom", izjavio je za MONDO portparol Kliničkog centra Drago Jovanović.

On je dodao da je sramotno i tužno to što pojedini mediji iznose paušalne informacije i netačne dijagnoze.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #67 на: 07 Ноември 2012, 16:38:45 pm »
Новинари и се е можно :)
www.domitalia.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #68 на: 07 Ноември 2012, 18:14:16 pm »
Ноле пак го отцепи Мареј :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #69 на: 07 Ноември 2012, 19:13:39 pm »
 :) :D :D :D :D :D

Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #70 на: 13 Ноември 2012, 00:12:51 am »
Каков меч!!!!!
Невидена работа.
Федерер е поразен...

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43920
  • Il Moderatore
« Одговори #71 на: 13 Ноември 2012, 00:16:11 am »
Кај ја најде сликава,  повеќе од 2 сезони не игра со Wilson :D 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #72 на: 13 Ноември 2012, 00:23:01 am »
И не носи АдиБас али нема везе :D
Ама тоа и не е толку битно - што би рекол Класниот :
Битно е што Федерер го лапнааа :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #73 на: 13 Ноември 2012, 00:23:50 am »
Таа прва ми излезе...
: )

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #74 на: 13 Ноември 2012, 00:29:14 am »
Ноле е психички е многу јак и се осеќа дека е во онаа права возраст за достигнување максимум, има сила и снага, па и 10 саати да игра со тоа темпо и да трча по секое топче ко луд. Федерер нема потреба да се коментира, најголемиот на сите времиња, но за годините што ги има секоја чест како изигра, во ниту еден момент не дозовли Џоковиќ да биде посупериорен, сам себе се утепа Федерер со 45 неизнудени грешки, 20ина повеќе од Џоковиќ. Честитки за Џоковиќ