Автор Тема: Тенис  (Прочитано 38850 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
Одг: Тенис
« Одговори #75 на: 13 Ноември 2012, 00:40:28 am »
Јас не го сакам ноле заради драмата што ја праи наоколу (кога ќе изгуби поен или кога ќе победи), шо се вика - драма квин е :) Инаку секоја чест за тенисот што го прикажува :) Моментално е во таква форма што никој не може да му парира. Сега малку подолго ќе остане на врвот на АТП листата, ама се надевам нема да се опушти премногу.

Што се однесува до Федерер, он и да победи и да изгуби е веќе голема легенда, постигнал се` што може еден тенисер да постигне. Тоа е тоа, може комотно и да се пензионира веќе.

А кај рекетите кога сме, моментално го играм тој што го има Ноле на сликата од SaleSK, Wilson K Blade Tour, и е одличен рекет (да се разбереме, конструкцијата е таа, ама за професионалциве се праи опасна кустомизација на рекетите - освен што изгледа исто, нема врска со оној од продавница што ќе го земеш) а во торба го чувам стариот рекет, многу попрецизен а и водено понапорен за рамо и рака, оној од Роџер-овиот прв рекет Wilson Pro Staff Tour:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #76 на: 13 Ноември 2012, 10:50:06 am »
Чекај чекај,сакаш да кажеш дека играш тенис..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #77 на: 13 Ноември 2012, 10:51:25 am »
еднаш до два пати неделно, рекреативно..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #78 на: 13 Ноември 2012, 18:52:38 pm »

Дај да се договориме некогаш... зарѓан сум малце, ама може да се вратам назад :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #79 на: 13 Ноември 2012, 18:53:46 pm »
Лелеее Ноле играње.

Али Федерер свака част, на тие години да пружи достоен отпор на феномен каков што е Ноле заслужува респект.

Да се надаме дека во новата сезона ќе се врати и Надал во топ форма.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #80 на: 13 Ноември 2012, 19:02:31 pm »
Секоја чест на Ноле,какви удари стигаше тоа ни Надал не го правеше во најдобра форма.Се покажа дека Федерер го стигаат годините и не може веќе да се носи со Ноле во физичка спремност,а за психичка не зборам одамна е веќе Ноле во предност.Сепак успешна година за него бидејќи се врати на прво место на АТП и го помина Сампрас,рекорд за кој играше цело време,штета само што му избега златото во Лондон  :-\мислам да го освоеше тоа ќе се пензонираше уште истиот ден :)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #81 на: 13 Ноември 2012, 22:43:56 pm »

Може да се пробаме..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #82 на: 22 Јануари 2013, 06:48:11 am »
Тотално ме поремети Australian Open.

По Бош турнир нема. :D

И да додам, после Ноле Ferrer дефинитивно ми е најомилен играч. Како се нервира човееечеее  ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #83 на: 22 Јануари 2013, 15:55:20 pm »
Оној Алмагро каков токмак е, у 4ти сет 3 пати направи брејк и сервираше за победа и ниеднаш не стигна до меч лопта. Али и Ферер е страшен борец, нема изгубена топка за него, цело време иде јако, алал да му е.

А Ноле-Воле, спаси г'з со Вавринка. На брејк топка за Вавринка у 5ти сет, судија вика аут, а топчето фати линија и место наместо брејк за Вавринка и да сервира за победа, 40-40 и после Ноле си го освои сервисот. Ама глуп е и Вавринка, за кој кур ти дале челинџ да бараш теле едно. :)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #84 на: 24 Јануари 2013, 11:27:37 am »
Oчекувано Џокович го згази Ферер. Останва уште утре Мареј - Федерер, само да не заврши ко денес за пола сат.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #85 на: 25 Јануари 2013, 01:59:59 am »
Може да направиме карклуб турнир во тенис. ;D
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #86 на: 25 Јануари 2013, 09:25:30 am »
Супер идеја!!

Јас ќе бидам најактивниот учесник, седнат на столче на расклопување, под чадор, со фрижидерче со пиво до мене!

Ајде да го реализираме ова, одлична идеја е! :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #87 на: 25 Јануари 2013, 12:34:37 pm »
Ете ме мене за супервајзер со два фрижидера! ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437