Автор Тема: Освежувач во кола  (Прочитано 100982 пати)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
Одг: Освежувач во кола
« Одговори #75 на: 17 Април 2015, 11:44:20 am »
Денес си купив пак вакво, дефинитивно НЕМА подобра лименка освежувач. 130 денара а мириса прекрасно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Порано купував од Еуростил од Желката едни исто овошни ама после ги расипаа и ги баталив.

Дефинитивно одличен мирис, поготово со арома на мастика....ТОП

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #76 на: 17 Април 2015, 14:06:02 pm »
Јас пред 2 недели зедов од ова.. Убаво мириса само не е многу јако, да те угуши кога ќе влезиш...

Чекај да фати сонце, да ти се угрее на едно 40-50 степена колата, ќе видиш дали нема да те угуши.

Никогаш нема да ставам вакво миришљаво ѓубре кај мене во кола. Не ја разбирам потребата за нив.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #77 на: 17 Април 2015, 14:22:31 pm »
Зашо бе класен, океј е да влезеш во кола и да мириса убаво, барем според мене дава некој убав филинг...
No turbo, no fun :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #78 на: 17 Април 2015, 14:35:31 pm »
Секој со своето. Јас колата ја носам редовно на перење и немам потреба да ми мириса „убаво“ бидејќи ми мириса чисто.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #79 на: 17 Април 2015, 14:50:41 pm »
 Дали тоа треба да значи дека ако се бањаш редовно не треба да користиш парфем?
:D :D :D
Пошто ќе мирисаш на чисто :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #80 на: 17 Април 2015, 14:57:50 pm »
абе, како што кажа, секој со своето, до пред пола година секогаш имав барем некој освежувач во кола пошто дома сите тројца сме пушачи а богами и во кола и коа ќе влезеш во кола те утепува некоја гадна арома, а не секогаш сме во можност да идам на перење, бидејќи колата секојдневно проаѓа минимум 12/30км, и ми беше океј кога ќе земев јас да ја возам да ми мириса убаво, сум купувал и парфеми и се, али коа купуваш само ти а и други неќе да им чуе, решив повеќе да не купувам, да имам лично моја кола, ќе е секогаш испрана напарфемисана и чиста, али шта чеш коа делиш кола со уште една будала дома :D

Отсутен Gryffindor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #81 на: 17 Април 2015, 14:58:36 pm »
Sum koristel mnogu raboti i iskreno sum razocharan i od skapite i od evtinite raboti poradi toa shto najmnogu shto mi trael miris e edna nedela. Prvo koristev od tie na Areon shto se zakachuvaat na ventilacijata, ali toa ne go ni osekjav, osven koga vozev pobrzo i togash taka eden bran do dva malce osetam deka neshto mirisa. Posle zedov od tie drvenite, neli kako chashka mala e i se natopuva drvenoto kapache i demek mirisa...i toa ne traeshe mnogu bidejki posle nedela dena kolku sakash go topi drvoto ne mirisa na nishto. Posle koristev Areon obichni elkichki..tie mirisaa dva tri dena i tolku i od niv.
Momentalno imam Areon sprej so nivna elkichka (do dusha ne e elka tuku e takvo pravoagolno shto go prskash ti sam koga sakash) toa go kupiv 300 denari od benziska, ja prskam elkata i mirisa, ali treba pochesto da se prska oti i toa ne trae kojznae kolku.
Najmnogu se razocharuvam koga vlezam vo druga kola i vidam obichna elka i cela kola mirisa na nea..ali pa toa mozhe e oti jas sum naviknat na mirisot vo mojata kola po shto ne go osekjam.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #82 на: 17 Април 2015, 15:03:21 pm »
пробај едни парфемчиња feral, ги има во карнер, немаат некој апла убав мирис, но доста долго траат, малце се скапички, и не се заебувај ко мене да прскаш во вентилацијата, ги гризе пластичните делови(оние за менување насока каде да дува) и се кршат

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5199
  • Пиши лаже
Одг: Одг: Освежувач во кола
« Одговори #83 на: 17 Април 2015, 15:15:06 pm »
Јас пред 2 недели зедов од ова.. Убаво мириса само не е многу јако, да те угуши кога ќе влезиш...

Јас го имам плавото, го земав пред 3 месеци можеби. Ене го ич се нема потрошено што се вика и не мириса тешко.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #84 на: 17 Април 2015, 17:09:25 pm »
Исто имам и вакво од лимун, три пати прснуваш и мириса цел ден... Само одпрво е многу јако па не се стои внатре.. 1 година го корстам уште не е до пола потрошено...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #85 на: 17 Април 2015, 17:22:57 pm »
Дали тоа треба да значи дека ако се бањаш редовно не треба да користиш парфем?
:D :D :D
Пошто ќе мирисаш на чисто :)

Генерално, и не користам парфеми, барем не многу, а и ми одат на нерви луѓе што се бањаат во парфем, па после поздравување со нив уште пола саат ги мирисам на сите страни.

Иначе, за во кола имам едно спрејче што ми го дадоа во Порше, што го прскаат кога ќе им ја однесеш колата на сервис. Едно мало шприцање под седиште и се добива неутрален new car smell. Мене ми одговара.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #86 на: 17 Април 2015, 17:43:37 pm »
@zeroSignal
:*

Јас купив од Самад една формула, бев со малиот и он ја зема, ја немаше ни да ја земам.
Формулата мириса многу убаво, на ново ауто, не е нападна, и мириса на чисто, малте не сапун...
Еве го скоро 2 месеца е, сосема пријатно мириса.
Бидејќи е веќе подизветреана, не се ни приметува.
Стварно е Ок.

Инаку кога купувам лименка, ја отварам само малку. Тоа што рече зеро дека на +50 може да убива, ради температурата, е сосема точно, па затоа во лето минимално отворено лименче. Зимно време може уште малку да се подотвори, за да тера. Инаку така тера околу година дена.
И нормално мириса многу дискретно.

У принцип овие мириси се канцерогени и содржат штетни материи, па пожелно е да се избегаваат колку се може, но како год, све е околу нас канцерогено па за ова и мање више.

Нормално ако се одржава аутото прописно, нема причина да мириса на било што како што рече @zeroSignal. Ако не се транспортира некаков зеленчук, не се пуши итн итн, и редовно се пере, сосема доволно ке биде и средството за пластика за да даде шмек на квалитетот и мирисот во кабината.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #88 на: 17 Април 2015, 21:29:01 pm »
У принцип и јас мразам мириси по кола. Ама оние што коа ќе влезеш удАра на нос одма и смета. Труе едноставно. На пример елка шибната на ретровизор до нос ебате. Ова лименчињата што ги зимам мирисиаат многу убаво и многу дискретно, не смета уопште. Под рачна ми стојат.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #89 на: 17 Мај 2015, 15:11:25 pm »

Не чини.. првите 10тина дена мирисаше после не...

Овие ги бива ?
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/osvezuvaci-mirisi-dezodoransi/osvezuvac-gel2012-03-14-08-50-08.html

Или па да земам од лименките aroma organic што се ?