Автор Тема: Освежувач во кола  (Прочитано 100976 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Освежувач во кола
« Одговори #60 на: 06 Февруари 2015, 21:23:22 pm »
Па месец ипол до два.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #61 на: 07 Февруари 2015, 00:28:11 am »
Во лименка некоја од стар освежувач, ставете сода бикарбона и истурете малце етерично масло. Држи месец дена сигурно

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #62 на: 28 Март 2015, 15:40:12 pm »
јас земав сода бикарбона и во старата туртле конзерва истурив сода бикарбона, потоа во џамбо начекав етерично масло ванила, истурив целото шишенце.. еве веке 2 месеци корне во кола на ванила =)
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5759
« Одговори #63 на: 28 Март 2015, 16:16:01 pm »
Kolku kolicinski stavate soda bikarbona vo konzervata.???
Bas bi sakal i jas da probam mi se motka edno sisence etericno maslo a konzervata u kola mi e vise suva pada probam

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #64 на: 28 Март 2015, 16:27:37 pm »
Па јас ставив на најмалото што се продава во тинекс, него поголемото околу 25 денари беше негде
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5759
« Одговори #65 на: 28 Март 2015, 17:11:19 pm »
Mislev na soda bikarbona dali ja polnis konzervata full do gore so soda ili pola ???
Jas toa sisence sto go imam e malecko taka da moze celo damu go fuknam

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #66 на: 28 Март 2015, 17:30:02 pm »
Внимавајте тоа етерично масло да не ви се истури врз некоја пластика у кола затоа што ако постои поише време ќе ви ја стопи и ќе почне да се лупи ;) Тешка хемија е, поготово ако се мисли на онакво масло како што има во Airwick рецимо.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #67 на: 28 Март 2015, 18:23:18 pm »
Внимавајте тоа етерично масло да не ви се истури врз некоја пластика у кола затоа што ако постои поише време ќе ви ја стопи и ќе почне да се лупи ;) Тешка хемија е, поготово ако се мисли на онакво масло како што има во Airwick рецимо.
Да не ти се истури и тебе? Јас ко ја перев во перална пред некоја година, при бришењето на маската ми го имаа превртено освежувачот (Ambi pur мислам беше), и ко дојдов дома и го вратив во првобитна состојба, САМО ЕДНА капка имаше капнато врз маската и одма го набабри и излупи тој сивиот слој, излезе црната позадинска пластика....ќе им ја запалев пералната...ама тоа е, сега барам од некоја слупана Фиеста да ја заменам само таа темносивата централна конзола.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #68 на: 29 Март 2015, 00:56:51 am »
ахахах... леле коа ќе ми текни... скечој!
Еднаш пиеме чај со едни другари кај мене на работа и паѓаме на муабет дека чајов многу мириса интензивно (ванила јагода - стварно мирисаше цела просторија) и треба да пробаме некако да направиме ароматизер од него за в кола. Бујрум... алкохол, скината кесичка од чај .. го избуричкавме и го дотуривме во старо шишенце од ароматизер ванила за в кола (со дрвено капаче)... Кој доброволец?
-Јас , го обесив во шкодата!

Леле кога го видоа колегите од факс: шо ти е бе ова, мармалад?, ми вика... и отиде мојата експериментаторска мотивација...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1386
  • Велешанче
« Одговори #69 на: 29 Март 2015, 01:22:35 am »
А во каква конзерва ставате сода бикарбона и етерично масло ? Може ли во конзерва од Areon Ken да се стави ? И уште нешто ако знае некој кај може во Велес да купам такво масло и со какви ароми има ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #70 на: 13 Април 2015, 20:19:51 pm »
Денес си купив пак вакво, дефинитивно НЕМА подобра лименка освежувач. 130 денара а мириса прекрасно.

Порано купував од Еуростил од Желката едни исто овошни ама после ги расипаа и ги баталив.

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #71 на: 17 Април 2015, 01:33:17 am »
Денес си купив пак вакво, дефинитивно НЕМА подобра лименка освежувач. 130 денара а мириса прекрасно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Порано купував од Еуростил од Желката едни исто овошни ама после ги расипаа и ги баталив.

Од каде ги купуваш овие?Да не ги барам да не акам...:-)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #72 на: 17 Април 2015, 07:19:25 am »
Најдобро исткуство до моментов сум имал со California Scents. Значи ова е врв. Од Америка се ама ги носат и во Европа. Лименка е и трае ненормално долго. Ги купувам од ибеј или амазон. https://www.google.co.in/search?q=california+car+scents+cherry&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=u5cwVaTDLcLHsQS6l4BI&ved=0CAYQ_AUoAQ

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #73 на: 17 Април 2015, 10:21:47 am »
Јас пред 2 недели зедов од ова.. Убаво мириса само не е многу јако, да те угуши кога ќе влезиш...

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #74 на: 17 Април 2015, 11:40:56 am »
Од каде ги купуваш овие?Да не ги барам да не акам...:-)
Ги има скоро секаде, Супер тинекс, Бриколаж, Веро центар, Кармакс доле во сити мол во паркингот,  итн...