Автор Тема: Освежувач во кола  (Прочитано 100969 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Освежувач во кола
« Одговори #45 на: 08 Септември 2014, 18:27:21 pm »
Nesto novo i moderno ,Hippy http://www.mafra.mk/vnatreshno/hippy

Си ги дигаат акциите во текстот напишан на нивната страна.
Траел 90дена.

А на сликата од производот кога ќе кликнеш пишува 6 недели.

Мразам вакви работи!

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #46 на: 08 Септември 2014, 21:03:13 pm »
Мене пак ми смета се од мафра затоа што според мене се претерано фалени нивните производи на форумот, можда ги бива не го негирам тоа али што е многу, многу е.  :-X
Како на пример јас ќе користам производи на еден бренд (пр. сонакс или желка) и само тие ги бива а другите нечинат.
Ништо лично али ете тоа на мене ми смета!  ::)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #47 на: 08 Септември 2014, 21:31:06 pm »
Pa probaj ednas od mafra nekoj proizvod moze i ti ke pocnes da gi falis, so ima vrska toa stv ne razbiram, eve jas ke trgnam od mene, jas mn sakam da eksperimentiram ( sto ne vo sekoja situacija ispaga dobro ) da probam razlicni proizvodi na vosoci, na sprejevi za sal tabli, na polir pasti, i slicno. I koga rabotam na nekoe vozilo stalno gledam da koristam razlicni proizvodi od razlicni proizvoditeli. Naprimer polir pasta od 3m, vosok od tw, sprej od sonax, i slicno ;D ;D ;D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #48 на: 09 Септември 2014, 02:46:13 am »
Od Mafra gi imam probano site proizvodi, navistina ni za eden ne mozam da kazam deka ne e e dobar, Sonax e pokompliciran ima mnogu proizvodi no siguren sum deka ima proizvodi od Sonax koi navistina ne vredat. Posledniot proizvod od Sonax sto go imam kupeno e Xtreme Plastic Restorer i  navistina bese Xtreme. Sonax Full Effect Wheel Cleaner e najpopularniot proizvod za cistenje na felni po cel svet, ima i mnogu drugi dobri proizvodi od Sonax. Od Turtle Wax ne sum probal nisto i nemam u plan da probam.

Znaci od Mafra mozam da kazam deka gi koristam site proizvodi, ke gi koristam sekogas, tesko deka nesto bi mozel da zamenam so niv, od sonax i drugi svetski brendovi sto i gi nemame tuka sekogas ke dodavam po nesto da probam, Za Menzerna nema potreba za komenti (treba da bideme blagodarni sto i ovoj brend go imame tuka)

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3186
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #49 на: 09 Септември 2014, 19:14:29 pm »
spored mene imame nekoi gore dolu kvalitetni firmi no ima mnogu za koi i ne sme ni slusnale a se strasno dobri vo nekoi segmenti i treba da se borime da gi doneseme vo makedonija no mnogu malku luge mozat da go platat kvalitetot  site baraat poeftino a ne pokvalitetno kaj nas  :P :P

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #50 на: 10 Септември 2014, 09:21:04 am »
Мене пак ми смета се од мафра затоа што според мене се претерано фалени нивните производи на форумот, можда ги бива не го негирам тоа али што е многу, многу е.  :-X
Како на пример јас ќе користам производи на еден бренд (пр. сонакс или желка) и само тие ги бива а другите нечинат.
Ништо лично али ете тоа на мене ми смета!  ::)
Imas nesto probano drugo osven tie sredstvata sto gi falis?pa da ti smeta?gledam imas pet kozmetiki od eden brend :) ,probaj i nesto drugo kvalitetno pa mozes da kazes dali si vo pravo :) ,ako zememe da broime kolku sliki ima na forumov u kolku pati e izgovoren toj brend sto go koristis ti,i na samiot tebe ke ti zasmeta  :),aj malku objektivnost upotrebete ,ne samo da se priklucuvate na tujgi sugestii.Probaj nesto od mafra pak togas iznesi mislenje.

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #51 на: 10 Септември 2014, 13:53:56 pm »
Тоа што ги немам пробано производите од мафра и што имам пет производи од еден бренд (според тебе) и да станува збор за sonax, не значи дека немам право на свое сопствено мислење. Нити сум рекол дека не ги бива производите на мафра нити ќе речам, еве и сликите го докажуваат тоа дека станува збор за врвни производи. Али ете мене, ми смета префорсираното фалење на нивните производи и тоа е само мое мислење. Како и да е, немам ништо против тебе, да не се разбереме погрешно.
Поздрав и се најдобро!  ;)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #52 на: 10 Септември 2014, 14:15:19 pm »
Тоа што ги немам пробано производите од мафра и што имам пет производи од еден бренд (според тебе) и да станува збор за sonax, не значи дека немам право на свое сопствено мислење. Нити сум рекол дека не ги бива производите на мафра нити ќе речам, еве и сликите го докажуваат тоа дека станува збор за врвни производи. Али ете мене, ми смета префорсираното фалење на нивните производи и тоа е само мое мислење. Како и да е, немам ништо против тебе, да не се разбереме погрешно.
Поздрав и се најдобро!  ;)6
ne zboruvame za licno,mene tebe,zboruvame za brend sto ti smeta,ako ne,ovde site mozat da falat kolku sakaat nesto sto go uptrebuvaat i se zadovolni isto od proizvodite,toa sto ti smeta tebe i sto si go razbral kako forsiranje,tvoj problem,isto kako sega da dojde Swisswax i normalno deka ke se forsira,zosto?od edna pricina,kvalitet.Se sto e pokvalitetno od predodnoto i se proiznesuva mnozinstvoto za nego,ne e forsiranje,tuku e odlika na valitet koj ostanatite go prepoznale kako dobar.Tvoe pravo e da koristis sto sakas,a i redno e vejke koga si vo vakvo drustvo da slusas razlicni mislenja za razlicni proizvodi,probuvaj ,testiraj i ke go sfatam togas seriozno mislenjeto tvoe,dotogas,se dodeka koristis eden brend,ne si toj sto moze da ostavi takov komentar.Sum probal skoro se na pazarov i pored cena kvalitet,se odluciv za ova.Btw sekogas ke ima takvi sto ke mu smeta ponesto :) ,no toa nas ne ne oddalecuva od katakterot i namenata na forumov.

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #53 на: 10 Септември 2014, 14:28:20 pm »
Тогаш зошто воопшто не се споменуваат производите еве да речеме на turtle wax, K2 или на chemical guys, еве и на сонакс па и на swisswax што го спомна ти?  ;D  ;D
Или тие не се достапни во земјава па од таа причина и не се споменуваат или пак се под квалитетот кој што го нуди мафра?  :D
Али ајде, ќе се помирам со фактот дека ти ги имаш пробано сите производи од сите фирми и верувам дека за својата намена (пр. за гуми, за стакло итн.)  производите на мафра се најдобри при вложено-добиено, и нема повеќе да коментирам бидејќи го немам тоа право според тебе  ;)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #54 на: 10 Септември 2014, 15:28:56 pm »
Тогаш зошто воопшто не се споменуваат производите еве да речеме на turtle wax, K2 или на chemical guys, еве и на сонакс па и на swisswax што го спомна ти?  ;D  ;D
Или тие не се достапни во земјава па од таа причина и не се споменуваат или пак се под квалитетот кој што го нуди мафра?  :D
Али ајде, ќе се помирам со фактот дека ти ги имаш пробано сите производи од сите фирми и верувам дека за својата намена (пр. за гуми, за стакло итн.)  производите на мафра се најдобри при вложено-добиено, и нема повеќе да коментирам бидејќи го немам тоа право според тебе  ;)
ili slabo pratis ili problemot e sto jas gi spomnuvam mafra,da razgranicime togas :),ovde druze se spomnati i K2 i tie sto gi koristis ti,i swisswax i meguiars i.........ama slabo pratis,i svojstveno e da se spomnuvaat onie proizvodi sto se dostapni za clenovite,a imame razgovarano i na taa tema za on line uvozni proizvodi,no cenite se luti do ovde.Pak ti velam razmisli tocno sto ti e poentata so postiranjeto za forsiranje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #55 на: 10 Септември 2014, 15:31:56 pm »
Абе каква Мафра, Желка, Сонакс и остали бакрачи...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #56 на: 10 Септември 2014, 23:29:35 pm »
Тогаш зошто воопшто не се споменуваат производите еве да речеме на turtle wax, K2 или на chemical guys........

Se zacudiv... mislev chemical guys se dostapni vo mk a jas ne znam za toa :)

za chemical guys pa i mnogu drugi proizvodi sto gi nema vo mk tesko e da se zbori vo forumot posto nema za sto, osven ako nekoj proizvod e epten dobar i nemoze da se zameni so ovie sto gi imame tuka.

Swissvax i da ima mislam ne bi gi kupil osven ako imam nekoj Ferrari na detailing, Swissvax vo mk e propad.

Отсутен Marick14

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #57 на: 06 Февруари 2015, 18:26:35 pm »
Јас користам од оние кутиите со гел што се. Ги зимам од Макепетрол и до сега од тоа што имам користено, се имаат најдобро покажано.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #58 на: 06 Февруари 2015, 18:39:19 pm »
Препорака за Aroma Organic. Со било кое нема утка, стварно се одлични се. Лименка= 130 ден.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #59 на: 06 Февруари 2015, 19:34:00 pm »
Колку траат.