Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1016694 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Велосипед
« Одговори #4515 на: 11 Ноември 2017, 19:46:02 pm »
Да прашам, надворешна гума како се чува? Може на ѕид да се обеси?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4516 на: 11 Ноември 2017, 20:19:39 pm »
Ваљда само да не е превиткана... 
п.с. тие што ми беа на шајка обесени се превиткаа и никад не се исправија :) така да ако има држачот поголема површина не гледам приблем.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #4517 на: 11 Ноември 2017, 21:44:51 pm »
Дечки возите ли на времево? Јас на почеток од летово малку возев околу 2-3 недели и после со обврски едно друго, почнав да забушавам, ама сакам пак да возам. Сакам и да земам нов велосипед, што би ми препорачале за почеток да земам некој Mount или Road bike? Летото возев по 20-30км, полека темпо без многу форсирање, најчесто на пат со повеќе угорница.. Да земам сега или да почекам на пролет да се стопли? Знам дека зимоска е тешко да се вози, а дома со ваљаче, што знам не ми се експериментира до толку..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #4518 на: 11 Ноември 2017, 22:39:43 pm »
Со соодветна опрема се вози и зимно време. Прашањето е дали ти се даваат пари пошто убава и квалитетна не е ефтина. Меѓутоа ако ти е за по кеј ич не земај ќе се отруеш

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4519 на: 12 Ноември 2017, 02:02:45 am »
Дечки возите ли на времево? Јас на почеток од летово малку возев околу 2-3 недели и после со обврски едно друго, почнав да забушавам, ама сакам пак да возам. Сакам и да земам нов велосипед, што би ми препорачале за почеток да земам некој Mount или Road bike? Летото возев по 20-30км, полека темпо без многу форсирање, најчесто на пат со повеќе угорница.. Да земам сега или да почекам на пролет да се стопли? Знам дека зимоска е тешко да се вози, а дома со ваљаче, што знам не ми се експериментира до толку..

Попустите почнаа, во Бајк Маркет имаш 35% попуст на 2017 моделите на Мерида. Најдобро време за купување точак е сега, на крај на сезона откако ќе излезат 2018та модели на производителот.

Купи сега, вози кога ќе има услови за возење. Јас возам се додека температура е над 6-7 степени и не врне/не е влажен коловозот, а „зимската“ опрема ми е скрпена од машки хулахопки (такозвани ѕиври), летниот шорц, есенски дрес + основен слој + јакна што не пропушта ветер. Многу повеќе работи за перење, ама не можам да си дозволам вистинска зимска гардероба за точак.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #4520 на: 01 Декември 2017, 22:46:24 pm »
Си спремам еден да речиме "фикси"  велосипед, рамката ја најдов за безпари и реков да ја искористам, досега е истружен исчистен и шприцнат со прајмер+филер спреј. Е сега прашањето ми е за фарбање имам опција спреј боја стандард или да ми направат спреј по избор на боја(некаква зелена како последната слика) дали во тие спреевите има и clear coat,  мислам знам дека има ама дали е доволно за убав сјај или треба плус да си земам спреј за над овој? Можи глупости тресам ама неќам да си отворам работа 2 пати :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #4521 на: 01 Декември 2017, 23:31:39 pm »
Го разгледувам форумов, и мило ми е шо автомобилисти поштоваат велосипеди. И ја пред да го земам спарков бев у филм здрав живот, без загадување, ово оно, форсирав точак и додека бев во Скопје и во Минхен. Велосипедската инфраструктура во овие два града не би ја споредувал пошо е исто ко да споредуваш југо и ауди. Па да го претставам и велосипедскиот возен парк овде.  ;D

Евтин собим ама добро тера

albuch kotter (уште ми е у минхен)

олд скул германски сити бајк се обидов да го преобразам во хибрид/роуд бајк со вадење на калници и багажник.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #4522 на: 02 Декември 2017, 00:07:32 am »
Шо се дешава во Пехчево? ...

Ништо :D

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #4523 на: 02 Декември 2017, 00:20:50 am »
Шо се дешава во Пехчево? ...

Ништо :D
Дожд врне 2 дена, ако се рачуна за дешавка  ;D ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #4524 на: 02 Декември 2017, 11:49:56 am »
Си спремам еден да речиме "фикси"  велосипед, рамката ја најдов за безпари и реков да ја искористам, досега е истружен исчистен и шприцнат со прајмер+филер спреј. Е сега прашањето ми е за фарбање имам опција спреј боја стандард или да ми направат спреј по избор на боја(некаква зелена како последната слика) дали во тие спреевите има и clear coat,  мислам знам дека има ама дали е доволно за убав сјај или треба плус да си земам спреј за над овој? Можи глупости тресам ама неќам да си отворам работа 2 пати :) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во глобала имаат измешано и лак внатре ама не е тоа тоа. Моја препорака - купи си и лак.
Совет за пред фарбање, ако фарбаш сега овој период, е да наполниш во кофичка најжешка вода од бојлер и конзервите да ги ставиш внатре, 10тина минути пред да фарбаш. Распрскувањето во тој случај е многу подобро отколку кога е ладна конзервата. :)

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #4525 на: 02 Декември 2017, 11:59:45 am »
@MartinAlfista сега одам да разгледам и да земам,  проблемот е шо се е прости во Битола  знаат само да ти продадат а за објаснување послабо.. Се изнагледав видеа за clear coat, еден вида има несакам да закачам нешто некомпатибилно на бојата.. Баш ќе постирам краен резултат :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4526 на: 02 Декември 2017, 12:59:01 pm »
@vladic3110 си размислил за powder coating?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #4527 на: 02 Декември 2017, 13:33:34 pm »
@MartinAlfista сега одам да разгледам и да земам,  проблемот е шо се е прости во Битола  знаат само да ти продадат а за објаснување послабо.. Се изнагледав видеа за clear coat, еден вида има несакам да закачам нешто некомпатибилно на бојата.. Баш ќе постирам краен резултат :)

Ако земаш готов спреј во конзерва, од истиот бренд и лак земи, компатибилни ќе бидат 100%. Ако правиш боја во фарбара, нека ти дадат тие лак, и во тој случај ќе се 100% компатибилни.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #4528 на: 02 Декември 2017, 16:13:36 pm »
@vladic3110 си размислил за powder coating?
Само на размислување сум,  Битола нема таква работа, можи во една две фирми со врски да завршиш работа.. За точак немам потрена здравје боже ако земам мотор напролет ќе му ја думам)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4529 на: 04 Декември 2017, 14:39:18 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.