Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1244935 пати)

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
Одг: Велосипед
« Одговори #4050 на: 26 Февруари 2017, 17:11:00 pm »
З
До палма слаткарница се на партизанска. Еве ти бројче 023064558.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Контактирај го човекот што сум го линкал во цитатот погоре, и помини поефтино. Имаше некочку Thule за 5та врата до пред некое време, верувам уште има.

Земав од Еуростил за 3 точаци, до 45 кила. 3200-3300 беа. Прелесно местење, универзално, некако идеално колку да искочам од Скопје за возење на чист воздух. Она за на кров, 45 минути-1 саат дур го наместиш, да ти се одмили за кратки релации...

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #4051 на: 26 Февруари 2017, 17:42:42 pm »
Тие за на гепек не се за наши патишта. Јас 2 велосипеда оштетив и кола на дупка. Треба многу претпазливо возење и местење. Пази ауспихот да не дува во некоја гума и да ја стопи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #4052 на: 27 Февруари 2017, 15:40:25 pm »
http://vecer.mk/skopska/gjorchepetrovci-gi-trgnaa-trafikite-za-da-im-napravat-pat-na-velosipedistite
Прекрасно.

Гледам и на партизанска кај архитектура се збутани до крај трафиките, како што треба. И онака немаше апсолутно никаква логика да се до патот истите.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4053 на: 27 Февруари 2017, 17:48:55 pm »
Да бе, на шо личи вака???

Ела да видиш кај нас, дуќан на пола тротоар, тезгата од дуќанот низ цел тротоар и калирана роба на коловоз за да можат да ја видат и возачите  >:(

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #4054 на: 27 Февруари 2017, 18:07:13 pm »
И овие беа на метро од коловоз. Госпо' знае зошто. Да се буташ дур проаѓаш безвезе.

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
« Одговори #4055 на: 27 Февруари 2017, 23:16:57 pm »
Тие за на гепек не се за наши патишта. Јас 2 велосипеда оштетив и кола на дупка. Треба многу претпазливо возење и местење. Пази ауспихот да не дува во некоја гума и да ја стопи.

Дали се или не се за на наши патишта тек ќе испитам. Како и да е мораше нешто да сменам пошто повеќе време ми треба да стигнам до почист воздух, отколку самото возење на чист воздух. Тргни накај Сопиште и фиксно налетуваш на Тамче, а тие се движат со малтене иста брзина ко точак... Не ми е јасно со кој памет им се дозволува регистрација на такви антиквитети.
А со ауспухот го немам тој проблем, под браник е ауспухот. Иначе можеш некако да го подесиш аголот за да не ти се толку блиску точаците до издувот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4056 на: 28 Февруари 2017, 00:10:50 am »
Веројатно ги местите двете шипки под правата цевка на точакот (top-tube) со што ви доаѓа под неприроден агол (предното тркало блиску до земја).

Ако едната шипка од држачот се стави под косата цевка на точакот (down tube), истиот ќе стои во приближно хоризонтална позиција. :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #4057 на: 01 Март 2017, 10:11:37 am »
Мартин - професионалец во местење :)

Има изгребано десетина врати од гепек додека стигна до оваа титула :D

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4058 на: 01 Март 2017, 13:01:00 pm »
Земав од Еуростил за 3 точаци, до 45 кила. 3200-3300 беа. Прелесно местење, универзално, некако идеално колку да искочам од Скопје за возење на чист воздух. Она за на кров, 45 минути-1 саат дур го наместиш, да ти се одмили за кратки релации...

За еден точак можеби е побрзо на 5-та врата, меѓутоа за 3 точаци ги местиме по 30 минути. Тоа на сабајле и потоа пак на бегање и багажник не можиш да отвориш.
Еднаш не знам како се случи, ама на другар му испаднаа точаците (не доволно прицврстени) и се исплеткаа со педалата па се свлечкаа малку по асфалт, но арно не се ослободија целосно, оти ќе оделе под автобус јабана, зад нив кој возел. Багажникот исто беше изгребан.

На покрив се местат за 1 минута, е сега томозење е можеби ставањето на носачте и држачот на секое возење, ама според мене посигурно решение.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4059 на: 01 Март 2017, 14:26:32 pm »
На покрив се местат за 1 минута, е сега томозење е можеби ставањето на носачте и држачот на секое возење, ама според мене посигурно решение.

Без сомневање! Многу луѓе се одлучуваат за 3та/5та врата поради помалиот првичен трошок, но ако некој може да си ги дозволи кровните носачи и соодветен број на држачи (обично инвестиција 3-4 пати поголема од држач за 5та врата, ако сметаме дека и двете варијанти се купуваат нови), тоа е далеку побезбеден и полесен начин на превоз.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #4060 на: 01 Март 2017, 14:31:48 pm »
Кровни носачи дефинитивно ама да не се врзува предното тркало туку да се извади и предната вилушка да се заштрафи за држачот. Најсигурно и најбезбедно.

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
« Одговори #4061 на: 01 Март 2017, 14:46:43 pm »

За еден точак можеби е побрзо на 5-та врата, меѓутоа за 3 точаци ги местиме по 30 минути. Тоа на сабајле и потоа пак на бегање и багажник не можиш да отвориш.
Еднаш не знам како се случи, ама на другар му испаднаа точаците (не доволно прицврстени) и се исплеткаа со педалата па се свлечкаа малку по асфалт, но арно не се ослободија целосно, оти ќе оделе под автобус јабана, зад нив кој возел. Багажникот исто беше изгребан.

Без сомневање! Многу луѓе се одлучуваат за 3та/5та врата поради помалиот првичен трошок, но ако некој може да си ги дозволи кровните носачи и соодветен број на држачи (обично инвестиција 3-4 пати поголема од држач за 5та врата, ако сметаме дека и двете варијанти се купуваат нови), тоа е далеку побезбеден и полесен начин на превоз.

Дека се посигурни тоа нема дискусија. Ама за кратка релација (3-4 км колку да искочиш од Скопје) некако сосема доволно ми е ова на 5та врата.

Кровни носачи дефинитивно ама да не се врзува предното тркало туку да се извади и предната вилушка да се заштрафи за држачот. Најсигурно и најбезбедно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вакви немам видено искрено. Мојов носач има ко крак шо се стега за косата цевка, плус тркалата шо се врзуваат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #4062 на: 09 Март 2017, 17:34:36 pm »

Си земав торбица за на багажник на точок :)
Цели 8 евра :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #4063 на: 10 Март 2017, 11:58:54 am »
Кој е за оф роуд ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #4064 на: 11 Март 2017, 16:46:51 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Си земав торбица за на багажник на точок :)
Цели 8 евра :)

Еве ја умонтирана:

Супер си легна :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.