Alfista I ostali klaberi.
Kako da ja iscistam zadnata kaseta?
I trkaloto mi ide po 2cm levo-desno sprema osovinata(ne oti se razbiram za iminja).
Da menjam lageri I kade moze da se kupat.
I uste nesto na bit-pazar plete nekoj bandazi,cena?
Jbg dosaden ama nemam suski da menjam osovini I novi kaseti
Точкар има кај Поликлиника Битпазар, после грнчарите десно. Искрено поим немам кај е локацијава, препишувам од еден пост на фејсбук.
Плетење бандаж до 400 денари ако му однесеш здрави прави жици.
Касета ако е многу, многу замастена со Арис. Ако се глеа барем малку металот одоздола, со детергент за садови, нерастворен го истураш на касетата и удираш јако со четка. Со Арис многу побрзо ќе излезе ама ако немаш, и средство за садови бива.
Ова направи го пред да ти плетат тркало, па откако ќе го сплете, убаци му се "еј абе уште ова да видиш...", може и бесплатно да ти го потсреди. Малце е комплицирано за сам да го местиш, треба осет и искуство што за жал не можам да го искажам преку текст. Можам ама ја ќе се здробам од пишување, вие од читање, на сите ќе ни досади.
Има на youtube туторијали, adjusting front (или rear) hub, во зависност дали задна или предна. Требаат посебни клучеви ама од мое досегашно чепкање, и со обични Unior сум завршил работа. Пробај, само да го опраиш можеш, да го дозаебеш не

Ако не успееш, точкар за ситни пари ќе го врати во нормала.