Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1145816 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Велосипед
« Одговори #2160 на: 30 Јуни 2014, 02:59:44 am »
Ауууу браво, доста качување

Еве ја и мојата :)

http://www.strava.com/activities/159602152
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #2161 на: 30 Јуни 2014, 13:14:44 pm »
Изгорел некој од вас до сега 6500 калории со точациве ?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #2162 на: 30 Јуни 2014, 14:28:16 pm »
Врска си нема ова Strava, ни максимална ни просечна брзина не дава.

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #2163 на: 30 Јуни 2014, 14:42:23 pm »
јас користам ендомондо про.. хакната верзија ако сакате можам да ви го закачам фалјчето.. само се инсталира и оп про верзија :)
мери све живо и диво..

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2164 на: 30 Јуни 2014, 14:59:45 pm »
Што знам.. Мене ми дава Strava и просечна и максимална брзина. Мада ги uplouad-увам и  гледам резултатите и на Strava  и на Garmin Connect (има разлика во потрошените калории некогаш).

Еве ги моите возења од викендов:

Лагадин-Галичица-Лагадин

http://www.strava.com/activities/159752542

Скопје-Рамно-Караула-Рамно-Скопје

http://www.strava.com/activities/159062008

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #2165 на: 30 Јуни 2014, 15:47:42 pm »
Врска си нема ова Strava, ни максимална ни просечна брзина не дава.

Фиц немој вака бе...
Realtime просечна имаш на самиот почетен екран додека се снима вожњата, а максимална имаш откако ќе заврши возењето, т.е. откако ќе го зачуваш и снимиш.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2166 на: 30 Јуни 2014, 16:33:53 pm »
Па еве ги отварам линковиве и нигде не можам да видам колку сте возеле.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #2167 на: 30 Јуни 2014, 16:40:54 pm »
Фиц мислам дека треба да си френд со профилот кој ја снимил вожњата, или пак тој да дозволи таквите информации да бидат достапни до сите.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2168 на: 30 Јуни 2014, 16:46:54 pm »
А на Фиц никој не му е френд.  ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2169 на: 30 Јуни 2014, 16:53:15 pm »
Фиц мислам дека треба да си френд со профилот кој ја снимил вожњата, или пак тој да дозволи таквите информации да бидат достапни до сите.

Ајдеее, глупости. Да не ти ја украде брзината некој. Што убаво на SportyPal се си се гледа.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2170 на: 30 Јуни 2014, 16:59:04 pm »
Не треба да си friend со тој што возел. Треба само да си логиран на STRAVA со твојот Account.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2171 на: 30 Јуни 2014, 17:24:28 pm »
Ако отидеш на analyse  кај мене или Крелл ќе видиш и пулс, пресметана снага во вати, температура каденца и уште неколку параметри за кои има и максимална и просечна и минимална вредност многу јасно претставена така да не е баш лоша стравата.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Alksndr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #2172 на: 01 Јули 2014, 12:19:00 pm »
Да Ве поздравам тие што бевте на Шарски води (75 километри). За мене и за уште четворица беа 85 зошто го утнавме патот :)

Дали има некоја солидна замена на страва-ва?

Тотално сум разочаран од апликацијата. Телефонов со целосно наполнета батерија. Извозена патеката за некаде 8 и нешто часови. На крај од рутата ја вклучувам Страва, вика Save, автоматски сака да се update-ира (имав моб. нет), го оставив телефонот. Кога се вративме Скопје телефонот се испразнил. Палејќи дома телефонот, што да видам, рутата качена на нет само 0.1км :(

Пробав да стартувам нова рута, ама старата не беше активна. Знае ли некој дали може да биде скриена целата рута, зошто пред да ја зачувам видов дека беше цела од 8 часа.

Ова е мој мал придонес за настанот: http://youtu.be/aWdKFKlG0Pc
Аматерско видео направено набрзина. Целосна компилација за целосниот настан допрва сакам да направам, само да најдам слободно време :)

Можам само да кажам дека беше големо задоволство да се учествува во таква рута, башка времето, башка природа...

П.С. Видеото е Full HD

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #2173 на: 01 Јули 2014, 12:41:14 pm »
Да те поздравиме тогаш јас Томе и Фиц... :D Ние минатата година бевме, топ си поминавме :)  Е сеа годинава, мене точакот ме зезна, Фиц нешто проблеми со здравје, Томе се преориентира на роуд бајк и така.. здравје догодина идеме ! :)

Еве еден спомен од таму :)

За стравата друже, пробај приклучи го на нет мобилниот и уклучи ја апликацијата. Би требало да ја аплоадира ??? Или логирај се преку веб на пц, може да е скриена некаде. Баш е зезнато така, да не се зачува :/

Отсутен Alksndr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #2174 на: 01 Јули 2014, 13:01:19 pm »
Што уште не пробав.

На СД картицата имам Страва фолдер и таму се зачувани претходни две руди до крстот и до Мршевци што сум возел, оваа рута ја немаше.
Се решив да не чепкам повеќе во андроид фолдерот каде што е инсталирана апликацијата да не зезнам нешто.

Официално отворив "тикет" на страва да видам нивните стручнаци што ќе кажат како да ја извлечам таа рута.

П.с. Девојката на крајот од видеото не шина нас сите со брзо возење :D