Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1146226 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Велосипед
« Одговори #1890 на: 13 Мај 2014, 12:42:02 pm »
Една слика со кочници една без, одлучи се што сакаш више :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1891 на: 13 Мај 2014, 12:43:17 pm »
Една слика со кочници една без, одлучи се што сакаш више :D :D :D

Дефинитивно со кочници :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1892 на: 13 Мај 2014, 12:44:30 pm »
Пи*ка :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1893 на: 13 Мај 2014, 12:46:09 pm »
Пи*ка :D

Ако го земам, ќе ти дадам кругче дури уште не се монтирани кочниците ;)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1894 на: 13 Мај 2014, 12:46:37 pm »
Договорено. Може и велешко брдо да го симнеме по еднаш хаха :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1895 на: 13 Мај 2014, 12:47:32 pm »
Circlej...

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1896 на: 13 Мај 2014, 12:52:59 pm »
Ми се свиѓа што е челичен рам и е релативно лесен (10 кг е комплет со се кочници и педали).

Инаку деновиве малку го надградивме точакот на девојка ми (префрлив делови што имав од порано).

Кона од 1997 година, исто челик (еден од најдбри MTB рамови).

Излезе ептен old school како треба точак. 10.9 кг, а може уште да се олесни (има седиште од 600 грама). Неверојатно колку добро вози.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1897 на: 13 Мај 2014, 14:06:09 pm »
Крелл, ај види по тие другарчињата твои точкаџиски, да не има некој Trek 1400 да му лежи низ гаража... Очајно сакам баш тој модел да го имам, и баш сега имам пари да си го дозволам.

И ако си нарачуваш точак, со среќа возење, иако никогаш нема да ја сфатам поентата на фикси. Сингл спид, ајде некако, али фикси ми е нелогично. :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1898 на: 13 Мај 2014, 14:24:20 pm »
Крелл, ај види по тие другарчињата твои точкаџиски, да не има некој Trek 1400 да му лежи низ гаража... Очајно сакам баш тој модел да го имам, и баш сега имам пари да си го дозволам.

И ако си нарачуваш точак, со среќа возење, иако никогаш нема да ја сфатам поентата на фикси. Сингл спид, ајде некако, али фикси ми е нелогично. :)

Фикси има поента за добар workout. Штосот е што цело време вртиш педали, дури и кога кочиш и е добро за кондиција бидејќи не се одмораш дури ни на спуст. Мене ми делува малку небезбедно, ама купи другар еден исто Bianchi (ама алуминиум со карбонска виљушка напред), и продолжи да го вози во fixie мод а падна само еднаш на мокро :)

Ако не ми оди возењето ќе го конвертирам во нормален мод (под услов да воопшто го нарачам).

Што па толку ти се допаѓа баш тој Трек? Не гледам дека е по нешто посебен или специфичен или јас нешто пропуштам? Во секој случај некој ако има од тие што ги знам ќе те известам

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1899 на: 13 Мај 2014, 14:32:20 pm »
Сингл спид со freewheel си е таман, нека крцка малце. Зошто гледам дека сакаш да го користиш за терање обврски низ град, не би било логично да сакаш на  дестинацијата да стигнеш без кругови под пазуви и испотен грб?

BTW Трекот е алуминиумски, тежи под 9 килограми со фабричка 105 група, а е произведен 1990 година. Има еден на циклоберза но е 58 цм и висина и должина, јас на 56ка максимум можам да се наместам комотно, иначе веќе ќе беше купен.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1900 на: 13 Мај 2014, 14:38:12 pm »
Се мислев да купам онаков градски со багажници и слично, се дури не го пробав тој Bianchi на другар ми. Сконтав дека е доста брз кога треба, тоа што е фикси ти дава огромна контрола, а не мора секогаш да го возиш брзо за  да се потиш.

Првичната идеја за градски со багажници и слично ми отпадна, бидејќи е досаден за возење во споредба со овој :)

За да пресечам скроз ќе го земам на еден ден од тој мој другар, и ќе видам што значи во реално користење. Он од кога го купи не пали кола :).

p.s. Ако сакаш highend ретро бајк, барај Colnago Master. Челичен ултра лесен, одличен. Сеуште се произведува во скоро иста верзија ко од пред 20 години. Да се купи сега како нов е многу скап, ама за среќа по циклоберза и слично се наоѓа понекогаш и подостапна цена. Инаку тоа што е челик значи дека нема смрт.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1901 на: 13 Мај 2014, 14:44:00 pm »
Знаеш што да предложиш :) :) :) :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1902 на: 13 Мај 2014, 14:46:00 pm »
Сингл спид со freewheel си е таман, нека крцка малце. Зошто гледам дека сакаш да го користиш за терање обврски низ град, не би било логично да сакаш на  дестинацијата да стигнеш без кругови под пазуви и испотен грб?

BTW Трекот е алуминиумски, тежи под 9 килограми со фабричка 105 група, а е произведен 1990 година. Има еден на циклоберза но е 58 цм и висина и должина, јас на 56ка максимум можам да се наместам комотно, иначе веќе ќе беше купен.
Нели имаш точак?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1903 на: 13 Мај 2014, 14:47:32 pm »
Абе, од точак до точак си има разлика. :)
Имам, ама кога ќе стигнеш до лимит на апгрејдинг, време е да смениш платформа. Слично како кај кола.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1904 на: 13 Мај 2014, 14:50:37 pm »
Кога стигна до лимитот?