Инаку по грешка лани купив во Австрија место 26" 29" Continental Explorer кевларски гуми, кои што би ги продал за 20 ЕУР од гума , чисто да не и стојат
Tubeless Ready се, така? Ако не ти се брза баш веднаш да ги продадеш, чувај ми ги! 
Ќе знам за некоја недела точно што ќе испадне со Canyon-oт, поточно кој модел ќе го нарачувам. Ама секако ќе ми требаат пар Tubeless Ready гуми.
Искрено, треба да се организираме вака... некои групни нарачки и слично, делење поштарини и други трошкови.
Сега ги проверив кои гуми се точно (јеби га, стојат во фиока, во глава ми останало дека се Explorer Pro (такви имав одамна), a у ствари биле:
Continental X-King 29" Race Sport (Kevlarski se)

Само моите се со црвено од страна. Инаку не ја купив верзијата со заштита од страна бидејќи на тестови се жалеа дека у ствари тие не се баш најпогодни за полнење со млеко што може да се прочита овде:
http://forums.mtbr.com/wheels-tires/continental-x-king-racesport-653404-20.htmlМоите би требало да се овие (истиот thread е, само што погоре баш посочуваат за protection верзија дека не погодна за млеко, а на долниов линк дека верзијата без protection е погодна) (тоа protection му доаѓа истенчен зид, ама со некаков карбонски слој што демек го штити истенчениот зид. На овој начин се полесни за 60-70 gm, ама во пракса се покажале дека при side puncture може лесно да се направи отвор што мллекото нема да го затвори).
http://forums.mtbr.com/wheels-tires/continental-x-king-racesport-653404.htmlЕдната не е ни одмотана од ролната, и си ja има цената што сум ја платил (31.90 ЕУР по гума)
Не е проблем да се конвертираат во Tubeless. Купени се во Австрија близу Innsbruck
Јас би ги дал за 20 еур по гума (значи 40 еур двете).
Кафето при евентуална примопредаја го частам јас.
Со ризик да ја изгубам оваа потенцијална продажба

пак ќе ти спомнам. Јас и ти сме слична висина, и некако мислам дека не треба да земаш 29" од три причини:
1. Мислам дека има поента исклучиво за многу повисоки
2. Потром е точакот
3. Полека се откажуваат како стандард и преоѓаат на 27.5". Бидејќи купуваш сега, види кои ти се опциите со 27.5". Ова ти ги решава ем возните карактеристики (не е тром како 29", а подобро проаѓа на нерамнини од 26" ), ем ќе купиш нешто што ќе биде стандард наредниве години