Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1017167 пати)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
Одг: Велосипед
« Одговори #525 на: 28 Март 2013, 18:13:16 pm »
Се глеа дека возиш точак до продавница... Тора 302 не е пропадната туку се подешава травел! Ако се вози асвалт и успони се смалува! Ако возиш патеки се зголемува ! Се праи од 80 до 130 мм травел! Преносот се лиже за 500 км ако така ја газиш педалата. Јас со мојот пренос иам пројдено 20к км и нема грепка, ист ко мојот другар сеа го зема лом е и тоа деоре хт. Башка не се глеа тоа се гледаат шајбните. Потрошен матерјал на точак се гуми, ланец, зашчаник и пакни за кочници. Да ги смениш сите тие ствари се поминува со 50 евра и имаш нов точак. А оваа рамка не пука така лесно и криви ротори не е нишо страшно и се шо кажа нема врска!
Извини брат,но точаков твој да не е???Само така би можел да те разберам :)

Како и да не ги млати луѓето.Вилушкава е отидена речиси до доле.Прашање е воопшто и дали работи.Тие можно е и да паѓаат ама ова е ептен падната(сакал да признаеш или не)Тебе дали на сликава ти личи дека торава е 80мм.Мене ми се чини дека е дојдена до 10мм,еве maксимум 20 :) .Незнам само како планираш да ја дигнеш оваа тората која не е на воздух.Да беше FOX,SID или Маrzochi ќе ја напумпаше и ќе ја кренеше,ама оваа навистина незнам.Никогаш и сум немал потреба да ги правам порано,а денес си возам FOX,така да ич не се замарам,а и никојпат не сум се замарал.Преносот се лиже можеби и на 500км али само со бонсек. :) 
За педалите нема да коментирам многу,али овие имаат (малку)повеќе од 500 км поминато.

Кочници нема никаква логика да има прави,кога овде преносот е отиден.Инаку оди и кажи на некој друг дека за 50 евра ќе се оправи.

А да! И да си збориме реално.Рамкава ако не е крива и се друго е исправно немало ни таму да го фрлат.А башка и овој странецов што го возел ептен го сочувал,па кочниците му кочат како на ламборгини. :)

Инаку на гоогле пишува дека точаков е за романски,молдавски и сличните пазари,така да ете колку му е квалитетот.Точаков воопшто го нема на западниве пазари освен на еден британски сајт каде го бев видел.

А и реално да збориме ако вредел повеќе зашто до сега никој го зема земено за 250 евра????

Гледав деновиве по огласиве случајно и видов дека еден велосипед се продал за 1200 евра.
Како е можно тој да отиде а овој да стои.Не ти е малку чудно...

П.С Незнам дали велосипедов е твој,но вака според кажувањево,мислам дека правиме муабет со сопственикот,па ако е така еве ти можност да си признаеш и да си кажеш во каква состојба е навистина велосипедот...

Џабе правиме муабет, од слика ништо не се гледа. Да се појде и да се види треба..

Брат се е тоа добро,ама пат до кичево не верувам да е под 800 денари повратна.Не само што ќе ти отидат во ветар парите туку уште полошо е што ќе се разочараш.Како што кажав.Јас не сум заинтересиран за да купувам,но да си збориме реално.Овде ако се има среќа барем рамката да е како што треба.ќе треба вложување.Инаку од сликата не дека не се гледа ништо туку напротив се гледаат неколку работи.

Вилушка и пренос аут.Гума како што кажа членот погоре треба нова(ај таа и не е многу пари)Тоа е тоа од сликата што се гледа.А во живо кога ќе се види тоа е друга работа....Може и ништо да нечини.

П.с ова не го зборам заинает,туку самата слика од преносот би бил да не речам еден показател за тоа и остава сомневање дека и задните звезди се отидени.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #526 на: 28 Март 2013, 18:53:04 pm »
Цитат
Се глеа дека возиш точак до продавница... Тора 302 не е пропадната туку се подешава травел! Ако се вози асвалт и успони се смалува! Ако возиш патеки се зголемува ! Се праи од 80 до 130 мм травел! Преносот се лиже за 500 км ако така ја газиш педалата. Јас со мојот пренос иам пројдено 20к км и нема грепка, ист ко мојот другар сеа го зема лом е и тоа деоре хт. Башка не се глеа тоа се гледаат шајбните. Потрошен матерјал на точак се гуми, ланец, зашчаник и пакни за кочници. Да ги смениш сите тие ствари се поминува со 50 евра и имаш нов точак. А оваа рамка не пука така лесно и криви ротори не е нишо страшно и се шо кажа нема врска!

Како и да не ги млати луѓето.Вилушкава е отидена речиси до доле.Прашање е воопшто и дали работи.Тие можно е и да паѓаат ама ова е ептен падната(сакал да признаеш или не)Тебе дали на сликава ти личи дека торава е 80мм.Мене ми се чини дека е дојдена до 10мм,еве maксимум 20 :) .Незнам само како планираш да ја дигнеш оваа тората која не е на воздух.Да беше FOX,SID или Маrzochi ќе ја напумпаше и ќе ја кренеше,ама оваа навистина незнам.Никогаш и сум немал потреба да ги правам порано,а денес си возам FOX,така да ич не се замарам,а и никојпат не сум се замарал.Преносот се лиже можеби и на 500км али само со бонсек. :)  
За педалите нема да коментирам многу,али овие имаат (малку)повеќе од 500 км поминато.

Кочници нема никаква логика да има прави,кога овде преносот е отиден.Инаку оди и кажи на некој друг дека за 50 евра ќе се оправи.

А да! И да си збориме реално.Рамкава ако не е крива и се друго е исправно немало ни таму да го фрлат.А башка и овој странецов што го возел ептен го сочувал,па кочниците му кочат како на ламборгини. :)

Инаку на гоогле пишува дека точаков е за романски,молдавски и сличните пазари,така да ете колку му е квалитетот.Точаков воопшто го нема на западниве пазари освен на еден британски сајт каде го бев видел.

А и реално да збориме ако вредел повеќе зашто до сега никој го зема земено за 250 евра????

Гледав деновиве по огласиве случајно и видов дека еден велосипед се продал за 1200 евра.

П.С Незнам дали велосипедов е твој,но вака според кажувањево,мислам дека правиме муабет со сопственикот,па ако е така еве ти можност да си признаеш и да си кажеш во каква состојба е навистина велосипедот...

Таков заклучок си донел дека си традиционално македонски образован... Не го ни продавам, а не е ни на некој шо го знам ама коа ќе видам некој шутрак ко тебе шо незнае шо збори па звучи толку сигурен МИ СЕ ГАДИ! Нема потреба шо да ти објаснувам повеќе нишо коа ти уопште незнаеш како се зголемува травел на виљушка.... Само да се поправам RockShox Tora Trail 302 U-Turn - 2010 Forks - Travel: 85-130mmAdjustments! Треба да си ретардиран да кажеш 10 до 20 ход.... 10 е 1 сантим ти викаш максимум 20 шо значи 1 до 2 сантими дека има виљушката на сликата... Земи лењир глеј колку се 2 сантими и отвори ја сликата и види шо си кажал.... За џабе ја абам тастатурава врска си немаш...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #527 на: 28 Март 2013, 20:13:45 pm »
Дечки лагано, не се препуцавајте... :)

Што викате да ви го претставам проектот на кој работам подолго време, downhill mountain bike... Home made рамка, амортизери, ова она... :)))
Исто така имам и еден стар Rog Turist за средуење, да се прави track bike... Да цепа, на стаза, на Вардар... :)))
Само да најдам некоја дигиталка (бидејќи јас, у 2013 год, немам....), па да сликам и да ви пуштам слики од проектите... :D

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #528 на: 28 Март 2013, 21:05:08 pm »
home made dh рамка, одамна се спремаме за таква работа со еден комшија и тој лудак по точаци, прати слики да видиме што си направил, кај нас најголема пречка е апарат за заварување, hardtail направивме еден со позајмен апарат.

во врска со муабетот погоре. возам тора 302 и има travel adjustment исто како што наведе психо секси од 80 до 130mm

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #529 на: 28 Март 2013, 21:13:14 pm »
И кај мене е најголем проблем апаратот за заварување, а и наоѓање ептен добар заварувач, за да го среди. Ќе правам муабет деновиве со демонстраторот на машински, па ќе видиме што ќе бидне... :)
« Последно менување: 28 Март 2013, 21:25:01 pm Vlatzki »

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #530 на: 28 Март 2013, 21:22:01 pm »
демонстаторот на машински е мајсториште!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #531 на: 28 Март 2013, 21:25:16 pm »
Томе рулз. ;D Како вари у пм!

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #532 на: 28 Март 2013, 21:26:44 pm »
А ? Викате ? Па чим така, ако пристане да го пецне рамов, одлично... :))) Ќе набавам дигиталка па ќе пуштам некои фотки, чисто да видите за што се работи. ;D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #533 на: 28 Март 2013, 23:23:47 pm »
Во план ми е за ова лето да зимам демо 8.2

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #534 на: 28 Март 2013, 23:48:03 pm »
Интересно бајкче... Ептен кул изгледа. Што пари е ? Ваков бајк плаче за даунхил... Буквално... :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #535 на: 28 Март 2013, 23:53:20 pm »
Интересно бајкче... Ептен кул изгледа. Што пари е ? Ваков бајк плаче за даунхил... Буквално... :)

Нов ти е .....многу пари 4500-5000 евра (збориме со топ опрема на него)
Јас планирам половен да го зимам од Германија од 1700 до 2000 евра мислам дека ке ми излезе

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #536 на: 29 Март 2013, 00:06:43 am »
Цитат

Таков заклучок си донел дека си традиционално македонски образован... Не го ни продавам, а не е ни на некој шо го знам ама коа ќе видам некој шутрак ко тебе шо незнае шо збори па звучи толку сигурен МИ СЕ ГАДИ! Нема потреба шо да ти објаснувам повеќе нишо коа ти уопште незнаеш како се зголемува травел на виљушка.... Само да се поправам RockShox Tora Trail 302 U-Turn - 2010 Forks - Travel: 85-130mmAdjustments! Треба да си ретардиран да кажеш 10 до 20 ход.... 10 е 1 сантим ти викаш максимум 20 шо значи 1 до 2 сантими дека има виљушката на сликата... Земи лењир глеј колку се 2 сантими и отвори ја сликата и види шо си кажал.... За џабе ја абам тастатурава врска си немаш...

Оф мори мајко.Епа ај со среќа продажбата брате.инаку заборави да пишеш за состојбата на велосипедот....  :)

Во план ми е за ова лето да зимам демо 8.2

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

атомска е ова....Сум гледал слични модели по надвор.Стварно се прави sверови

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #537 на: 29 Март 2013, 20:31:07 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #538 на: 29 Март 2013, 20:53:41 pm »
Kaj има 115мм или уште поголеми?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #539 на: 29 Март 2013, 21:17:45 pm »
Некој коментар за следниве ?

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=563382
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=508358

И двата не би ги сметал за сериозни офроуд кандидати. Јас не верувам дека со вакво ниво на опрема на ново ќе чинат над 250 EUR.