Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1062414 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Велосипед
« Одговори #285 на: 01 Септември 2012, 21:18:38 pm »
Штом јас ги препорачувам верувај дека се најдобри за она кое тој го бара  ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #286 на: 01 Септември 2012, 21:20:47 pm »
До факс и низ Скопје нема многу офроуд возење. Нема ич, ама за секој случај.
Повеќе секако дека низ град, ама би сакал и Водно да го спуштам еднаш - два пати по тие оф роуд патчињата.
Оваа шара на фиц ми изгледа идеална, иако и оваа на С16 не е лоша зошто крампоните се ниски. Одлично, ми помогнавте, утре одам во потрага по слични или баш вакви.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #287 на: 01 Септември 2012, 21:22:05 pm »
Нема што да трагаш, најдени се само кажи кои да ти ги купам ( поточно оние кои ги препорачав ) за поклон за добредојде  ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #288 на: 01 Септември 2012, 21:24:35 pm »
Не, не, нема шанси така. Не се ефтини па да си играме „на ти го дај ми го“ ;)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #289 на: 01 Септември 2012, 21:27:35 pm »
Мартин не би ти препорачал да возиш downhill на водно надоле по козјите со било каков точак. Ако имаш точак наменет за таа работа со огромни амортизери во ред.

S16 чим ги препорачуваш, ти верувам ;)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #290 на: 01 Септември 2012, 21:28:40 pm »
Релативно е тоа ефтино-скапо. Ефтини се- 650 ден. една, така да како сакаш, јас си кажав  ;)
« Последно менување: 02 Септември 2012, 11:41:36 am S16 »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #291 на: 01 Септември 2012, 22:42:16 pm »
Релативно е тоа ефтино-скапо. Ефтини- се 650 ден. една, така да како сакаш, јас си кажав  ;)

Јас за мојот земав Кенда по таа цена... -.- да си знам за друг пат да се консултирам тука прво :)

Иначе, ако има кандидати за вожња, тука сум ;)

Мартин не би ти препорачал да возиш downhill на водно надоле по козјите со било каков точак. Ако имаш точак наменет за таа работа со огромни амортизери во ред.

Фиц, јас Водно два пати го спуштив downhill со Драг ОНЕ (овој на сликава) ...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #292 на: 01 Септември 2012, 22:57:59 pm »
Спенсер не си играј ќе го сјебеш брзо, вака изгледа точак за downhill, еве и мрки нека ви каже он е профи по таа работа

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #293 на: 01 Септември 2012, 23:46:57 pm »
Спенсер не си играј ќе го сјебеш брзо, вака изгледа точак за downhill, еве и мрки нека ви каже он е профи по таа работа

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тоа пред година дена Фиц, сега имам mongoose tyax, нема гајле. Па ако сте за накај Водно, да се договориме ?

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #294 на: 02 Септември 2012, 00:42:36 am »
еве го моето алтернативно, односно примарно превозно средство летово

не е ништо посебно, но буџетот беше толку. Се работи за cross tonus sprinter модел со челичен рам, ме кошташе 9600 денари, за мои потреби е одличен го возам неколку месеци кола скоро и да не сум запалил, досега во име на гориво и го исплатив. Генерално сум задоволен, гумите се доста бучни што е за очекување со крампони се, кочниците се добри но рачките и држачите на пакновите се од некоја ефтина пластика и ме нервираат, така да штом истече гаранцијата прво ќе добие добри кочници, гумите не би ги менувал зошто знам и по лош терен да возам. Претежно го возам до на работа и навечер рекреативно на пократки релации, единствено што ми е жал е што не го купив порано.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
« Одговори #295 на: 02 Септември 2012, 01:49:48 am »
Јас немам нешто нај нај... Обична БМ бицикла со 2 амортизера, ја купив 6000 денари, пред 6 години... Најбитно ми беше да биде, со што потенки гуми (за полесно да се врти)... И потоа почна, неколку забци кај педалото ми се скршија (најдолното), па потоа ланецот ми се скина, потоа и апаратчето за мењавање ми се скрши, исто и шалтерот за мењавање брзини.... Потоа имав делчиња разни од бицикли ја преправив со 1 брзина, ги извадив сите апаратчиња, сите шалтери, и ја возев 1 година така и потоа ја баталив, и така си стои 2 години од тогаш....  
Али сите тие дефеци ми се јавуваа пошто живеам на повисоко, одев по просек 15км дневно и почна да попушта...  
И сега сум во план да земам некоја со алуминиумски рам, дискови, шимано делчиња... Али незнам дали би ја возел воопшто...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #296 на: 02 Септември 2012, 02:54:50 am »
Релативно е тоа ефтино-скапо. Ефтини- се 650 ден. една, така да како сакаш, јас си кажав  ;)

Благодарам на великодушната понуда, ретко (читај не) се наоѓаат луѓе како тебе. :)
« Последно менување: 02 Септември 2012, 03:09:46 am MartinAlfista »

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #297 на: 02 Септември 2012, 13:22:21 pm »
еве ми ја најновата играчка што ја земав ненормално е добар точаков не дека се фалам ;D
Cannondale TRAIL SL 4 Само е со комбинирани делови од TRAIL SL 2 т.е сите делови се од TRAIL SL 2 само рамот е од TRAIL SL 4  прво земав TRAIL SL 2 ама ми исадна мал рамот па морав да го мењам

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3052
« Одговори #298 на: 02 Септември 2012, 13:52:30 pm »
Со здравје да го возиш.Што пари го зеде?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #299 на: 02 Септември 2012, 13:55:35 pm »
еве ми ја најновата играчка што ја земав ненормално е добар точаков не дека се фалам ;D
Cannondale TRAIL SL 4 Само е со комбинирани делови од TRAIL SL 2 т.е сите делови се од TRAIL SL 2 само рамот е од TRAIL SL 4  прво земав TRAIL SL 2 ама ми исадна мал рамот па морав да го мењам
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Убаво точаче, со здравје да го цепаш.

Многу добар период за точак, од сега па негде до ноември...

На времето по 80 км дневно сум правел, али ми го украдоа све им ебем ;D