Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1015994 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Велосипед
« Одговори #315 на: 03 Септември 2012, 20:52:58 pm »
На некои членови од тука сум им кажал индивидуално, а еве сега и за сите- доколку сакате да купите велосипед од Bike Market контактирајте ме задолжително.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #316 на: 03 Септември 2012, 23:14:14 pm »
Точкаџии :) што мислите за точакот http://bikemarket.mk/index.php?Itemid=54&option=com_kh&view=item&category_id=3&item_id=299 најверојатно ќе има и мал попуст :)
Добар е, уште да имаше дискови....

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #317 на: 03 Септември 2012, 23:33:31 pm »
Точкаџии :) што мислите за точакот http://bikemarket.mk/index.php?Itemid=54&option=com_kh&view=item&category_id=3&item_id=299 најверојатно ќе има и мал попуст :)

dobar e ako ima moznost tamu neka ti stavat diskovi odma

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #318 на: 03 Септември 2012, 23:35:23 pm »
нема потреба од дискови,гумичките си ја вршат доста добро работата

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #319 на: 03 Септември 2012, 23:37:34 pm »
Да, ама не е тоа тоа... Мене најлошо ми е, кога не се враќа кочницата, кога ќе заврне треба само да држиш (пошто ич не кочи), а и брзо се трошат...

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #320 на: 03 Септември 2012, 23:39:08 pm »
епа сеа со пазарски гумички така ти е,дискот е многу поскап за одржување а и не е потребен ако не мислиш да дивљаш со точакот

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #321 на: 03 Септември 2012, 23:40:08 pm »
[/quot
e]
ne e deka nema da zavrsat rabota ama disk e disk nema sporedba zavisi za kakva upotreba mu e tocakot

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #322 на: 03 Септември 2012, 23:41:14 pm »
Епа и зависи од вожњата... Комшија вози ептен споро, ич не му се трошат, јас секогаш летав и мењавав по 2/3 пара на гума годишно.....

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #323 на: 03 Септември 2012, 23:44:00 pm »
Не нема да лудвам, може малку на тркалце ;D ќејф ми е тоа, немам потреба од дискови.

Ме интересираше дали е квалитетна опремата која ја има за секојдневно возење низ град, знам дека shimano е една од поквалитетните марки ???

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #324 на: 04 Септември 2012, 00:18:37 am »
Абе ова Скопјево е лајно за возење. Секој 3-4 дена ми се пуни гумата со трнчиња, нонстоп лепам гуми. На раат да не можеш да возиш. А по трева никогаш не возам, не ми е таков велосипедот, само по патека или на улица.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #325 на: 04 Септември 2012, 01:13:12 am »
Kaj vozis ti be drugar cim taka ti se dupat gumite... :) Mene posleden pat mi se dupna guma pred 3-4 meseci koga pominuvav pokraj edni kontenjeri vo Karpos 3, i toa od sajka sto mi navleze edno dobri 5 cm vo gumata... A pred toa, 3 godini mi se nemase guma dupnato, samo mi pukaa gumite posto dosta go terav tocakot offroad na vodno i slicni mesta... A inace ziveam vo Karpos 4/Taftalidze 2. So godini ne mi se ima dupnato guma vo okolinava vo koja sto ziveam...

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #326 на: 04 Септември 2012, 01:53:08 am »
Хаха другар, каква случајност :) Јас живеам во Карпош 4, ама редовна дестинација ми е Карпош - Козле, Карпош - Влае, во Козле е моментално сегде раскопано така да може таму или Влае да ги дупам одстрана кај шо паѓаат од костенине оние... ќе земам нови овој пат, по 200 и нешто денари се внатрешни.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #327 на: 04 Септември 2012, 02:16:22 am »
Gledaj vozi go tocakot po trotoari kolku sto mozes povekje.. Bidejki na ivicata od ulicata najmnogu se sobira gjubre kako trnovi i slicni stvari.. Od kosten guma ne moze da ti se dupne, nema sansa ednostavno... Vidi da ne imas nekoi trnja ostanato vo nadvoresnata guma, od koi so ti se ebat vnatresnite... :)

Inace jas poslednive dve - tri leta sekoj den vozev karpos 4-aerodrom po pateka i gajle nemav sto se tice dupnuvanje... :) A isto taka i cesto vozam do Novo selo vo Gjorce, preku vlae i nisto... Nikako da se dupne guma od trn.. Izgleda takva mi e srekjata.. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #328 на: 05 Септември 2012, 18:04:28 pm »
Баш тоа дискутирав со Спенсер на фејсбук пред малце.
Зошто точакот ќе ми биде основно превозно средство низ Скопје, дали да земам хоум мејд систем ко што е објаснето погоре или има и наменски решенија кои се безбедни?

Пред малку, кај Окта бензиската (Лептокарија), лице било БУТНАТО од точак, нападнато, а точакот ПОЛАР му бил насилно одземен...  Еве колку е безбедно, додека возиш ќе те бутнат и ќе ти го земат точакот. Морее ќотек !

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #329 на: 05 Септември 2012, 19:44:43 pm »
grrrrr kakao moze taka kade ziveeme upm! so kasikara od sega ke se seta