Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 937575 пати)

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
Одг: Велосипед
« Одговори #75 на: 27 Март 2012, 23:59:44 pm »
Евего и мојот велосипед,од сега па натаму,тој ми е во прв план за возење,одвај дочекав времето да се затопли да започне сезоната на планинскиот велосипедизам.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #76 на: 28 Март 2012, 00:01:44 am »
Мора да направиме и еден собир со точаци!

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #77 на: 28 Март 2012, 00:09:37 am »
Јас имам DRAG Grizzly, не е нешто посебно, ама го шинав од возење

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Исто и јас ама ја по агресивно го возев и уште се тркала :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #78 на: 28 Март 2012, 00:40:59 am »
ne e moj, ali jas go koristam ,VW e  ;D ;D ;D 60-70 evra od plasticarite ako ne se lazam, eden plav mi ukradoa pred vrata na 9-ti kat na gelender u zgrada....
mora da idam na servis za da mi proveri i pritegne nesto 5 godini si tera neke da cue  ;)

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #79 на: 29 Март 2012, 09:50:46 am »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #80 на: 29 Март 2012, 10:32:16 am »
Нуме, Пасатов не ми изгледа како напредок во однос на Бората  ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #81 на: 29 Март 2012, 11:48:15 am »
 ;D ;D ;D ;D takvo e neatraktivno ali tenk  ;D ;D ;D ;D  ;) nema smrt  ;D ;D ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #82 на: 29 Март 2012, 11:54:29 am »
Uuuu kolku prostor imam za distanceri,majkooo :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Toni101

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
« Одговори #83 на: 29 Март 2012, 23:50:27 pm »
Еве вака нешто е и моето точаче. Не е као ова на сликава, али го има истиот рам. Возиш 200 метра и те фаќа некоја радост.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #84 на: 30 Март 2012, 03:24:02 am »
Тони сакам кругче што опрема имаш на него, јас имав Пинарело лани го продадов душа ме боли.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Toni101

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
« Одговори #85 на: 30 Март 2012, 14:09:13 pm »
Томе нема проблем за кругче, опрема има Кампањоло Рекорд.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #86 на: 30 Март 2012, 14:13:56 pm »
Има ли некој што се разбира во точаци(центрирање бандаши, штелување апаратчира и сл)?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #87 на: 30 Март 2012, 20:53:48 pm »
Ако треба да се стегаат жиците не иначе за центрирање на рамка подмачкување комплет штелување се разбирам :) ако ти треба помош пиши пп и така сум џаболебар деновиве. Тони нека стопли уште малце и сакам обавезно да го свртам еден круг :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #88 на: 03 Април 2012, 21:36:53 pm »
Дојде пролет и време е да го разбудам својот верен пријател од зимски сон. Мојот пријател се вика Scott Aspect 50 и се дружи со мене веќе 4 години и никогаш досега не ме изневерил :) Но ја досега многу пати сум го изневерил до сега, како на пример една од најголемата глупост што ја имам направено со него е турање на прегорено масло на ланецот ко божем да го подмачкам и се до денес не можам да се ослободам од маслото пробав со се и сешто ама не бива. Совет? Иначе со тој точак можеби имам пројдено преку 5-6000 км. кај не сум го носел :) Но највече од се ми е криво што од детска (моја) невнимателност има многу лузни ама добар е. Пролетва планирам да му направам прв голем сервис :) мењање сајли, внатрешни гуми, гумици, рачки и целосно прештелување. Па ако има некој искуство со некој асален точкар освен Вучко нека кажува и исто така каде има некоја продавница за асални делови?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #89 на: 03 Април 2012, 21:38:54 pm »
Комплет преносот избањај го во нафта, потоа подмачкај со соодветно масло и уживај ;) А можеш и нов ланец да смениш, не е скапо :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.