Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1012550 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Велосипед
« Одговори #7455 на: 30 Мај 2025, 00:06:39 am »
Ima i edni Srpski vo Krusel ne mi deluvaat losho fini ceni imaat.
Prvo gi gledav Max ama za razlika od ovie DOOk se dosta po fush nekako. Prvo se dosta poteski za krevanje so raka i vtoro ovie drugive imaat sve shimano oprema na niv. E sega dali e vtora treta klasa opremata pojma neam ne sum strucen za tocaci tolku.
Budzetot mi e dokaj 45k za 3 komada taka da neznam sto drugo da gledam za tie pari i kade.
Vidov Merida Scott Bianchi ama toa e sve naaaaaaad budzet pogotovo za 3 komada.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #7456 на: 30 Мај 2025, 00:45:24 am »
Prvo gi gledav Max ama za razlika od ovie DOOk se dosta po fush nekako. Prvo se dosta poteski za krevanje so raka i vtoro ovie drugive imaat sve shimano oprema na niv. E sega dali e vtora treta klasa opremata pojma neam ne sum strucen za tocaci tolku.
Budzetot mi e dokaj 45k za 3 komada taka da neznam sto drugo da gledam za tie pari i kade.
https://www.facebook.com/share/18ruHW1ymz/?mibextid=wwXIfr
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #7457 на: 30 Мај 2025, 14:44:13 pm »
@Vlatce-Vectra Влатче чекај не брзај, излњгува од време на време по групите по нешто.
Еве овај рандом ми излезе, за двеста евра е сигурно подобар од било кој кинез шо ќе го земиш, универзален со кадрото  дали за тебе или за сопругата. За малите ако се мали, за нив и да земеш некој крш кинез нема гајле,ќњ го одрасне/искрши секако за некоја година шо и да земиш.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #7458 на: 30 Мај 2025, 15:04:56 pm »
Знам дека би бил комплициран транспортот од Врање до тука, ама ако некако успееш да склопиш транспорт, на циклоберза сигурен сум дека за 750 евра ќе склопиш фини 3 бицикли. Иначе на муабетот нов е, другиот ќе биде половен ама бренд, верувај дека после 3 возења новиот(Viper, Max, Trinx) и сите останати ќе крцкаат како стари баби.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4017
« Одговори #7459 на: 30 Мај 2025, 15:32:25 pm »
Види во Интерспорт, мислам за таа сума ќе најдиш од нивниот бренд Накамура.

https://intersport.mk/ProductCatalog/ProductDetails?ProductID=202117&Segment=31&Grupa=04&PodGrupa=649
https://intersport.mk/ProductCatalog/ProductDetails?ProductID=2021150-BLUE&Segment=31&Grupa=04&PodGrupa=649
https://intersport.mk/ProductCatalog/ProductDetails?ProductID=202126&Segment=31&Grupa=04&PodGrupa=649

Од време на време имаат дополнителен попуст од 30% на сите продукти. Така да ако начекаш тоа може да поминеш доста ефтино.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #7460 на: 15 Јуни 2025, 21:29:46 pm »
@AngelSK  zemav edno kolce so amortizer od Bike store demek Zoom bilo, ama nema nikakva oznaka na nego, da ne ostanam bez sediste vo voznja, dali ti deluva ok?

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1878
« Одговори #7461 на: 23 Јуни 2025, 12:23:14 pm »
@AngelSK  zemav edno kolce so amortizer od Bike store demek Zoom bilo, ama nema nikakva oznaka na nego, da ne ostanam bez sediste vo voznja, dali ti deluva ok?

Искрено поима немам, стегни го по спецификација да не попушти да се лизине надоле во рам, и другото не знам, ќе покаже времето.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #7462 на: 01 Јули 2025, 08:26:46 am »
Дечки, шифтерот за брзини престана да работи, најблизок сервис ми е на велосипеди.мк ама имаат многу гужва, ми презакажуваат веќе втор пат, а вака од око ми кажа дека треба комплет да ги сменам двата (така идел сетот), затоа што шифтерот е интегриран со кочницата и рачката. тоа цирка некаде 2700 денара, што некако не ми е исплатливо.

По јутјуб што гледав, најверојатно треба да се направи подмачување на механизмот, ќе пробам тоа сам без да демонтирам се комплет. Во случај на друг проблем, дали знаете сервис за бицикла (или индивидуа ко јсе занимава со ова) кој би се нафатил само тоа да го среди без да купувам пола точак, фала

Освен ако не е нешто скршено во внатрешниот механизам, провери да не ти е скината сајлата. Јас би го отворил, имаат мало штрафче одоздола на капачето, и би го исчистил малку па би му капнал водено уљенце кај подвижните делови.
Апдејт и на овој „проблем“, го отворив и го подмачкав механизмот со ВД 40, постепено почна да работи. Првин мислев дека скроз го расипав ама му требаше време да се подмачка и да се разработи убаво. Среќа што немаа време во велосипеди.мк да ми ги променат, ќе си платев 2800 ден за џабе.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 221
    • MVP Ring
« Одговори #7463 на: 01 Јули 2025, 20:08:34 pm »
Вреди ли точаков 200 еу?

- 29" XL
- Но нејм алуминиумска рамка, иако ми делува малку тежок (треба да е околу 11кг по спецификација што не верувам дека е)
- Но нејм механички кочници
- Но нејм виљушка со локаут
- Шимано Алтус шифтерите
- Шимано Турнеј заден пренос
- ProWheel преден пренос кој фабрички е малку крив!?
- Quick release на двете тркала и седиштето
- Алуминиумски педали

Барав точак за хоби возење, иако за таа цена претпоставував дека ке има маани. Бидеќи сум висок 193, немав многу избор на големи а ефтини рамки. Не се залетав по брендови бидејќи не сум возел точак 15 години, и не сакам да ми фаќа прашина.

Најголема мана ми е предниот менувач, што не можам да го наштеловам како треба. Од 1 до 3 префрла без мака, но не можам да вратам од 3 на 2, мора да вратам на најмалиот запчаник па после на следниот. И тоа овој проблем мислам дека го имам бидејќи предните 3 запчаници се малце криви, и морам да го наштеловам за да не фаќа на ланецот.

Втора забелешка, тркалата се малце криви, но тие треба лесно да се средат кога ке го однесам на сервис. Не пречат во возење сега за сега.

Незнам дали е ова нормално на велосипеди од оваа класа, или се зезнав што го земав!?

Другите работи ми се океј. Кочници ке сменам за хидраулични ако се пронајдам во ова хоби, иако и овие ми бркаат сега за сега работа.

За другите работи немам забелешки. Убаво ми легна. Возев 4 пати и 100тина километри. Пред 15 години возев собим, па овој сега ми се гледа супер хах.

Sent from my A001LG using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #7464 на: 06 Јули 2025, 21:16:18 pm »
Здраво дечки, да не му останале на некого помошни тркалца за детски точак. Којтизнае кај сум ги ставил а време е помалото да го качиме на точакот на дада, благодарам во секој случај.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1878
« Одговори #7465 на: 17 Јули 2025, 07:20:26 am »
Вреди ли точаков 200 еу?

- 29" XL
- Но нејм алуминиумска рамка, иако ми делува малку тежок (треба да е околу 11кг по спецификација што не верувам дека е)
- Но нејм механички кочници
- Но нејм виљушка со локаут
- Шимано Алтус шифтерите
- Шимано Турнеј заден пренос
- ProWheel преден пренос кој фабрички е малку крив!?
- Quick release на двете тркала и седиштето
- Алуминиумски педали

Барав точак за хоби возење, иако за таа цена претпоставував дека ке има маани. Бидеќи сум висок 193, немав многу избор на големи а ефтини рамки. Не се залетав по брендови бидејќи не сум возел точак 15 години, и не сакам да ми фаќа прашина.

Најголема мана ми е предниот менувач, што не можам да го наштеловам како треба. Од 1 до 3 префрла без мака, но не можам да вратам од 3 на 2, мора да вратам на најмалиот запчаник па после на следниот. И тоа овој проблем мислам дека го имам бидејќи предните 3 запчаници се малце криви, и морам да го наштеловам за да не фаќа на ланецот.

Втора забелешка, тркалата се малце криви, но тие треба лесно да се средат кога ке го однесам на сервис. Не пречат во возење сега за сега.

Незнам дали е ова нормално на велосипеди од оваа класа, или се зезнав што го земав!?

Другите работи ми се океј. Кочници ке сменам за хидраулични ако се пронајдам во ова хоби, иако и овие ми бркаат сега за сега работа.

За другите работи немам забелешки. Убаво ми легна. Возев 4 пати и 100тина километри. Пред 15 години возев собим, па овој сега ми се гледа супер хах.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my A001LG using Tapatalk

11 кила да е, да видам да не верувам. Обично овие точаци се од 13.5 кг па нагоре, во зависност од деловите и најмногу рамот, а особено предната вилушка. Јас имам Крос Пулсо без преден амортизер, хибрид точак, и тежи точно 11 кила со Конти 28 ци гуми.

Запчаниците ако ти се криви нема спас освен да ги смениш. Подесувањето на преден мењач би ти препорачал ако не ти се замара и немаш осет за штимање да го однесеш во сервис, јас сам ги штелувам ама посебно предниот на евтин групсет е баш специфичен за да го наместиш ако не знаеш што точно правиш.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #7466 на: 17 Јули 2025, 12:11:37 pm »
LIAL ко што читам, кинески бренд. Секогаш би одел на поквалитетен бренд од втора рака него на некој од Мах, Лиал,  Собим итн.
New blood of old school

Отсутен Silentbob

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #7467 на: 01 Август 2025, 14:04:54 pm »
Здраво дечки.
Има ли некој купено кровни држачи за точак од Dog security? 4200 ден се, им ги гледав на страната или да си купам од Дејан туле за 6 500.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7468 на: 01 Август 2025, 15:34:34 pm »
Изгледаат како имитација на Thule Proride, можеби се ок, ама ако планот е да се користат во подолг рок земи си туле и ќе си раат. Кој модел е кај дејан за 6500? Freeride моделот треба да е поефтин освен ако не го јаде инфлација.

Уште побитно е шо носачи имаш, каков е профилот и каналот за монтирање?

Отсутен steff_92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #7469 на: 04 Август 2025, 12:31:17 pm »
Дали имате инфо каде може да се најде предно тркало 14" за преклопив електричен велосипед?

Ваков модел е.

https://www.aliexpress.com/item/1005008480668008.html?spm=a2g0o.productlist.main.50.42721465UaGeOD&algo_pvid=5a6b8d57-cb76-48ef-b6e0-198df16c0fea&algo_exp_id=5a6b8d57-cb76-48ef-b6e0-198df16c0fea-47&pdp_ext_f=%7B%22order%22%3A%221%22%2C%22eval%22%3A%221%22%7D&pdp_npi=4%40dis%21EUR%2129.51%2129.51%21%21%21239.73%21239.73%21%40212e509017543034086317640e886e%2112000045335230132%21sea%21MK%21169535411%21X&curPageLogUid=N3txVB9EWcw4&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

По продавнициве низ Скопје не најдов нешто конкретно.
Проблемот е дека е искривен од удар.