Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1012551 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Велосипед
« Одговори #7410 на: 22 Февруари 2025, 15:34:46 pm »
Denes go podignav Trekot.
Definitivno ne zgresiv vo izborot, odlicen za vozenje.
Bojata preliva i na sonce izgleda epten dobro.

Prenosot odlicen, vo prva i vtora sekoja ugornica ke bide pesna  :)

Edna so pomaloto bratce ;)

30 пренос 11-46 касета? Овој сооднос повеќе е за планински брда, на асфалт ќе вртиш во место во ниските брзини.
Ke brka rabota prenosot za na Vodno :D

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1878
« Одговори #7411 на: 22 Февруари 2025, 15:55:16 pm »
Denes go podignav Trekot.
Definitivno ne zgresiv vo izborot, odlicen za vozenje.
Bojata preliva i na sonce izgleda epten dobro.

Prenosot odlicen, vo prva i vtora sekoja ugornica ke bide pesna  :)

Edna so pomaloto bratce ;)

30 пренос 11-46 касета? Овој сооднос повеќе е за планински брда, на асфалт ќе вртиш во место во ниските брзини.
Ke brka rabota prenosot za na Vodno :D

Тоа сигурно, уживанција ќе ти биде за стрмни места.

Последен пат јас Водно го возев со 30ка пренос и 11-28 касета, што е прилично прифатливо да не речам лесно ако си во форма. Сега имам 39 50 пренос на 11 28 касета и не се ни осудувам 😂

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7412 на: 24 Февруари 2025, 07:23:54 am »
Можиш и 32ка напред да поставиш ако сакаш едно 5км/ч плус на максимална да добиеш (на сметка на најниската брзина) ама вака и со 30км/ч нормално можиш да вртиш шо е доволно за ваков точак.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7413 на: 24 Февруари 2025, 22:16:56 pm »
Uebler, EUFAB се исто така доста добри, со цена се нешто поевтини од Thule.

https://www.eufab.com/fahrradtraeger/fahrradtraeger-fuer-e-bikes/

Јас имав вакво позајмено од работа прошла есен:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

https://www.eufab.com/eufab-sd260/11596

Држачите се на шини и се извлекуваат наназад, не се преклопува целиот носач надоле.

Кај нас на работа многу се користат и во продажба, и за рентање.

Точак и за кучето???

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20797
« Одговори #7414 на: 24 Февруари 2025, 22:23:12 pm »
Кучето за жал не е веќе со нас

Последниот одмор кога со беше со нас, се возеше во приколка кога правевме тури со точаци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #7415 на: 28 Февруари 2025, 11:56:39 am »
Kazete mi dali ima nekoja aplikacija na tel koja bi merela brzina na vozenje u kombinacija so odometar, ili mora da se zeme od inie kilometrazi so LCD?

Trekot na sin mi dojde so takva so zica sto e, i epten brka rabota.

Zemav cvrst drzac za telefon pa mislev da kombiniram preku telefon da meram.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #7416 на: 28 Февруари 2025, 15:57:28 pm »
Да најдеш блутут одометар.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Велосипед
« Одговори #7417 на: 12 Мај 2025, 15:35:47 pm »
Поздрав, имам пар хидраулични кочници 2023 година кои ми се вишок па ги продавам. Споени се рачка со шепа и направен им е блидинг, спремни се за монтажа веднаш доколку точакот има надворешни кабли кои не се во рам.  Исто така имам пар KENDA Multitrack Sport исто 2023 година возени многу малку. 50еу комплет кочниците и гумите.

Logan M500 Hydro

Compact 2-PCS Design Caliper
Forged Aluminum Alloy Caliper Body
Dual Piston
Melf-Forged Bracket
3-Finger Design Levers
Compatible with DEORE pad (P08), Shimano B01S/G01S

Compatible with Post-Mount/IS and Side Mount
Fluid: Non-Corrosive Mineral Oil
Compatible Rotor Size: 160mm (Rotors Not Included)
Levers: Left For Front, Right For Rear.
Hose Dimensions- Front 850mm, Rear 1400mm

KENDA Multitrack Sport 29x2.10

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5371180
« Последно менување: 12 Мај 2025, 16:41:49 pm Allexxander »

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7418 на: 15 Мај 2025, 23:55:27 pm »
Си купив Бјанки Олтре Рејс Шимано 105 12 брзини. Споредба со хибридот што го имам, прилично добар апгрејд, роад геометрија, дроп барот, 12 брзини касета што овозможува секогаш да си во точната брзина, не те шиба ветер кога ќе му легнеш на худс, шифтерите се ептен ергономски и лесно се менува.

Напротив тоа што верував дека роад карбон ќе ми зголеми брзина поради дроп барот и помалата тежина, најмногу добивка осеќам од 12 брзинската касета, па од 26,27 просечна на некои си 30-40км, сега е скоро 30 со горе доле истата ватажа.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #7419 на: 16 Мај 2025, 08:32:04 am »
Си купив Бјанки Олтре Рејс Шимано 105 12 брзини. Споредба со хибридот што го имам, прилично добар апгрејд, роад геометрија, дроп барот, 12 брзини касета што овозможува секогаш да си во точната брзина, не те шиба ветер кога ќе му легнеш на худс, шифтерите се ептен ергономски и лесно се менува.

Напротив тоа што верував дека роад карбон ќе ми зголеми брзина поради дроп барот и помалата тежина, најмногу добивка осеќам од 12 брзинската касета, па од 26,27 просечна на некои си 30-40км, сега е скоро 30 со горе доле истата ватажа.

Три пати те читам половина не го разбирам. Иако  возам велосипед од многу години и колку толку знам англиски. Дали си задоволен или не?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #7420 на: 16 Мај 2025, 08:49:39 am »
Дечки, шифтерот за брзини престана да работи, најблизок сервис ми е на велосипеди.мк ама имаат многу гужва, ми презакажуваат веќе втор пат, а вака од око ми кажа дека треба комплет да ги сменам двата (така идел сетот), затоа што шифтерот е интегриран со кочницата и рачката. тоа цирка некаде 2700 денара, што некако не ми е исплатливо.

По јутјуб што гледав, најверојатно треба да се направи подмачување на механизмот, ќе пробам тоа сам без да демонтирам се комплет. Во случај на друг проблем, дали знаете сервис за бицикла (или индивидуа ко јсе занимава со ова) кој би се нафатил само тоа да го среди без да купувам пола точак, фала
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #7421 на: 16 Мај 2025, 08:52:34 am »
@MartinAlfista na glavna kasa 🤔

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7422 на: 16 Мај 2025, 09:33:41 am »

Три пати те читам половина не го разбирам. Иако  возам велосипед од многу години и колку толку знам англиски. Дали си задоволен или не?

Ако мислиш на термините дроп бар, худс, не знам искрено на МК како би ги превел, а и цело време читам се на англиски па полесно ми е така да ги пишам.

Дали сум задоволен, да, но сега за сега не гледам толку голема придобивка од карбонот како полесен материјал, колку што гледам од скокот од 8 брзинска касета на 12 брзинска касета, каде запчаниците се така поставени да секогаш можеш да бидеш во точната брзина, додека кај 8-брзнската или ти е лесна брзината, или е тешка, односно скокот од еден запчаник до друг е прилично голем, иако возев 11-28 касета.

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7423 на: 16 Мај 2025, 09:35:48 am »
Дечки, шифтерот за брзини престана да работи, најблизок сервис ми е на велосипеди.мк ама имаат многу гужва, ми презакажуваат веќе втор пат, а вака од око ми кажа дека треба комплет да ги сменам двата (така идел сетот), затоа што шифтерот е интегриран со кочницата и рачката. тоа цирка некаде 2700 денара, што некако не ми е исплатливо.

По јутјуб што гледав, најверојатно треба да се направи подмачување на механизмот, ќе пробам тоа сам без да демонтирам се комплет. Во случај на друг проблем, дали знаете сервис за бицикла (или индивидуа ко јсе занимава со ова) кој би се нафатил само тоа да го среди без да купувам пола точак, фала

Освен ако не е нешто скршено во внатрешниот механизам, провери да не ти е скината сајлата. Јас би го отворил, имаат мало штрафче одоздола на капачето, и би го исчистил малку па би му капнал водено уљенце кај подвижните делови.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #7424 на: 16 Мај 2025, 09:36:50 am »

Во Бисер горе има про сервис за велосипеди, дечките се услужливи