ovja e cilindar ili kruk sho ima skoro najmala efikasnost pri peskarenje, shto znam moze da go pominis so demol kje odi polesno, pa samo kjosevite dati ostanat. Ama demolot e skap, pa moze samo peskarenje e poeftino.
Za farbanje definitivno elektrostatsko, za 200-300 den+ kje dobiesh za sega vrven kvalitet kolku shto sum informisan. Nekoj spomna deka go koshtalo 800 denara sose viljushka, shto e prilicno niska cena. Edino bi te fatilo poeftino so cetka da go farbash, shto e i najefikasno, no sekako kje zemis po 1l boja, ( osnovna i minium), cetka, razreduvac, i pa kje se poznavaat cetki, a so kompresor povekje boja odi fira. E sega ako pocne da ti shetaat bubacinja niz umot za galvanizacija, toa e vrv( za zelesen/celicen ram), no ene partizanki po 50 godini ushte ne se ekstremno 'rgjosani. Za bojata, site oci gledaat razlicno, tebe kako ti e najlicna. Osovini i lageri do kaj shto ima mozhnost (itaka gi menjas) baraj "masinski/industriski", toa se obicni lageri ama ete vaka od komercijali pricini odlucile da gi narekuvaat. Ja, od mene tolku...