Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1014241 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Велосипед
« Одговори #4920 на: 17 Мај 2018, 11:51:43 am »
Стока.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4921 на: 17 Мај 2018, 12:06:30 pm »
Малу ми е дискутабилно ова, еве на пример се паркиралнекој на тротоар, кај ќе затанат да му пишат казна?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #4922 на: 17 Мај 2018, 12:08:00 pm »
На коловозната лента можеш да застанеш со 4 жмигавци без проблем. ПОГОТОВО АКО СИ ПОЛИЦИЈА!

Има 3 ленти за возила, а само една за точаци. Логично е како треба да застанеш. НЕ на велосипедската патека.

(Ако толку неќеш да сметаш можеш да ја подгазнеш велосипедската патека и да застанеш измеѓу ленти, се додека ИМА МЕСТО ЗА ВЕЛОСИПЕД на патеката да помине.)
« Последно менување: 17 Мај 2018, 12:13:06 pm Deni »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4923 на: 17 Мај 2018, 12:13:03 pm »
Малу ми е дискутабилно ова, еве на пример се паркиралнекој на тротоар, кај ќе затанат да му пишат казна?

Која јебена казна човече, очигледно е дека застанале во Копачка да пишат тикет. И овој мене ќе ме казнува што не сум се симнал од точак на пешачки. Море мрш у пичку матер.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4924 на: 17 Мај 2018, 12:49:00 pm »

Која јебена казна човече, очигледно е дека застанале во Копачка да пишат тикет. И овој мене ќе ме казнува што не сум се симнал од точак на пешачки. Море мрш у пичку матер.

Ти си немал зорт, не си се брзал никаде, си можел да се симнеш на пешачки, на човеков му почнува утакмица за 4 минути, а сигурна му е, што да праи.

Него сабајлево пак хаос кај Нова Македонија, од кружниот до раскрсницата колона, а на раскрсница нормално џандар.... Вчера немаше џандари и немаше ни 4 коли у редот за десно накај Водњанска.  Среќа со точак што си бев.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4925 на: 17 Мај 2018, 12:50:47 pm »
Е ај сега?

Снимено лично од мене.  Малку багира снимката. :D

Нека ти помогне Дени како на оффнет да го објават.

А насловот може да биде "Велосипедист снима со телефон додека вози во исто време"

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #4926 на: 17 Мај 2018, 12:57:49 pm »
Ништо од држачот од декатлон. Во упатството за користење не ја пишува мојата кола така да најверојатно не одговара.

Ќе земам најверојатно од еуростил, барем на лице место да пробам.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4927 на: 17 Мај 2018, 13:01:27 pm »
Ништо од држачот од декатлон. Во упатството за користење не ја пишува мојата кола така да најверојатно не одговара.

Многу веројатно (како што напомена @bramovsk) ќе се мачиш да најдеш држач за 5та врата поради спојлерот. Мене ич не ми текна на тоа. :( Да се распрашаш низ Тетово, да видиш дали има некој што носи кровни шини за коли... Поскапа варијанта, ама кај мене беше единствена опција тоа (5тата врата има стакло до сами рабови, не можам да обесам држач), и сега засега далеку побезбедна опција, односно помалку се тресам на дупки дали ќе оставам точак некаде.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #4928 на: 17 Мај 2018, 13:06:22 pm »
Е ај сега?

Снимено лично од мене.  Малку багира снимката. :D

Нека ти помогне Дени како на оффнет да го објават.

А насловот може да биде "Велосипедист снима со телефон додека вози во исто време"

Да, пошо јас можам да убијам човек со велосипедот, а возач на автомобил може да снима со телефон и да не биде ризичен по околината.

п.с. се движам со 10км/х ... ризик јак мила душа.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #4929 на: 17 Мај 2018, 13:09:34 pm »

Многу веројатно (како што напомена @bramovsk) ќе се мачиш да најдеш држач за 5та врата поради спојлерот. Мене ич не ми текна на тоа. :( Да се распрашаш низ Тетово, да видиш дали има некој што носи кровни шини за коли... Поскапа варијанта, ама кај мене беше единствена опција тоа (5тата врата има стакло до сами рабови, не можам да обесам држач), и сега засега далеку побезбедна опција, односно помалку се тресам на дупки дали ќе оставам точак некаде.

Најдов еден што носи шини, 7000 ми побара само за шините и плус 6000 за два држача за точак. Ќе видам во еуростил за на 5та врата па после тоа ќе барам за на кров.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #4930 на: 17 Мај 2018, 13:13:24 pm »
Има еден "Дејан мучка" работи со препордажба на половни кровни носачи. Јас од него земав за моето Туле носачи за скии. Оди погледај што може да понуди. Го има на ФБ и на огласник ќе го најдеш. Се наоѓа во Ченто. 070273503.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #4931 на: 17 Мај 2018, 13:16:03 pm »
Има еден "Дејан мучка" работи со препордажба на половни кровни носачи. Јас од него земав за моето Туле носачи за скии. Оди погледај што може да понуди. Го има на ФБ и на огласник ќе го најдеш. Се наоѓа во Ченто. 070273503.
Да го знам, тој ми побара толку пари за шините.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4932 на: 17 Мај 2018, 13:16:36 pm »

Најдов еден што носи шини, 7000 ми побара само за шините и плус 6000 за два држача за точак. Ќе видам во еуростил за на 5та врата па после тоа ќе барам за на кров.

Зависи чии се, ама 7000 само за шини, за Фиеста, некако многу ми стојат... Ако се решиш за таков чекор, ѕирни си во Еуростил, алуминиумски АутоМакси, Кам или Менабо, одлични се, особено за цената. Не би требало да се повеќе од некои 5500. Дополнително на тоа, ќе треба да земеш држачи за точак.
Не знам дали @bramovsk мисли на истиот, ама имаше некој Радевски ли, Раденковски ли, што знам, нешто така беше, имаше добри понуди на половни држачи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #4933 на: 17 Мај 2018, 13:17:46 pm »
Еве ги, и плус најверојатно се челични (од око).

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4934 на: 17 Мај 2018, 13:20:14 pm »
Убај се, затоа се таа цена :)
Башка да, челични се.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.