Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Да, само што механичка кочница нема доволно силна колку што има хидраулична.
Јас само ќе се убацам во муабетот со еден совет што ми го дадоа мене кога купував точак - ако не планирате да возите по планини, не купувајте mountain bike. Градски точак (како тој на @Gabau ), евентуално хибрид некаков е многу, многу подобра варијанта.
А јас советувам:да возите по планини,чист воздух, коли нема, и кал да има и гној да се направите, дома пак среќни ќе си одите.
Не ми е некој предизвик да го качувам Водно Доста ми беа повреди од MTB
А газот се решава со седиште со федери. Се продава такво и е најголем благодет на планетава. Ако сакате тркачки седишта, директно на шипка монтирани тогаш и заслужувате да ве боли газот.
Си работел пред МТВ? Баш. Едно време кога имав изразени афинитети за возење точак, газо ме болеше како дирек на шипка да сум седел. Вакво седиште, онакво седиште, па силиконска навлака... џабе! Си купив едно грдо седиште со федери, си виде благодет газо.
Да се уклучам у муабет, се почастив со точаче за да не палам кола до работа...и чат-пат да се возам по земјени патчиња(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Муабетот со механички дискови или В-брејк..Мислам дека квалитетн в-брејк ќе кочи боље од механички диск..Сега за сега и ова брка работа