Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 938200 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
Одг: Велосипед
« Одговори #7095 на: 22 Јуни 2023, 12:44:04 pm »
Да дојде деновиве ќе го исчистам дискот, прво со тоа ќе почнам, па после се друго.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #7096 на: 22 Јуни 2023, 18:38:01 pm »
Брка работа и Матиз ама ти си зел E320.
И на него чкрипат кочниците 😆

@Power to the people зш не триникс или макс ?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6540
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7097 на: 23 Јуни 2023, 11:18:04 am »
Неквалитетни деловите, исто како колите, подобро на старо бренд него нов тринкс или макс или док...

Пред некој месец дојде комшијата со тринкс со хидраулика, значи поскап модел, имаше луфта на headset-от. Со текот на времето или можи таков фабрички, го исчистив го подмачкав, ама никако не можев да ја отстранам луфтата без да го закочам воланот, ако нема луфта воланот камен и обратно. Го оставив со мала луфта и малку тврд волан. Ова е само еден пример.... ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7098 на: 23 Јуни 2023, 11:41:02 am »
Порано другар со бицикла од 200 тогачни марки, шимано сис опрема ( адмирал) не знам колку имаше поминато пошто возеше во некој клуб, сега за 200 еу изгледа не мојш ни за до пазар да купиш бицикла.

Него имаше некој мумановец што продаваше роад бицикли, еднаш @Carpathian Lord  ми го предложи ама ништо не испадна тогаш т.е. најдов друга некоја бицикла, па ми ја украдоја, па ако имате некој контакт или линк да го споделите би бил благодарен.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #7099 на: 23 Јуни 2023, 16:39:02 pm »
Момци, лани летото земав точаче, Trinx majes100, Л рам(19ка ваљда) со 26 инча тркала, тогаш мислев ми е таман, рамот да, но сега како тркалата да ми се некако мали, можно ли е да се упасираат поголеми(27.5 инча)?

Генерално точачето е океј како замена за уште месец дена без возачка, го користам за до работа и назад(3-4км дневно), алиии, мислам дека згрешив со 26ки место 27.5ки

Згреше шо зеде Тринкс, и заборави ги поголемите тркала.  ;D

@ficomk
Ќе си купиш органски(resin) пакни и чистач за кочници.
Ќе го исчистиш дискот и клештата, само не прскај со чистачот на клешта оти ги дуе гумите, не сакаш масло (мислам шимано користи) да ти пушта од клипчињата (ако веќе не пушта  ;D).
Ставаш новите пакни и проверуваш дали е центрирана клештата.
Си возиш нормално, не мора нешто горење/спустови, ќе си легнат брзо, органските се тивки и убо лепат на диск на прво фаќање.
Не се замарав со тоа што марка ќе е, го земав за периодов додека немам возачка да имам како да функционирам за до работа и назад, вака е океј, не е Шимано опрема(само задниот малиот шалтер е Шимано) ама добро функционира генерално

Пред некој ден со брејк клинер испрскав предна, задна звезда и ланец, подмачав со силиконска маст, чисто да го освежам, нека тера, не мислам со него да идам по Водно или тури низ Мк да вртам

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7100 на: 23 Јуни 2023, 21:39:21 pm »
Што вели @Power to the people го купуваш со дефект, ни за до работа не е по муабетиве :/ и бицикливе не се тоа што беа. Ја зедов унис на оглас начекав, едино осовината кај педалите имаше луфта и рачките за кочници беа пластични, ги сменив, 3-4 год го воза освен гума дупната су немал проблем. Е сега можда тие за кочници како потковица би ги сменил некогаш, ама чим од горно Соње до долу кочеа пак не се толку лоши. А постар е од мене. 

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 181
« Одговори #7101 на: 23 Јуни 2023, 22:06:11 pm »
Некој да не има делови за винтиџ планински велосипед? Ми треба колче за седиште, стега за колче за седиште, стем со волан, педали, quick release за предна и задна осовина, ама понудете ако имате и нешто друго.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14163
« Одговори #7102 на: 23 Јуни 2023, 22:13:54 pm »
Јас на малиот му барам точак некој стар посалам. Овие новиве само една сезона и толку.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6023
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #7103 на: 23 Јуни 2023, 22:32:14 pm »
Некој да не има делови за винтиџ планински велосипед? Ми треба колче за седиште, стега за колче за седиште, стем со волан, педали, quick release за предна и задна осовина, ама понудете ако имате и нешто друго.
Пиши ми ПП да ти дадам контакт од човек кој има делови.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7104 на: 24 Јуни 2023, 01:00:31 am »
Јас на малиот му барам точак некој стар посалам. Овие новиве само една сезона и толку.
ами 1 сезона и ќе му пасират. Што ти се расипа, да зна што да очекува ?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5575
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #7105 на: 24 Јуни 2023, 10:10:10 am »
Polar bez brzini so pomosni trkala kontras.
Sin mi go ubi od vozenje bez da se stelne.
Naredna g9dina zdravje pomaliot ke go prevzeme.

Pomosnite se steluvaat vo visina i na toj nacin se ucat pobrzo bez niv .
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7106 на: 24 Јуни 2023, 10:56:09 am »
Se dumav megju polar i dook... aj sledniot polar.

Отсутен Ingyar (CarClub)

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #7107 на: 26 Јуни 2023, 13:57:25 pm »
Nosenje velosiped na odmor.

Ima nekoja procedura na granica?
Prijavuvanje?

Da be treba nekoj dokument/potvrda/osiguruvanje i za nosachite (bagazhnik/krov/kuka)?

Fala odnapred!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #7108 на: 26 Јуни 2023, 16:22:02 pm »
Никогаш до сега не ми затребал документ за носачите и/или за точакот.

У принцип, си шибаш најнормално.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6540
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7109 на: 27 Јуни 2023, 06:57:05 am »
Зависи од вредноста на точакот, за носачи/кука ништо не треба.
Ако е поскап ќе видиш после на враќање... од кај ти е, шо ти е, дај фискална, платена царина, од интерпол дека не е краден...