Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Брка работа и Матиз ама ти си зел E320.
Цитат: Kikac на 21 Јуни 2023, 21:57:48 pmМомци, лани летото земав точаче, Trinx majes100, Л рам(19ка ваљда) со 26 инча тркала, тогаш мислев ми е таман, рамот да, но сега како тркалата да ми се некако мали, можно ли е да се упасираат поголеми(27.5 инча)? Генерално точачето е океј како замена за уште месец дена без возачка, го користам за до работа и назад(3-4км дневно), алиии, мислам дека згрешив со 26ки место 27.5киЗгреше шо зеде Тринкс, и заборави ги поголемите тркала. @ficomk Ќе си купиш органски(resin) пакни и чистач за кочници.Ќе го исчистиш дискот и клештата, само не прскај со чистачот на клешта оти ги дуе гумите, не сакаш масло (мислам шимано користи) да ти пушта од клипчињата (ако веќе не пушта ).Ставаш новите пакни и проверуваш дали е центрирана клештата.Си возиш нормално, не мора нешто горење/спустови, ќе си легнат брзо, органските се тивки и убо лепат на диск на прво фаќање.
Момци, лани летото земав точаче, Trinx majes100, Л рам(19ка ваљда) со 26 инча тркала, тогаш мислев ми е таман, рамот да, но сега како тркалата да ми се некако мали, можно ли е да се упасираат поголеми(27.5 инча)? Генерално точачето е океј како замена за уште месец дена без возачка, го користам за до работа и назад(3-4км дневно), алиии, мислам дека згрешив со 26ки место 27.5ки
Некој да не има делови за винтиџ планински велосипед? Ми треба колче за седиште, стега за колче за седиште, стем со волан, педали, quick release за предна и задна осовина, ама понудете ако имате и нешто друго.
Јас на малиот му барам точак некој стар посалам. Овие новиве само една сезона и толку.