Автор Тема: ЕГР вентил  (Прочитано 85684 пати)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
Одг: ЕГР вентил
« Одговори #210 на: 14 Јуни 2014, 16:11:23 pm »
ne djidji jas ja probav semata na prof sto ja postiral veke na bugarskiot opel forum sum clen i site bez nikakov problem se resile od ovoj proklet EGR jas nemozeef , mi rekoa deka semata e mnogu prosta i deka bara premnogu malku znaene, no ovie semi veke gi vidof i mislam deka gi koristat za onie so elektricen EGR ne so vakum!!!!

Сигурно ти си ја правел таа со релето :) Незнам друже, најдобро со marsher да се консултираш.
nema sto moram da ja nosam kaj nego zasto najverojatno ne e samo do EGR ot veke ima uste nekoj problem mi rece bugarinot od kustendil e i doagal sekoja nedela vo K.p toj mi rece egr ke go eliminira ama trugiot problem ke morada se najde koj e!!
:D :D :D

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #211 на: 15 Јуни 2014, 17:26:58 pm »
Со целосна одговорност ТВРДАМ дека шемата е во ред но Cupra 2 нешто погрешно направил :)
Баш после чатот со него на фб денес го направив склопот за да ја проверам шемата и можам само уште еднаш да потврдам дека егр-от се заобиколува без никаква појавена грешка. Кај мене нема никакво подобрување во однесувањето на колата со напомена дека јас имам нов егр! Значи дали ќе купиш нов егр или ќе се одлучиш за оваа модификација ефектот е ист само трошокот е различен :) 100 ден./135Е :) Cupra 2
Еве јавно му го поклонувам склопот на Cupra 2 само да си го плати трошокот за карго :) Подобро од ова здравје :)

П.С. Со оваа модификација вакум носев само во вакуумскиот контролен вентил за турбината што значи надвор од функција беа оние преостанати два за контрола на ЕГР и лептири :)
« Последно менување: 15 Јуни 2014, 17:46:45 pm proff »
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #212 на: 15 Јуни 2014, 17:41:58 pm »
proff абе јас ја пробав семава на зафирата моја што не испробав и пак несака светка сијалицката и не оди!!! за кратко време се гаси и колата лета значи многу подобро од кога имаше егр дали знаеш кај грешам или па што знам дане несака на мојата да функционира?? јас имам од онј со пластичен поклопец егр и на него само едно вакумче??? на твојата шема имаш три диоди н1 4007 така не функционира ии неоди !!! ама колку што имам познаванје и читано на шемата вика или само една диода, или две една по друга а три никаде не видоф???????? има некој што може да помогне околу ова така ке се реши секој од проклетиот егр особено кај DTI1.7  2.0 2.2 ?????

Дали со една, две или три диоди сосема е сеедно - шемата функционира неважно чија кола е во прашање :)
Ако ти е за утеха и кај мене е истиот тип на ЕГР, а склопот работи со 3 диоди :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #213 на: 15 Јуни 2014, 20:47:55 pm »
Еве ја шемата како и скица на монтажната шема

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #214 на: 15 Јуни 2014, 21:00:41 pm »
1

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #215 на: 15 Јуни 2014, 21:00:59 pm »
2

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #216 на: 15 Јуни 2014, 21:02:02 pm »
3

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #217 на: 15 Јуни 2014, 21:02:29 pm »
4

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #218 на: 16 Јуни 2014, 00:41:38 am »
Браво proff, свака част!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #219 на: 16 Јуни 2014, 06:38:01 am »
Поздрав до тебе Djidji :)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #220 на: 17 Јуни 2014, 10:58:18 am »
:D секоја чес профф, исто и јас напраив  ваканесака го чекам твојот по карго морам да се уверам ако гресам кај е тоа!!!! а инаку стрикно се мести на соленоидот откај фарот така не на ној привиот од страната на соферсајбната???/

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #221 на: 17 Јуни 2014, 10:59:06 am »
3
независно на првиот или вториот вакум???

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #222 на: 17 Јуни 2014, 19:33:18 pm »
Поздрав до тебе Djidji :)
профф едно големоооооо благодарам за склопот!!!!!!! инаку одамна немаф видено нешто дома сработено а така скоцкано  и толку добро како од продавница секоја ЧЕСТ!!!!!! Ама сериозно доброоооо :D :D :D

инаку го наместив кај мене и функционира колата се врати во нормала ама си имал право сум грешел!! јас на вториот вакум местев а не на првиот како ти!!!! :/ ама на кејф сум ептен уште едно благодарам!!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #223 на: 17 Јуни 2014, 23:09:19 pm »
Со здравје да си го користиш склопот и да си уживаш во вожњата на колата

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #224 на: 17 Јуни 2014, 23:16:03 pm »
Со здравје да си го користиш склопот и да си уживаш во вожњата на колата
чул те господ :D