Автор Тема: ЕГР вентил  (Прочитано 85680 пати)

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
Одг: ЕГР вентил
« Одговори #180 на: 25 Јули 2012, 18:14:37 pm »
Молам за мислење, дали да го исклучам EGR-от на мојава Ibiza mk4 1.9 SDI, ASY мотор, понекогаш добивам гушење (ама ептен ретко и зимоска мислам, последно време се нема случено тоа), а и самата помисла дека издувни гласови ми влагаат во усисна ме вади од такт?

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #181 на: 25 Јули 2012, 18:18:48 pm »
Молам за мислење, дали да го исклучам EGR-от на мојава Ibiza mk4 1.9 SDI, ASY мотор, понекогаш добивам гушење (ама ептен ретко и зимоска мислам, последно време се нема случено тоа), а и самата помисла дека издувни гласови ми влагаат во усисна ме вади од такт?
А да не е од катализаторот?

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #182 на: 25 Јули 2012, 18:24:46 pm »
А да не е од катализаторот?

Има шанси да е он, малце кога ќе ја издувам после тоа цепа, ама ова зимно време се дешава во месецот еднаш, двапати, сега не, он ако е не му се плашам ич, само ова му се мислам дали да го оневозможам EGR-то.. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #183 на: 25 Јули 2012, 19:15:02 pm »
Ако е технички изводливо - зачепи го!

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #184 на: 06 Август 2012, 19:41:40 pm »
Ако е технички изводливо - зачепи го!

2 штрафа само, значи да го затворам мадарфакар вентилот, благодарам за помошта.. :)

Отсутен fico85

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #185 на: 11 Август 2012, 21:02:44 pm »
Здраво клабери :) ако може мала помош. Го затнав што го затнав ЕГРот ама сијаличено за чек енџин свети растура. Има ли некој на форумов што продава или може да ми направи (ќе си платам) егр читер. Бај де веј се работи за корса б 1.0.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #186 на: 12 Август 2012, 01:15:56 am »
Види со marsher http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1024.0.html
Он е доктор за Опел

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #187 на: 16 Август 2012, 16:52:11 pm »
Ако беше така едноставно само извади го егр-от и затапи го сите тоа ќе го правевме... арно ама има работи кои се само навидум така едноставни. Не си играј оди кај маршер па да ти кажи што е што
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • sLowRider
« Одговори #188 на: 19 Септември 2012, 17:01:18 pm »
Ах тие ЕГР вентили, баш како што му се сомневав, денеска бап на компјутер, вика закочен вентилот, нит чек енџин нит нишо, сега следна недела чистење и едно плочкиче за да работи на празно, ама изгледа и усисна ќе морам да чистам, е*ати еколошките норми.. :)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #189 на: 18 Декември 2012, 01:21:12 am »
Друштво ќе ми заврши ли работа релето што е за светлата од астра г за руската шема ???

На мој пријател на астра 1.4 дефектен му е егр-от, па се мислам да го направам така како на руската шема :-\

edit: Нема да биде со руската шема, таа е за со 2 жици, ќе пробаме најверојатно со другата шема, на 1.4 се со 4жици...
« Последно менување: 18 Декември 2012, 01:35:49 am VTR »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #190 на: 18 Декември 2012, 09:46:18 am »
Друштво ќе ми заврши ли работа релето што е за светлата од астра г за руската шема ???

На мој пријател на астра 1.4 дефектен му е егр-от, па се мислам да го направам така како на руската шема :-\

edit: Нема да биде со руската шема, таа е за со 2 жици, ќе пробаме најверојатно со другата шема, на 1.4 се со 4жици...
Кај е таа руска шема? Ако е нормално реле не гледам зошто не би завршило работа

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #191 на: 18 Декември 2012, 10:45:46 am »
TOP e ruskata sema. BTW Marsher ima softversko isklucyvanje na EGR kaj corsa i astra.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #192 на: 18 Декември 2012, 14:29:47 pm »
Нема за Аstra G 2.0.DTI 16V :)
Единствено што можи е да го намали неговото влијание до мислам некои 10% што можи да се направи и со OPCOM
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #193 на: 18 Декември 2012, 14:33:36 pm »

Било какво реле ќе ти заврши работа. Немора да е автомобилско. Имаш избор во секој случај
Еве ја мојата изведба
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,477.135.html

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #194 на: 18 Декември 2012, 16:45:25 pm »
Releto vikaat deka e najdobro od Lada (od golemite).