Arno imase nekade statija za potrosuvackata na gorivo na balkanov. Na site vozilata im trosat 2l pomalce duri i od deklariranata potrosuvacka sto ja izvadile od fabrika i sto e naucna fantastika da se postigne vo realni uslovi. Site srekjni deka ustedile 10 denari na 100km izminati i duri se gordeat so toa a od druga strana kje se ispofalat kako za garderoba dal 300 eura kako letoska u grcka potrosil 1000 eura kako ostail baksis od 100 denari a koga kje mu iskontriras deka kolata mu trosi pojse kako da si mu brcnal u oko i si mu opcul sve najmilo sto ima doma.
Vektrava moja eve zatopli i doe do nekoj 10.2 ili 10.4 kolku sto uspevam da ja izmeram od sipuvanje do sipuvanje zboram gradska voznja normalno vozenje saltanje do kaj 3000rpm.
Ali citam po srpski, hrvatski, bugarski gorumi kako istiot motor trosel od 8.5 do 9l i toa plin a ne benzin. I odednas si mislis kako tvoeto vozilo ne e vo red nesto. Arno ama imaat i svabive, dancive, holangjanive forumi i odednas gledas tamo istite vozila so istiot motor idat od 11 do 11.3l potrosnja gradska voznja. Pa se tesam so toa moze nekoja budala kako mene od gore se tesi pa so mojava potrosnja