Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2064084 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #8790 на: 09 Септември 2014, 14:50:35 pm »
da receme trgas so gradsko vozenje , izleguvas na avtopat vozis 160 i zastanuvas na 3 patarini sto ke ti pokaze bordot prosecna brzina od 110 i potrosnja da receme od 6 litri na 100km. toa neznaci deka pri brzina od 110 tebe ti trosi 6 itra, tuku pri prosecna brzina od 110 so gradsko vozenje od X kilometri i maksimalna 160 so X kilometri i tri zastanuvanja (koj tija namaluva prosecnata brzina i ja zgolemuva potrosuvackata) trosi 6 litri ...
sto NEznaci deka kolata pri na 110km/cas ti gi trosi tiJe 6 litri ...
Dokolku ne si vozel grdska i si imal edno zastanuvanje na patarina a si vozel max 140 pak bi dobil prosecna 110 km /cas i bi trosel da receme 5 litri :) potoa udolnica, ugornica , itn itn...
:)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #8791 на: 09 Септември 2014, 14:53:36 pm »
^^ ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #8792 на: 09 Септември 2014, 15:36:46 pm »
da receme trgas so gradsko vozenje , izleguvas na avtopat vozis 160 i zastanuvas na 3 patarini sto ke ti pokaze bordot prosecna brzina od 110 i potrosnja da receme od 6 litri na 100km. toa neznaci deka pri brzina od 110 tebe ti trosi 6 itra, tuku pri prosecna brzina od 110 so gradsko vozenje od X kilometri i maksimalna 160 so X kilometri i tri zastanuvanja (koj tija namaluva prosecnata brzina i ja zgolemuva potrosuvackata) trosi 6 litri ...
sto NEznaci deka kolata pri na 110km/cas ti gi trosi tiJe 6 litri ...
Dokolku ne si vozel grdska i si imal edno zastanuvanje na patarina a si vozel max 140 pak bi dobil prosecna 110 km /cas i bi trosel da receme 5 litri :) potoa udolnica, ugornica , itn itn...
:)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
« Одговори #8793 на: 09 Септември 2014, 16:37:39 pm »
видете , неам намера да филозофирам или да се доискажам многу, изгледа тука има мали комуњарски деца  кои буквално сеа почнале со вожња низ автопатиштата со комуњарски возила па ситнициве им изгледат огромни , јас уште еднаш ќе повторам, тука не се брани докторска дисертација, местото за наука се знае каде е ,  тука споделуваме секојдневие од реалноста, јас напишав реални бројќи кои ме доведоа до таа потрошувачка,
изгледа брзината ве збунил сите како е можно да се држи над 200-та на час така :D, епа за песимистите ( најдете факти)за малите деца  ( немојте со брза вожња), а на дечките мои другари им го препорачуваам ова ( живвеј брзо и умри млад ама око да не ти трепери ;))
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 885
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #8794 на: 09 Септември 2014, 16:46:32 pm »
Добро.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #8795 на: 09 Септември 2014, 17:51:22 pm »

Има многу разлика од возење неколку пати над 190,до ПРОСЕЧНА од 190. Mладичот е во некоја збунка.
За 190 просечна треба да возиш 431кмч на правците. А може и повеќе да треба.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6875
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8796 на: 09 Септември 2014, 18:51:33 pm »
Kaj mene  e mrda pod 7um prosek, t.e. 65,17% otvoreno drugoto grad, utre ke imam 300km samo avtopat pa ke vidam so ke kaze

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14211
« Одговори #8797 на: 09 Септември 2014, 19:04:27 pm »
видете , неам намера да филозофирам или да се доискажам многу, изгледа тука има мали комуњарски деца  кои буквално сеа почнале со вожња низ автопатиштата со комуњарски возила па ситнициве им изгледат огромни , јас уште еднаш ќе повторам, тука не се брани докторска дисертација, местото за наука се знае каде е ,  тука споделуваме секојдневие од реалноста, јас напишав реални бројќи кои ме доведоа до таа потрошувачка,
изгледа брзината ве збунил сите како е можно да се држи над 200-та на час така :D, епа за песимистите ( најдете факти)за малите деца  ( немојте со брза вожња), а на дечките мои другари им го препорачуваам ова ( живвеј брзо и умри млад ама око да не ти трепери ;))

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8798 на: 09 Септември 2014, 20:34:42 pm »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #8799 на: 09 Септември 2014, 20:36:58 pm »
Џонтра не прашува два пати. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #8800 на: 09 Септември 2014, 21:59:11 pm »

ааааа хахахахахахааааааа... добар добар... хахахаха.... 

може ли друже да сликнеш тоа на борд кога ти пишувало дека просечна брзина е 190? и јас пишував претходно и сите викаа слика па слика.. е па немам слика, јбг, немам борд, имам лични пресметки...  поготово кога ке пишеш нешто вакво неверојатно, како просечната брзина, МОРАШ да го докажеш тоа со фотографија, инаки џабе пишуваш, бидејки тука сите се експерти нели...  јбг.. тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #8801 на: 09 Септември 2014, 22:20:52 pm »
Онак чисто за информација ова се просечни брзини во Ф1,очигледно е колку само имате претстава што зборувате,уствари немате.
На ваше место главата под маса и сам ќе се банирам.
И уште не видов со што кола,чек баш ќе пролистам наназад.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #8802 на: 09 Септември 2014, 22:26:14 pm »
Не треба да си експерт за да заклучиш дека просек 190 е sci-fi за кола испод 200-250 кс

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #8803 на: 09 Септември 2014, 22:30:48 pm »
А зашто оние кои немаат борд комп. или пак онке кои сакаат прецизни податоци не користите гпс и од него ќе ги извлечете податоците од типот: max брзина, просечна брзина, просечна брзин според знаци (дозволена брзина) и сл.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #8804 на: 09 Септември 2014, 22:39:00 pm »
Па и да немам борд, палам колата, возам од Скопје до Битола. Единствено застанување ми се трите патарини на кои се задржувам по 30 секунди да речеме и толку.
Стигам во Битола за околу 2 часа, 1 час и 55 мин или 2 часа и 5 мин да речеме, а до Битола имаш 170 км, тоа значи дека просечна брзина ти е 80-90 км/ч.