Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2216417 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #7965 на: 23 Април 2014, 23:51:42 pm »
Уште малку ти фали до самоубиство а?
Ела вози 1000 километри со Спарк ебате, уште се жалиш :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7966 на: 23 Април 2014, 23:53:09 pm »
Значи 2 пати го полневте резервоарот?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7967 на: 23 Април 2014, 23:55:25 pm »
ќути брат, душава на нафта уште ми смрди... а башка пројдов скоро 14 саати зад волан.. пукнав... во еден здив и со само 2 мочања и едно јадење сендвич да извозиш скоро 1100 километри и тоа во дизел за мене е подвиг... а кога тоа го правам со бензинец (на плин), не ни пишувам дека сум го направил... нема тука херојство... се враќам дома свеж и одморен, малку гладен де ама тоа е тоа... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #7968 на: 23 Април 2014, 23:58:42 pm »
Да не патувавте со Форд Карго Макс  :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7969 на: 24 Април 2014, 00:01:29 am »
Значи 2 пати го полневте резервоарот?

пошто незнаев како ке дува ветерот и како и кај ке се иде, морав да бидам спремен. имав буџет од 300 евра за гориво. значи еднаш го наполнив и 4 пати го дополнував. прво го наполнив во скопје, пред тргање во гевгелија го дополнив до таван. во пефкохори пак го дополнив до таван. втор пат во пефкохори (трето дополнување) пак до таван (пумпашот малку чудно ме гледаше) и кога стигнав во скопје пак до таван.

со последното дополнување во скопје, израчунав дека точно 96 литри нафта се потрошени за да се поминат 1072 километри. т.е. за малку и рамно 9 потрошња.

Да не патувавте со Форд Карго Макс  :D

http://i58.tinypic.com/2995hh.jpg

големо изгледа а уствари и не е баш така големо.. и гепек оскуден и тоа е тоа... да, кај возачот не е тесно но е далеку од комодитетот на кој сум јас навикнат при возење...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #7970 на: 24 Април 2014, 00:06:48 am »
Малку мие нереална потрошувачката,кај мене шо е поголемо,со поголем мотор,потешко,постаро,со многу повеќе поминати км при таа брзина ке ја извадам таа потрошувачка на отворено.Ова треба миниум 1.5л долу.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #7971 на: 24 Април 2014, 00:07:34 am »
Абе од пусти инат и 3 кила сол ќе се изеде.Никако неможам да разберам од што ти смрди душата на нафта како ауспухот у кабина да ти бил,па со тамче од 80та да беше да разберам ама у нова кола.Како толку те замори кола од 2010 год само затоа што е дизел а не на плин???
Разбирам дека несакаш дизел и го почитувам тоа ама до волку ...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7972 на: 24 Април 2014, 00:10:11 am »
Абе од пусти инат и 3 кила сол ќе се изеде.Никако неможам да разберам од што ти смрди душата на нафта како ауспухот у кабина да ти бил,па со тамче од 80та да беше да разберам ама у нова кола.Како толку те замори кола од 2010 год само затоа што е дизел а не на плин???
Разбирам дека несакаш дизел и го почитувам тоа ама до волку ...

тоа мајтап беше дека душава на нафта ми смрди.. не сваќај се сериозно од мене... ама дека ме замори колава ме замори.. очигледно не е проектирана да се вози побрзо од 120... многу нестабилно делува на повисоки брзини. задницата и бега, седиштата се крути, амортизерите исто така, плус непрегледна е од напред... кога мотав низ градчињава по уличките, во прво време морав да се подигнам за да лоцирам кај е крајот на хаубата. ако си седнат убаво не се гледа ни х од хаубата, а бшка шалт табла има бајаги долга...... значи општо како возило не ми се допадна ама ич... а тоа што е дизел тоа е башка муабет...:)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #7973 на: 24 Април 2014, 00:11:22 am »
Мислам дека нема толкава расположлива должина на автопати низ северна Грција каде можеш да оствариш просечна брзина од 160 км, особено не на рутите кои ги наведе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7974 на: 24 Април 2014, 00:13:30 am »
слабо мислиш друже... слабо... или не ме познаваш како возач... и ај сега да не спориме за валидноста на муабетот... пишав за потрошња и режим на возење, т.е. онака како што си возам стандард... веројатно ако ја возев според прописо, ке потрошеше 1 литро подоле... или ако му ја дадев на фалнга колава, он ке и извадеш веројатно 3,2 потрошња :)

едит... сега сватив што збориш....

тоа просечна 160 не го пишав дека на борд било така.. не проверв на бордот што вика... зборев како јас сум возел просечно си држев околу 160... или ај претежно толку држев... претпоставувам за на борд да извади 160 просечна ке треба да возиш преку 200 малку подолго, што со оваа кола е невозможно.. веројатно 200 нема да крене, јас успеав само еднаш до 190, плус и по некое чудо да крене толку, ке скршиш глава негде.. ке ти се откачи тркало.... такво чуство имав цело време...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #7975 на: 24 Април 2014, 00:18:57 am »
Гуд едит ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7976 на: 24 Април 2014, 00:20:54 am »
Добар си за драми пишување, има надеж :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7977 на: 24 Април 2014, 00:24:11 am »
драми а... ај чим ти викаш....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #7978 на: 24 Април 2014, 00:24:44 am »
Ford Focus C-Max Diesel Estate 1.8 Tdci Zetec 5Dr [Euro 4]  Fuel Tank Capacity (Litres) 53

Резервоарот на овој може се собрал зошто е дизел,башка и многу брзо си го пичел ;)
денес извозев точно 1070 километри во еден здив што се вика.. скопје-солун-пефкохори-солун-неаврасна-солун-пефкохори-солун-скопје

возено форд фокус Ц-макс. 1.8 турбо дизел т.е. tdci. извозено скоро се на отворен пат со просечна брзина од 160. на моменти 180 на моменти 130 но 90% на 160 држев.

потрошувачка 8,9 според пиштол од бензинскиве... многу ме нервира ебениот момент што собира резервоарот само 40-тина литри... значи колата има пројдено точно 143.000 километри, производство т.е. прва регистрација крајот на 2010 година. се фино тоа влече иде, на 3500 обрти веке почиња да се губи за 4.000 обртаи  да го снема моторот. страшно не стабилно возило, лоша агилност, слаба видливост и намалено видно поле и премногу кичерајски направено од внатре а богами и од позади.. и плус дизел е ебаго...

и на крај нај битното (како и насловот на темава), со 1.8 турбо дизел мотор успеа да потроши скоро 9 на отворена вожња... да, точно е дека стискав малку ама не претерано... сепак не се толку економични како што се тврди... поарно да идев со волвото ке ушпарав 1000-ка во гориво, ем по одморен ке си дојдев. незнам и јас кој ѓаол ме тераше да го возам ова чудово.. ај ново било едвај 3 години, да го видиме... никад више... никад...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7979 на: 24 Април 2014, 00:28:39 am »
е па јеби га... стрелката е на 1/4 тина. полниш до капаче, влагаат 31 литар... на пола стрелката, пунам до капаче, влага 22 литри... што да ти каѓам сега... можда има резерва некоја која е под ниво на пловак која е 10-тина литри... од кај јас да го знам тоа.. не е моја колата, па да се замарам со нејзе до толку...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk