денес извозев точно 1070 километри во еден здив што се вика.. скопје-солун-пефкохори-солун-неаврасна-солун-пефкохори-солун-скопје
возено форд фокус Ц-макс. 1.8 турбо дизел т.е. tdci. извозено скоро се на отворен пат со просечна брзина од 160. на моменти 180 на моменти 130 но 90% на 160 држев.
потрошувачка 8,9 според пиштол од бензинскиве... многу ме нервира ебениот момент што собира резервоарот само 40-тина литри... значи колата има пројдено точно 143.000 километри, производство т.е. прва регистрација крајот на 2010 година. се фино тоа влече иде, на 3500 обрти веке почиња да се губи за 4.000 обртаи да го снема моторот. страшно не стабилно возило, лоша агилност, слаба видливост и намалено видно поле и премногу кичерајски направено од внатре а богами и од позади.. и плус дизел е ебаго...
и на крај нај битното (како и насловот на темава), со 1.8 турбо дизел мотор успеа да потроши скоро 9 на отворена вожња... да, точно е дека стискав малку ама не претерано... сепак не се толку економични како што се тврди... поарно да идев со волвото ке ушпарав 1000-ка во гориво, ем по одморен ке си дојдев. незнам и јас кој ѓаол ме тераше да го возам ова чудово.. ај ново било едвај 3 години, да го видиме... никад више... никад...