Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1990657 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #7320 на: 25 Јануари 2014, 18:40:14 pm »
Целта ти е ако некогаш да сакаш да го продадеш аутото, мислиш дека без плин подобри пари ќе и земеш?

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #7321 на: 25 Јануари 2014, 18:40:50 pm »
Ако сакаш да се е*еш а да не ти влезе, тешко. Тоа е и со ефтиното гориво.
Гранката нема потреба да се менува ако сакаш да се вратиш на бензин, зошто малите дупчиња од дизните за плин може да се бланкираат (не е спејс текнолоџи пластична усисна гранка).
Електричната инсталација повторно може да се доведе во првобитна состојба - нормално со траги од касапеното.

BTW, се` уште не сум сретнал човек кој ја вратил колата од плин на бензин. Можеби некој знае некого?

А што би значело како цена/комплексност на промена нова гранка?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7322 на: 25 Јануари 2014, 18:42:22 pm »
Целта ти е ако некогаш да сакаш да го продадеш аутото, мислиш дека без плин подобри пари ќе и земеш?

Не. Прашувам теоретски да ако ставам плин некад, и сконтам дека не ми се бендисува или имам некакви проблеми, дали можам да се вратам назад без никакви траги/последици? Или сепак е процес, каде што ако се почне нема враќање на првобитно без ситни траги/последици

Инаку криво ми е на претходното ауто што не му ставив плин (бев јас втор сопственик, го купив после 3 години со 17000 поминати).

На новово ми е жал да го модифицирам :).

Ќе ти кажам дека летоска некој ми го изгреба дел од задниот браник во Сарајево.

Фина рецка, што бараше фарбање на делот (пластика е независна од браникот). Го офарбав во Џерси, ама ми ја утнаа нијансата (бисерна бела боја ми е колата). На крај ме нервираше до толку (се познаваше ептен ако ти каже некој), да нарачав нов оригинално офарбан таков дел, кој што веќе не двои воопшто и не ме нервира :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #7323 на: 25 Јануари 2014, 18:43:10 pm »
Не е комплескна промената. Ама зошто би ја правел? Ситни траги сигурно ќе постојат.  Евентуално, ако смениш кабли и за инјектори, тогаш би можело да не се приметува. Како и да е, не ти треба „чичка нови“ гранка и кабли, туку ќе поминеш и со половни здрави.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #7324 на: 25 Јануари 2014, 18:49:20 pm »
Доколку имаш проблем со плинот, едноставно си префрлаш на бензин и тераш додека се одлучиш да го средиш проблемот.
Мислам дека не вреди да ставаш плин ако си даваш и можност за некогашен uninstall :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7325 на: 25 Јануари 2014, 18:55:55 pm »
Доколку имаш проблем со плинот, едноставно си префрлаш на бензин и тераш додека се одлучиш да го средиш проблемот.
Мислам дека не вреди да ставаш плин ако си даваш и можност за некогашен uninstall :)

Затоа и не ставам :) сеуште.

Сеуште гласно си размислувам, ама длабоко во себе ич не сакам модификации од есенцијална природа вон фабричките :) поставки. Кога плинот би дошол баш фабрички инсталиран, веројатно не би имал проблем.

Ама може кога доволно ќе остари колава, сепак ќе и инсталирам

Инаку видов на бензиска Порше Кајен конвертиран на Плин.

Искрено не можев да сконтам, зашто некој што може да си приушти Порше Кајен го искасапил и го напраил на плин?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #7326 на: 25 Јануари 2014, 18:58:30 pm »
Тогаш ќе си речеш дека не ти се исплати веќе, ако ставеше порано ќе заштедеше за нова кола до сега хаха

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7327 на: 25 Јануари 2014, 19:01:39 pm »
Тогаш ќе си речеш дека не ти се исплати веќе, ако ставеше порано ќе заштедеше за нова кола до сега хаха

Е тоа ми е криво што не стаив на прошлата.. Ја купив со 17000 км поминати 2007 година. До 2012 имав 125000 поминати, и те како ќе извадев :) за кратко време. Плус кола што не беше прескапа, и што не се замарав премногу (освен редовни сервиси , и оригинални делови при тоа :) )

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #7328 на: 25 Јануари 2014, 19:06:27 pm »
Се што може да се купи не е вредно да ти создава несоница :D работите треба да се завршат што порано за да мозгаш после друга работа :) ...па да посетиш и друга тема како на пример естетски модификации :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7329 на: 25 Јануари 2014, 19:13:11 pm »
Ако ставиш плин на колата ќе ја продадеш околу 400-500 еур поскапо. Доколку е до 8 години старост.

„Фабричкиот плин“ обично е ставен кај нас. Има и опција за VW ако си ја земеш сам колата од германија.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7330 на: 25 Јануари 2014, 21:44:33 pm »
И на чичка нови коли ставаат плин, гаранцијата иста.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7331 на: 25 Јануари 2014, 21:50:00 pm »
Се што може да се купи не е вредно да ти создава несоница :D работите треба да се завршат што порано за да мозгаш после друга работа :) ...па да посетиш и друга тема како на пример естетски модификации :)

Е јас направив практични модификации: :)

Кровни Носачи - Roof Rack

17" Honda Бадажи за зимските гуми 17" (летните се оригиналните 18")

Гумена подлошка во гепек

Мрежа во Гепек

Гумени зимски Патосници HONDA (имам и летни Honda)

Носач за скии (4 пара скии)

Носачи за Точаци x 2

И се мислам да купам деновиве следново:

Како ви личи?

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #7332 на: 26 Јануари 2014, 00:13:07 am »
Prekrasno lici,sekoja kola treba da gi ima ovie na pragovite.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7333 на: 26 Јануари 2014, 00:24:39 am »
Tocno taka.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 587