Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2051489 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #7110 на: 30 Декември 2013, 11:41:02 am »
Во моето партизанско возило, го палам чекам 5 минути и после полека пуштам парно. Чекам едно 10 минути и таман малце одмаглува. И тргам. Таман и маслото во менувачот да се втечни.
И после треба да возам 3-4 километра да почне да грее парното топло. Облечен у шал, капа, јакна.
Блазе си ви со климата.
значи се вкупно 18-19 минути... топ... ја за тоа време веке сум стигнал кај што сум тргнал...

да.. откако ке загрее парното, нема потреба од клима, суви ми се сите стакла...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #7111 на: 30 Декември 2013, 12:06:47 pm »
Прошливе ~460 километри, со најкатастрофална потрошња до сеа.

Возено исклучиво низ град, во најголеми гужви, по дождови, магли, по сервиси, осигурителни компании, па пак сервиси, па пак сервиси (стопути кажав „сервиси“, а само у МакАутоСтар е носена :)). Трипути ја враќав колата, поради банални проблеми, настанати како последица на тоа што некого го мрзело да си ја заврши работата како што треба.

Потрошња: 10.13 л/100 км. (од 21ви октомври, до вчера, 28.12.2013)

Читам и ми се плаче,... ја наполнив на 22, дек (трет пат месецов) и до 1ви јан највеќе ќе издржи :(

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #7112 на: 30 Декември 2013, 12:10:22 pm »
Прошливе ~460 километри, со најкатастрофална потрошња до сеа.

Возено исклучиво низ град, во најголеми гужви, по дождови, магли, по сервиси, осигурителни компании, па пак сервиси, па пак сервиси (стопути кажав „сервиси“, а само у МакАутоСтар е носена :)). Трипути ја враќав колата, поради банални проблеми, настанати како последица на тоа што некого го мрзело да си ја заврши работата како што треба.

Потрошња: 10.13 л/100 км. (од 21ви октомври, до вчера, 28.12.2013)

Читам и ми се плаче,... ја наполнив на 22, дек (трет пат месецов) и до 1ви јан највеќе ќе издржи :(
Taка е со реално возење, а не со крстарење по улици. И јас се обидувам да објаснам дека 10 е реална потрошња и не е воопшто многу, при извесни градски услови.

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #7113 на: 30 Декември 2013, 12:17:37 pm »
Муабетот  ми беше дека, коа ја би имал среќа да ставам еден резервар на два месеца, би си купил кола и 15 шо троши, нема да ми смета, а не па 10 :) Вака 6,5 троши нафта и па ми е многу трошок :)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #7114 на: 30 Декември 2013, 12:24:58 pm »
Муабетот  ми беше дека, коа ја би имал среќа да ставам еден резервар на два месеца, би си купил кола и 15 шо троши, нема да ми смета, а не па 10 :) Вака 6,5 троши нафта и па ми е многу трошок :)

Се молат тие што поминуваат помалку од 2000 километри месечно да не се жалат ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #7115 на: 30 Декември 2013, 12:28:15 pm »
Муабетот  ми беше дека, коа ја би имал среќа да ставам еден резервар на два месеца, би си купил кола и 15 шо троши, нема да ми смета, а не па 10 :) Вака 6,5 троши нафта и па ми е многу трошок :)

Овој дури помалце ми потраја, ама колку што ми текнуе, во октомври не го напунив до горе... Така да, и оваа математика е веројатно малце избегана, арно ама, имајќи ги предвид околностите, тоа е... 10че со кромид :)

Иначе обично на 2 ипол месеца ставам гориво :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #7116 на: 30 Декември 2013, 12:55:14 pm »
и каков ни е бензинот после 2 месеци стоење во резервар?

на колава не многу,ама на моторчето и те како се осеќа "свеж" бензин

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #7117 на: 30 Декември 2013, 13:20:00 pm »
завчера ставив 500 плин на макпетрол поминав 67 км :( а пред недела дена 198км со 700 плин, нешто чудно се дешава
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #7118 на: 30 Декември 2013, 13:22:16 pm »
Јас со 500 бензин поминувам 10-на км повеќе од тебе. Провери си убаво.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #7119 на: 30 Декември 2013, 13:27:40 pm »
другар ми е сервисерот на плинот вика, квалитетот на плинот на бензинските пумпи не е ист, ако е со послав квалитет колата ке си влече повеке плин тоа ке троши повеке..
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #7120 на: 30 Декември 2013, 13:50:45 pm »
другар ми е сервисерот на плинот вика, квалитетот на плинот на бензинските пумпи не е ист, ако е со послав квалитет колата ке си влече повеке плин тоа ке троши повеке..

Блазе си ти штом другар ти е сервисер.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #7121 на: 30 Декември 2013, 14:07:05 pm »
завчера ставив 500 плин на макпетрол поминав 67 км :( а пред недела дена 198км со 700 плин, нешто чудно се дешава

битни се релациите,квалитетот на плинот не игра до толку улога

и кој ти е методот за мерење ?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #7122 на: 30 Декември 2013, 15:27:31 pm »

битни се релациите,квалитетот на плинот не игра до толку улога

и кој ти е методот за мерење ?

метод на мерење, кога гледам дека нема плин, ставам колку имам во џеб пари и го ресетирам мерачот на километраза, трип1, а пунтото го возам само низ град тргни застани, релации влае центар, ново лисице и тн тн

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #7123 на: 30 Декември 2013, 15:53:55 pm »
имаш некоја грешка,ако да речеме си ставил плин по цена од 43-44 денари тоа се грубо 15 литри за 700 денари

со 15 литри 200км низ град по гужви не ги поминуваш па што сака нека е

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #7124 на: 30 Декември 2013, 15:54:58 pm »
Ќе поминеш со кратки релации во кои ќе потрошиш и 5 литри бензин.