Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2214164 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #4275 на: 19 Декември 2012, 22:08:24 pm »
Ako slucajno nesto ne ispadnat vie brojki, idam i go zimam tvojot (so prethodna dozvola od tebe) da go kruzam niz Sk edna den, i na krajot od denot, ako ispadnat tie brojki, ke ti go kupam, i go prodavam picantoto. ;D ;D ;D ;D

Deal. Пази што си кажал.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #4276 на: 19 Декември 2012, 23:44:56 pm »
Ne mi vleguva vo glava kako moze spark i Matiz so 3 cilindri da trosi povekje od Corsa 1.0 ili Yaris od pred 10 godini modelot ????? Corsa B i Yaris se poteski od Matiz :)

Ima nesto ....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4277 на: 20 Декември 2012, 00:56:41 am »
Стилот на возење на Фаланга си го прави своето.
За ова јас гарантирам зошто во повеќе наврати се имам возено со него.
Потрошувачката му е на место, а и човекот не елажов и манипулатор па да ви мачка очи.

Јас отворено сум кажал колку ми троши колата, па ако сака никад нека не се продае (нели тоа е причината што луѓе извртуваат реалност околу потрошувачка.)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4278 на: 20 Декември 2012, 01:12:21 am »

Потрошувачката му е на место, а и човекот не елажов и манипулатор па да ви мачка очи.

Јас отворено сум кажал колку ми троши колата, па ако сака никад нека не се продае (нели тоа е причината што луѓе извртуваат реалност околу потрошувачка.)
A така. Сега више праиме муабет.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4279 на: 20 Декември 2012, 01:13:43 am »
во некој случаеви потрошувачката едноставно не е битна,некој на бензин некој во кафана,некој под перница,тоа се парите,кога тогаш ќе бидат потрошени :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #4280 на: 20 Декември 2012, 10:01:45 am »
Najbitna e potrosuvackata :). Koga na bogatiot Anglicanec ili stisnatiot Germanec mu e bitna zasto togas na siromasniot Balkanec da ne mu e :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4281 на: 20 Декември 2012, 12:59:13 pm »

Абе кој го прави лажов, јас реков другаров дека се жали му трошел над 8. Миле ако го вози така може и ќе му симне. Јас знам на алфава ако пробам да и симнам пвеќе троши ;D Исто сум чул и од други луе на форумов. Него финтата е да го фати Миле гужва две три па да каже колку троши. Сега Миле не е лажго ама сите ние погоре сме? Иако двајца имаат возено подоста време. Ај малце реално.

Еве миле нека ми го даде спаркот јас му ветувам дека е 9 ќе му потроши на 100 ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4282 на: 20 Декември 2012, 13:05:41 pm »
Последно мерење мое:
Алфа 147 комбајн едишн.
1000ден нафта.
Извозени 150км.
Строго низ град, во зимски услови и најдолга релација 3км. Колата не постигнува работна температура на релациите :)

На борд пишува просечна 9.0 л/100км
:)

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #4283 на: 20 Декември 2012, 13:59:05 pm »

Абе кој го прави лажов, јас реков другаров дека се жали му трошел над 8. Миле ако го вози така може и ќе му симне. Јас знам на алфава ако пробам да и симнам пвеќе троши ;D Исто сум чул и од други луе на форумов. Него финтата е да го фати Миле гужва две три па да каже колку троши. Сега Миле не е лажго ама сите ние погоре сме? Иако двајца имаат возено подоста време. Ај малце реално.

Еве миле нека ми го даде спаркот јас му ветувам дека е 9 ќе му потроши на 100 ;D
Ne ne, ne se raboti zorle da mu izvozis 100km i da napravis da mu potrosi poveke od realnoto. Ako e za taka i nad 10mozam mnogu lesno da mu kacam. Ali realno mislam pod 8L nema sansi ;D ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4284 на: 20 Декември 2012, 13:59:46 pm »
@8

Ретко реален одговор ;) ... и ретко на која друга кола толку има малку разлика потрошувачка на борд и реални услови.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4285 на: 20 Декември 2012, 14:01:25 pm »
@Roci

Пази, ако се сконцентрирал на тоа и возел економично ко што кажува ќе симне, може и уште да симне. Ако му е празна колата цело време ;D . Ама поентата е ако вози нормално без да се замара со гужви и срања, колку ќе му потроши.  

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4286 на: 20 Декември 2012, 14:21:55 pm »
@8

Ретко реален одговор ;) ... и ретко на која друга кола толку има малку разлика потрошувачка на борд и реални услови.

Јас стално сум изнесувал реални бројки од моите патувања.
Сега викендов ќе имам возење пак до Битола. Очекувам да извадам ниска потрошувачка, ќе има слики.

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #4287 на: 20 Декември 2012, 15:38:51 pm »
@Roci

Пази, ако се сконцентрирал на тоа и возел економично ко што кажува ќе симне, може и уште да симне. Ако му е празна колата цело време ;D . Ама поентата е ако вози нормално без да се замара со гужви и срања, колку ќе му потроши. 
Sega prajme mubaet jas da go vozam sparkot 100km, ne toj. Sekako bez preteruvanje i od moja strana, tuku normalno kako sto vozam jas, so moj stil na vozenje ;D ;D ;D ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4288 на: 20 Декември 2012, 15:56:05 pm »
Последно мерење мое:
Алфа 147 комбајн едишн.
1000ден нафта.
Извозени 150км.
Строго низ град, во зимски услови и најдолга релација 3км. Колата не постигнува работна температура на релациите :)

На борд пишува просечна 9.0 л/100км
:)
Бајаги потрошила, јас скоро возев строго град околу 120км и ми кажа 9,2л просек на борд кој до сега не ме крадел...
Ама толку е реално, како што кажа самиот, моторот не ни постигнува работна температура...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4289 на: 20 Декември 2012, 15:59:14 pm »
@Roci

Eпа така де.