Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2215573 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #4260 на: 19 Декември 2012, 14:10:13 pm »
Ne mozam da sfatam motor 800 kubika so seta sovremena tehnologija vo nego tolku da trosi.

Odamna koga vozev Fico, zastava 750 gradska mi trosese max 8l zimo ocicen (86 oktanski) benzin ?? Leto okolu 7l na 100km. (so cist karburator i nastelovano palenje).

Denes bi trebalo da se poekonomicni kolite.

За претицање Бугар, мора клима да искључиш ( корејско турбо користено кај тико, матиз и спарк, и одредени примероци на зузуки марути), и сите сопатници да ги исшутираш :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4261 на: 19 Декември 2012, 14:15:21 pm »
Добро Миле, може твојот спарк е посебен некој. :D

Посебен а? А чекај, истиот мотор кај Сузуки Алто може да троши 6 а кај Спарк мора да е 8 а? Ма немој ме јебете.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4262 на: 19 Декември 2012, 14:20:25 pm »
А кој вели дека троши 6 во Алто?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4263 на: 19 Декември 2012, 14:29:31 pm »
K-15 :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #4264 на: 19 Декември 2012, 14:45:25 pm »
Добро Миле, може твојот спарк е посебен некој. :D

Само немој да:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Poseben, poseben, da da! I pred se ispraven, a ne kako na site ostanati korisnici koj poseduvaat matiz ili spark defekten ;)
Cuore, deni, jas, bugar, chlink, site kazaa od iskustvo deka znaat deka trosi poveke od 8L, i falanga pak vika ne be nema sansi ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4265 на: 19 Декември 2012, 14:59:13 pm »
Они само слушале приказни за мали деца, расипан телефон.

Еве ги реалните бројки:

На втората слика каде имам извадено 5,09л тоа е чиста градска вожња на релација Соборна црква до Ѓорче геријатрија и назад. Таму кај што е окулу 6.0л имам возено Скопје-Стража и назад затоа е испаднато помалце. Или првата потрошувачка кај што е 6,7 тоа е чиста градска.
А Роци? Како ти се свиѓа? Кога ќе дојдеш во скопје ќе ти дадам да провозиш, па да кажеш разлика со Велес :) Остај ги другиве што лупаат глупости, они се хејтери на корејски возила :)
« Последно менување: 19 Декември 2012, 15:14:34 pm Falanga »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #4266 на: 19 Декември 2012, 15:09:05 pm »
Poseben, poseben, da da! I pred se ispraven, a ne kako na site ostanati korisnici koj poseduvaat matiz ili spark defekten ;)
Cuore, deni, jas, bugar, chlink, site kazaa od iskustvo deka znaat deka trosi poveke od 8L, i falanga pak vika ne be nema sansi ;D ;D ;D ;D

А уствари, од сите горенаведени, само Фаланга активно вози Спарк, па да, точно е дека он лаже, а сите други се во право...

А и на крај краева, не знам што ти прави разлика... Знаејќи го Фаланга, стварно не гледам ни причина, ни потреба да лаже, особено па за потрошња на колата...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4267 на: 19 Декември 2012, 19:43:50 pm »
vele.. Причината е истата што беше случајот со Лансер. Сите што имаат видено лансер на улица тврдат дека троши мноогу. За разлика од тие што го поседуваат и возат секој ден.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #4268 на: 19 Декември 2012, 19:44:38 pm »
Одлично троши HGT- то  ;)

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #4269 на: 19 Декември 2012, 19:47:16 pm »
:D :D :D :D :D :D :D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4270 на: 19 Декември 2012, 20:00:35 pm »
Мене не ми се десило кола и жена малку да ми трошат...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #4271 на: 19 Декември 2012, 20:02:43 pm »
Ќе мора нешто да се мења ....  :D :D :D :D :D :D :D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #4272 на: 19 Декември 2012, 21:35:51 pm »
vele.. Причината е истата што беше случајот со Лансер. Сите што имаат видено лансер на улица тврдат дека троши мноогу. За разлика од тие што го поседуваат и возат секој ден.

И тоа шо викаш.. Само сеа дошол редот за натегање за Спарк :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #4273 на: 19 Декември 2012, 21:38:51 pm »
Они само слушале приказни за мали деца, расипан телефон.

Еве ги реалните бројки:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На втората слика каде имам извадено 5,09л тоа е чиста градска вожња на релација Соборна црква до Ѓорче геријатрија и назад. Таму кај што е окулу 6.0л имам возено Скопје-Стража и назад затоа е испаднато помалце. Или првата потрошувачка кај што е 6,7 тоа е чиста градска.
А Роци? Како ти се свиѓа? Кога ќе дојдеш во скопје ќе ти дадам да провозиш, па да кажеш разлика со Велес :) Остај ги другиве што лупаат глупости, они се хејтери на корејски возила :)
Fala, fala Matiz vozev 4 godini i pominav poveke od 30 000km so nego, za da znam kolku mi trosese. Nema potreba "hejterite" da mi kazuvaat, a za Skopje dva pati nedelno vozev 3 godini (doma-fax-doma), taka da i toa ne mi nedostasuva. A za sparkot bas ke go zemam na Tanja 1 den i ke go vozam 100km niz Veles, dodeka ne pominam 100km ne zapiram denta, najstedlivo sto moze, i ke ti kazam kolku mi potrosil, ke meram od kapace do kapace na rezervoar benzin 100ka od makpetrol. Ako slucajno nesto ne ispadnat vie brojki, idam i go zimam tvojot (so prethodna dozvola od tebe) da go kruzam niz Sk edna den, i na krajot od denot, ako ispadnat tie brojki, ke ti go kupam, i go prodavam picantoto. ;D ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4274 на: 19 Декември 2012, 21:41:00 pm »
Ќе мора нешто да се мења ....  :D :D :D :D :D :D :D

Пробано во повеќе варијанти. Трошат. И тоа е факт.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.