Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1990238 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #4215 на: 18 Декември 2012, 23:47:12 pm »
Епа Роцко друже, ај нека ти текне која е просечна брзина на движење низ Велес. Споредуваш потрошувачка во Велес и Скопје? Не заебавај. Велес треба 4 пати од крај до крај да го возиш за да ти загрее моторот а сети се кога последен пат си возел со 4-та брзина. Јас во скопје можам ако фатам зелен бран на партизанска да поминам докај 4км во 5-та брзина со 60-70 каде потрошувачката е и под 4л.
Башка јас не сум единствен со оваа потрошувачка. Еве го и Аце и Казан ја вадат истата. А со 28л да поминеш 450-470 км не е баш 5.5 туку 6.0

Не те лажам, чесен збор ти давам. Башка тие бројки редовно ги вадам, не се случило само еднаш или два пати.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4216 на: 18 Декември 2012, 23:52:16 pm »
Луѓе дајте бар кога пишувате статии од 4 страни пишувајте со поддршка македонска зашто очи паѓаат при читање.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #4217 на: 18 Декември 2012, 23:54:45 pm »
Епа Роцко друже, ај нека ти текне која е просечна брзина на движење низ Велес. Споредуваш потрошувачка во Велес и Скопје? Не заебавај.
Башка јас не сум единствен со оваа потрошувачка. Еве го и Аце и Казан ја вадат истата. А со 28л да поминеш 450-470 км не е баш 5.5 туку 6.0

Не те лажам, чесен збор ти давам. Башка тие бројки редовно ги вадам, не се случило само еднаш или два пати.
Okej neka bide taka, mada i za Kazan imam odgovor bidejki imav matiz nov kupen od 2005-2009 dodeka go kupiv picantoto , vozev matiz, i nema sansi 6l so matiz. Matizot e beter od sparkot, ali za toa so kazan ke debatiram. A vo vrska so potrosuvackaa pa ti rece so 26l pominuvam 470km nekogas, dzirni 1strana nanazad sam ke procitas. I vikas da ne sporeduvame Veles so Sk. Pa tocno veles ima eden semafor drzi maximum 45 sekundi. Skopje ima 1000 semafori i drzat po 100 sekundi, pa sea ti vidi kaj se trosi poveke. Vo veles barem koa ke trgnes od vtora ne simnuvas podole, a vo Sk na sekoj 100metra kocis, pa stois vo mesto podolgo od 1min ,pa pak trgas i spored mene bi trebalo da se trosi poveke gorivo, samo aj se povlekuvam neka bide po tvoe ;D ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4218 на: 18 Декември 2012, 23:56:26 pm »
фаланга остави ми го спаркот да го тестирам на една недела ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3845
« Одговори #4219 на: 19 Декември 2012, 00:02:46 am »
Јас само знам дека комбинирана градска во Скопје ми троши одприлика 1л помалце него во Велес. Во Велес многу имам тргни застани, повеќе трошам во паркирање и манкање него во возење. А и на 3 улици што се троа малце подолги во градов сите се руинирани со лежечки полицајци така да додека сум стасал до 3та брзина кочам скроз до 1ва(10-13км/ч) за да го поминам лежачкиот и одново забрзување 200м, пак лежачки, 200м па семафор.... кој бил Велес знае што зборам.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4220 на: 19 Декември 2012, 00:03:21 am »
Ајде ајде, не си прави бајрам. 100% сум реален со бројките. Еве ќе повторам, во центар кога живеев летно време проаѓав 430-450км со гориво од 26-28л кога колку ќе собере ама генерално толку ми собира на полнењата. Во Септември кога се преселив во тафталиџе, пошто имам место за паркинг а возам скоро секогаш по партизанска ми се намали потрошувачката докај 470км со истото гориво. Ак ово месецот извозам до Сретково еднаш обавезно поминувам 500км со истото гориво.

Веле и Скопје нема повеќе да ги коментирам мислам дека е јасно што сакав да кажам. Кога ќе влезам во кола во Скопје секако проаѓам барем 10км во едно возење. Прашај се дали е возможно истото во Велес. Сосем е логично истото возило да потроши и 8 литра+ во велес, тоа само докажува дека муабетот што ти го правам за во скопје е 100% точен. Понатаму можеш да прочиташ како со Спарк и Матиз поставуваат рекорди во потрошувачка низ светов.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #4221 на: 19 Декември 2012, 00:06:31 am »
Ајде ајде, не си прави бајрам. 100% сум реален со бројките. Еве ќе повторам, во центар кога живеев летно време проаѓав 430-450км со гориво од 26-28л кога колку ќе собере ама генерално толку ми собира на полнењата. Во Септември кога се преселив во тафталиџе, пошто имам место за паркинг а возам скоро секогаш по партизанска ми се намали потрошувачката докај 470км со истото гориво. Ак ово месецот извозам до Сретково еднаш обавезно поминувам 500км со истото гориво.

Веле и Скопје нема повеќе да ги коментирам мислам дека е јасно што сакав да кажам. Кога ќе влезам во кола во Скопје секако проаѓам барем 10км во едно возење. Прашај се дали е возможно истото во Велес. Сосем е логично истото возило да потроши и 8 литра+ во велес, тоа само докажува дека муабетот што ти го правам за во скопје е 100% точен. Понатаму можеш да прочиташ како со Спарк и Матиз поставуваат рекорди во потрошувачка низ светов.
Jas imav Matiz, tolku vreme kolku sto ti imas Spark i znaci ne ti zboruvam od kutura, nemam namera da se inatam, ti kazav so poveke fakti, a za rekordi da mi reces so peugeot 307 1.4hdi imam citano , a za spark i matiz tesko. Plus ne zboruvame za edno individualno vozilo tuku ti kazav za taxi vozila sto minat i po 300km dnevno ( i te kako se zagreani), a ne 10km. :D :D :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4222 на: 19 Декември 2012, 00:07:43 am »
Миле ова ти остана вечно не-докажана дилема (јас ти верувам немој да мислиш не). Зашто уште пробуваш да објасниш нешто за што ама баш ич не треба да се објаснуваш. Ти на џеб си осеќаш колку троши Спаркот и тоа е најбитно а ние тука што ќе кажеме ич да не ти чуе :D

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4223 на: 19 Декември 2012, 00:11:18 am »

Jas imav Matiz, tolku vreme kolku sto ti imas Spark i znaci ne ti zboruvam od kutura, nemam namera da se inatam, ti kazav so poveke fakti, a za rekordi da mi reces so peugeot 307 1.4hdi imam citano , a za spark i matiz tesko. Plus ne zboruvame za edno individualno vozilo tuku ti kazav za taxi vozila sto minat i po 300km dnevno ( i te kako se zagreani), a ne 10km. :D :D :D

Повели господине неверни Петко, и 307 и Матиз едно до друго ти се. Погледни во 2000 година и 2004-та
http://www.fuelacademy.com/world_record_drives.html

подетално
http://www.rediff.com/business/2000/apr/17matiz.htm

А Спаркот има подобар и полесен мотор, поагресивни мапи, многу алуминиумски делови, подобра аеродинамика и што уште не.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #4224 на: 19 Декември 2012, 00:57:53 am »
Ne rekov deka na postojat takvi testovi i slicno, tocno postojat. Megutoa tie testovi se izveduvaat vo posebni uslovi na dvizenje na kolata, so specijalen vozac, bez nepotrebni tovari na voziloto, bez semafori i slicno. Jas i ti pravevme muabet za realen zivot, a mislam deka ako dobro se sekavam i klasniot bas ne ti veruvase za tvojata potrosuvacka, i nekolkumina drugi. Taka da ne sum samo jas. ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4225 на: 19 Декември 2012, 08:43:01 am »
Класниот ми верува за потрошувачката. Нели класен?
А за неколкумина други, нека ме извинат ама ги моооооолам да ми веруваат. Еве едно јавно лигавење до нив: Дечки  :'( ве молам да ми верувате. Стварно толку му е потрошувачката на Mr. Bubbles,  :'( еве и он, од паркинг ве моли, ветува дека нема да ги трола алфистите  :'( само да му верувате.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #4226 на: 19 Декември 2012, 09:41:28 am »
Јас ти верувам. Ем ради тоа што наполно се слагам за условите за возење во Скопје, ем ради тоа што не гледам никаква причина зашто некој би лажел за потрошувачка, особено на Спарк.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #4227 на: 19 Декември 2012, 11:35:23 am »
Chevrilet Spark vekje 4 sopstvenici mi se zalat na potrosnja. NEMA LOGIKA. A Daewoo matiz sum prasal i SITE AMA BAS SITE mi kazale deka trosi malce.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #4228 на: 19 Декември 2012, 11:48:09 am »
39,6 литри плин поминати 330 км = 12л на 100.
Драстично ми се зголеми потрошувачката најверојатно дека е поладно или треба да го посетам плимонт да сменат филтри

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #4229 на: 19 Декември 2012, 11:57:26 am »
Еве јас би ти кажал дека 2 матизи трошат многу. На пример. И воланот е толку тежок да го свртиш во место - како да е забиен во бетон.