Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2209508 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #570 на: 31 Мај 2011, 14:39:37 pm »
Потрошња... 6.3 литра... I love my car! :D
Многу е :)

Знам, али јбг... Што е, тука е... Со нормална вожња иде и испод (-4) литра, ама ете, не го возев нормално, па кој ми е крив сеа... :)

Па не е малце, мене просек само литро повеке ми потрошило, а 35.5 е плинот.

Зависи како си возел, и во кои услови... Далеку и дека е од многу, имајќи ги предвид горенаведените околности

Не не ја бркав скроз нормално возев, иначе два дена пред да идеме за маврово бев во велес, потрошив плин исто толку колку што сега потрошив, а во километри е дупло, се арно ама за накај велес не бев со жена ми и нормално папучата од патос не ја пуштив, иначејас секогаш така возам, затоа сега стално си го носам лимитерот со мене(жена ми) ем побезбедно ем дупло помалце пари.
Што ти е женска економија, бреееееееее... :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #571 на: 31 Мај 2011, 14:40:02 pm »
Потрошња... 6.3 литра... I love my car! :D
Многу е :)

Знам, али јбг... Што е, тука е... Со нормална вожња иде и испод (-4) литра, ама ете, не го возев нормално, па кој ми е крив сеа... :)

Па не е малце, мене просек само литро повеке ми потрошило, а 35.5 е плинот.

Зависи како си возел, и во кои услови... Далеку и дека е од многу, имајќи ги предвид горенаведените околности
Истрола за испод 4 литри, ама ај... ;D Знаеш и сам дека „Extraordinary Claims Require Extraordinary Evidence“, а и да има некаков евиденс - тоа ни приближно нема да е „нормално“ возење.
;D

„No testimony is sufficient to establish a miracle, unless the testimony be of such a kind that its falsehood would be more miraculous than the fact which it endeavors to establish…“

Нормално дека истролав за тоа, пошто ако вииш поубо, сум пишал (-4) литра (минус 4 нели) :)
Најнизок резултат до сеа ми е Скопје-Охрид-Скопје, со двајца у кола, товарена за на одмор 5.1 просек, а најдобар, истата релација, со четворица у кола, товарена за на одмор, 5.4 просек.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #572 на: 31 Мај 2011, 14:40:35 pm »
затоа сега стално си го носам лимитерот со мене(жена ми) ем побезбедно ем дупло помалце пари.
Јас мислам лимитерот дома ако го оставиш поевтино ќе те фати на крај краева :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #573 на: 31 Мај 2011, 14:42:00 pm »
затоа сега стално си го носам лимитерот со мене(жена ми) ем побезбедно ем дупло помалце пари.

Веруј, не. Грешка си, што пари има да потрошам ако идам без него и сам ќе се чудам ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #574 на: 31 Мај 2011, 14:45:21 pm »

Веруј, не. Грешка си, што пари има да потрошам ако идам без него и сам ќе се чудам ;D
Туууу, значи за некои момци стварно лимитер требало

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #575 на: 31 Мај 2011, 14:50:10 pm »

Нормално дека истролав за тоа, пошто ако вииш поубо, сум пишал (-4) литра (минус 4 нели) :)
Најнизок резултат до сеа ми е Скопје-Охрид-Скопје, со двајца у кола, товарена за на одмор 5.1 просек, а најдобар, истата релација, со четворица у кола, товарена за на одмор, 5.4 просек.

Jas 5л на 100 км извадив до солун и назад со жена ми и со нејзиното поло нова серија 1.6тди 75кс со јако газење без штедење... 150-160, а некад и едвај 170 на автопат... Жена ми нешто помала потрошувачка вади во град со полото.. ::)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #576 на: 31 Мај 2011, 14:57:08 pm »

Jas 5л на 100 км извадив до солун и назад со жена ми и со нејзиното поло нова серија 1.6тди 75кс со јако газење без штедење... 150-160, а некад и едвај 170 на автопат... Жена ми нешто помала потрошувачка вади во град со полото.. ::)

Па тоа му доаѓа скоро исто бе! Само што Полото е дизел, и е класа помало од Лансерот... Иначе во све друго се уклопува у споредбава :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #577 на: 31 Мај 2011, 15:07:26 pm »
Последно полнење:
44.5 литри плин од Макпетрол
388 изминати километри вкупно
Релации:
- низ најстрог центар на Скопје: 198 километри. Стилот на возење е не-економичен, клима + тргни-застани
- Скопје - Маврово - Скопје: 190 километри. Стилот на возење на право е 140-170km/h, на моменти од 150km/h до 200km/h, по угорници за натаму умерено агресивно до граници на комотно возење, на враќање лагано поради условите на патот (дожд, тесен пат, гужва)

Просек: 11.5 литри
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #578 на: 31 Мај 2011, 15:14:11 pm »
Дожд зголемува потрошувачка. Ем поголема влажност на воздухот ем повеќе отпор на тркалата...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #579 на: 31 Мај 2011, 15:34:51 pm »
Дожд зголемува потрошувачка. Ем поголема влажност на воздухот ем повеќе отпор на тркалата...

... ем пуштени дополнителни потрошувачи на струја итн итн...

Комплетно се согласувам.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #580 на: 31 Мај 2011, 15:40:39 pm »
Jas eve skoro 270 km so 1000 den. i uste ide, mislam deka mnogu dobra cifra, 1000 denari e okolu 27 litri.

И мојата алфа се покажа викендов... до Солун и назад 550км со 65-66л плин, просечна брзина сосе солун градска вожња 93км/ч

Градска вожња највише не убија.

1500 денари на Окта (Лептокарија) до денес 285 км :) од кој 220 по автопат, за натака просек 100-110 на некој места малце до 150... на враќање... исто просек 120, на некој места малце бркање 150-160, и кај групчин 200

Другите 70 км градска во кој има 5  трки во неделата на Веро

Кој е добар математичар и ситничар нека прерачуна...
« Последно менување: 31 Мај 2011, 15:43:33 pm RikiRulz »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #581 на: 31 Мај 2011, 15:43:16 pm »
Накај седум и кусур(че) литра на 100... Под претпоставка дека си турил 98ца :)
« Последно менување: 31 Мај 2011, 15:45:02 pm velestrumf »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #582 на: 31 Мај 2011, 15:44:33 pm »
Да да... 98 ставив на Окта... а мислам дека можам да поминам уште 15 км бидејки, сеуште не ми засецкала

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #583 на: 31 Мај 2011, 15:48:17 pm »
Солидна потрошња, имајќи предвид дека си го збркал на враќање, ем башка си се рејсал вечерта :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #584 на: 31 Мај 2011, 16:22:49 pm »

... ем пуштени дополнителни потрошувачи на струја итн итн...

Комплетно се согласувам.
Од брисачите троши повеќе ... ;D