Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Cuore Sportivo на 12 Септември 2012, 11:48:26 amСамо док излезе од Скопје ќе потроши 1 литро Цитат: velestrumf на 12 Септември 2012, 11:17:00 am1 литар ти треба од Скопје да искочиш, а не па до Куманово да стигнеш.Те шијам за пола саат
Само док излезе од Скопје ќе потроши 1 литро
1 литар ти треба од Скопје да искочиш, а не па до Куманово да стигнеш.
Во место да работи ќе потроши едно литро.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Гумите на колку бари напумпани? 2.2 или над 3.5? Ајде да се прошетаме утре, и јас ќе дојдам да мерам. Ем ќе јадеме нешто у Куманово, Томи ќе не носи
Еве што ми е интересно, на уздолница разбирам да му потроши толку малку, не дава гас, бар кај мене покажува моментална потрошувачка 2л на 100 км во ваква ситуалија, ама реални услови, со патарини ... ќе видиме што ќе испадне.
Цитат: AllMightyMe на 12 Септември 2012, 11:24:09 amЕве што ми е интересно, на уздолница разбирам да му потроши толку малку, не дава гас, бар кај мене покажува моментална потрошувачка 2л на 100 км во ваква ситуалија, ама реални услови, со патарини ... ќе видиме што ќе испадне. А кај мене кога успорувам покажува 0 литри потрошувачка. Дали е тоа точно или лаже компјутерот? Зборувам за ситуациоја на пример пред патарина 1 километар возиш 140, пушташ гас и така полека си успорува и стига до патарина, а цело време покажува 0 л /100км моментална потрошувачка
Точно ли е дека ете така кога застануваш на патарина, пушташ гас и наместо во лер, да кочиш со моторно кочење, не троши ич ?
Da.Udolnici, semafori, patarini... Kolata treba da e vo ler samo koga stoi.
Се’ додека е во брзина, комплетно се затвора доводот на гориво (во поновите мотори) и троши ич